esss

Esenyurt’ta Emekçi Kadınlar Günü Dolu Dolu Kutlanacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt’ta Emekçi Kadınlar Günü Dolu Dolu Kutlanacak
Esenyurt Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla üç ayrı noktada etkinlik düzenleyecek. Konser, sergi, panel gibi çeşitli çalışmaların yer alacağı 8 Mart etkinliklerinde, kadının toplumdaki etkin rolü vurgulanacak.

Kadınların meslek hayatına kazandırılması ve toplumda etkin rol almayasıyla ilgili birçok projeye imza atan Esenyurt Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü üç ayrı noktada düzenleyeceği etkinlikliklerle kutlayacak. Kültür İşleri Müdürlüğünün düzenleyeceğikonser, sergi ve panel gibi etkinliklerde kadının toplumdaki etkin rolüne dikkat çekilecek. Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, kültür akademisi bünyesinde eğitim gören kadın kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünlerin sergilenmesinin yanı sıra, düzenlenecek konser etkinliğiyle kadın bestekarlarınbirbirinden seçkin eserleri seslendirilecek. Son etkinlik olan 8 Mart panelinde ise8 Mart’ın tarihsel arka planı ve İstanbul Sözleşmesi çerçevesinde kadın emeği konuşulacak.

ESENYURTLU KADINLARDANEL EMEĞİ SERGİSİ

Esenyurt Belediyesi Kültür Akademisi bünyesinde eğitim gören kadın kursiyerlerin ürettiği el emeği göz nuru ürünler, 8-15 Mart tarihleri arasında Esenyurt Marmara Park AVM’nin zemin katında açılacak alanda sergilenecek. Sergide; Takı Tasarım, Örgü Bebek(Amigurumi), Kurdele Nakışı, Ahşap Boyama, Kat’ı Sanatı, Çanta Tasarım, Gravür, Moda Tasarım, Keçe Sanatı, İğne Oyası gibi el sanatları branşındayapılan ürünler yer alacak.

KADIN BESTEKÂRLARIN ESERLERİ KULAKLARIN PASINI SİLECEK

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde düzenlenecek konserde,cumhuriyet öncesi ve sonrası bu topraklarda yetişen kadın bestekârların eserleri kulakların pasını silecek. Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde 8 Mart pazar günü saat 15.00’te düzenlenecek konserde, Asil Ergun şefliğinde geçmişten günümüze uzanan şarkılar seslendirilecek.

8 MART’IN TARİHSEL ARKA PLANI KONUŞULACAK

Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde son olarak sergi, panel ve şiir dinletisi etkinlikleri yer alacak. Esenyurt Kültür Merkezi’nde saat 17.00’de düzenlenecek etkinlikte, “8 Mart’ın Tarihsel Arka Planı ve İstanbul Sözleşmesi Çerçevesinde Kadın Emeği’’ konulu panele, İstanbul Barosu Saymanı Av. Muazzez Yılmaz konuşmacı olarak katılacak. Etkinlikte ayrıca, tarihe imza atan kadınların hayatlarından oluşan fotoğraf sergisi de yer alacak.

“KADIN VE ERKEK BİRBİRİNE EŞ, KARDEŞ VE ARKADAŞTIR”

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel birçok etkinlik düzenlediklerini belirten Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Sizlerin katılımıyla bugünü daha da anlamlı kılmak istiyoruz. Ülkemizde Cumhuriyet sonrası kabul edilen Medeni Kanun’la birlikte kadın-erkek eşitliği sağlanmıştı. Bunun için Mustafa Kemal Atatürk’e minnettarız; fakat ülkemizde maalesef son yıllarda kadına yönelik şiddet hepimizin canını acıtıyor. Kadın ve erkek birbirine eş, kardeş ve arkadaştır. Toplumsal hayatta her anlamda birbirini tamamlarlar ve hak ve özgürlükler açısından eşittirler. Bu anlayışı daha da benimsemek, daha da güçlendirmek istiyoruz. Bu amaçla eğitim, kültür ve sanatla daha anlamlı bir noktaya ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Polis yakaladı Mahkeme Serbest bıraktı!Önceki Haber

Polis yakaladı Mahkeme Serbest bıraktı!

Esenyurt’ta ticari taksi takla attı!Sonraki Haber

Esenyurt’ta ticari taksi takla attı!

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!