esss

Esenyurt’ta Cami avlusunda 65 yaş üstüne Kovid-19 aşısı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt’ta Cami avlusunda 65 yaş üstüne Kovid-19 aşısı yapıldı
Esenyurt Serhat Tirit Camii avlusun da 65 yaş üstü vatandaşların Kovid-19 aşısı olması için Cuma namazı çıkışı yaşlılar, kimlik kontrolünden sonra aşılandı. Mobil uygulamayla, aşı yaptırma yaşı gelip de hastaneye gidemeyenlere ulaşılması hedefleniyor.

Çeşitli nedenlerden dolayı aşı yaptırmak için hastanelere gidemeyen 65 yaş üstü vatandaşlar için Esenyurt Kaymakamlığı ve İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Serhat Tirit Camii’nin avlusuna Kovid-19 aşı uygulama noktası kuruldu.

Cuma namazından çıkan yaşlılar, kimlik bilgilerini vererek tek tek aşılandı. Ayrıca, aşı korkusu olan kişilere de yetkililer tarafından bilgilendirme yapıldı. Uygulamayla daha çok insana ulaşılması amaçlanıyor. 65 yaş üstü vatandaşlar uygulamadan memnun olduklarını söyleyerek, aşı sırasına girdi.

Esenyurt Kaymakamı Dr. Vural Karagül, ve  İlçe Sağlık Müdürü Dr. Oktay Dokuz’da 65 yaş üstü vatandaşlara Kovid-19 aşısının yapıldığı uygulama noktasındaydı.

İstanbul’un bütün ilçelerinde yayılması hedeflenen mobil aşı uygulamasına yönelik Esenyurt Kaymakamı Dr. Vural Karagül, “İl Sağlık Müdürlüğü, aşıları artık mobil uygulama noktalarında yapıyor. Diğer ilçelerde de aynı uygulama olacak. Cami avlularına kurulan çadırlarla aşı olmayan yaşlılarımıza ulaşmak amaçlanıyor. TC kimlik numaraları alınıp, sistemden daha önce aşı olup olmadığına bakılıyor, ikinci aşılarının zamanı gelen de aşı olabiliyor” diye konuştu.

“VAKTİ GELDİĞİNDE HERKESİN AŞISINI YAPTIRMASI LAZIM”

Dr. Karagül, “Bu büyük bir hizmettir, pandemide aşılanma en önemli silahtır. Toplumda aşıya karşı bir önyargı oluştu,  Koronavirüse yakalanmadan aşı olmak önemli. Vakti geldiğinde herkesin aşısını yaptırması lazım. Virüsü kaparsa eşine, çocuğuna geçirecek. Maske, mesafe ve hijyen kurallarını da unutmayalım. Türkiye olarak aşılamada ilk 5’teyiz ve ücretsiz yapıyoruz bu da çok önemlidir. Doktor ve hemşire arkadaşlarımız, yaşlılarımız aşı olmadan neden olduğu, neler olabileceğine yönelik bilgilendirme yapıyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt'ta medikal atölyesinde korkutan yangınÖnceki Haber

Esenyurt'ta medikal atölyesinde korkutan...

Esenyurt’ta pompalı dehşeti: 4 yaralıSonraki Haber

Esenyurt’ta pompalı dehşeti: 4 yaralı

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!