esss

Dijital Eğitime Etwinning Pencereden Bakış

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dijital Eğitime Etwinning Pencereden Bakış
Covid-19 tüm dünyayı etkisi altına aldı. Bu süreçte eğitim sistemiz de bu durumdan etkilendi.Uzaktan eğitim sürecinde eğitim-öğretimi daha aktif ve verimli hale getirebilmek için ‘DIGI BASED CLASSROOMS’ adlı bir eTwinning projesi başlatıldı.

Konya Selçuklu Yüksel Bahadır Alaylı Bilim Sanat Merkezi İngilizce Öğretmeni Eda Karaca ve İstanbul Esenyurt Osman Nuri Bakırcı Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Çilem Haşimoğlu koordinatörlüğünde gerçekleştirilen ‘DIGI BASED CLASSROOMS’e Twinning projesi kapsamında öğrenciler çeşitli Web2 araçlarıyla buluştular. Dünyanın çeşitli yerlerinden Erenköy Zeki Altındağ Ortaokulu, Somuncu Baba İmam Hatip Ortaokulu, Alpaslan Ali Can Bilim Ve Sanat Merkezi, Esenyurt 80 Yıl Ortaokulu, İspanya’dan IES LUIS CHAMIZO, Somuncu Baba İmam Hatip Ortaokulu, Ürdün’den ZainAl Sharaf Secondary Scoolfor girls okullarında çalışan öğretmenlerimizle gerçekleştirdiğimiz bu süreçte öğrenciler artık eğitime farklı bir pencereden bakma fırsatı yakaladı.

Covid-19 salgını nedeniyle değişen eğitim sistemimiz teknolojiyi gerektiren yöntemlere yöneltti.Bu süreçte öğrencilerin yabancı dil eğitimine ve bilişim-iletişim teknolojilerine katkıda bulunmak ve kendilerini gözlemleme imkanı verebilmek amacıyla farklı dijital materyalleri kullanmayi öğrendiler.

Kendi sanal sınıflarını pixton programı kullanarak oluşturdular ve oyunlaştırma dijital araçlar kullanarak öğrendikleri kavramları tekrar etme fırsatı buldular. Kahoot, educandy ve quickdraw gibi araçları kullanarak yabancı dilde öğrendikleri kelimeleri ve genel kültür sorularını eğlenerek cevaplama fırsatı buldular.

Karikatür yapmayı toony tool programı ile eğlenerek öğrendiler. Animasyon yapmayı slimanimation programını kullanarak öğrendiler. Hem sürecin getirdiği hem de bu nesle hitap eden öğretim yöntem ve teknikleri kullanılarak proje tabanlı etkinlikler gerçekleştirildi.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Avcılar'da yol kenarında maskesiz, mesafesiz eğlenceÖnceki Haber

Avcılar'da yol kenarında maskesiz, mesaf...

Beylikdüzü’nde Özel Hastanede Organ Ticareti Şoku!Sonraki Haber

Beylikdüzü’nde Özel Hastanede Organ Tica...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!