esss

Esenyurt’ta Milyonluk vurgun yapan kuyumcu kardeşler tutuklandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt’ta Milyonluk vurgun yapan kuyumcu kardeşler tutuklandı
Yüzlerce kişinin milyonlarca lirası ile ortadan kaybolan Efe Kuyumculuk’un sahipleri teslim oldu.

Gözaltına alınan şahıslar emniyetteki işlemleri ardından sevk edildiği Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nca tutuklanma talebiyle hakimliğe gönderildi.  3 kardeş, sevk edildikleri Büyükçekmece 3. Sulh Ceza Hakimliği’nce işlemleri tamamlanan şüpheliler atılı suçtan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Esenyurt ve Beylikdüzü'nde 30 yıllık esnaf olan ve geçtiğimiz günlerde yüzlerce müşterilerinin kendilerine emanet ettiği milyonlarca lira para ve altınlarla kayıplara karışan Efe Kuyumculuk sahipleri ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

Edinilen bilgiye göre, 14 Temmuz günü Efe Kuyumcusu'nun sahipleri Volkan Kodaz ve Salih Kodaz'ın toplamda 2 milyon 490 bin lira nakit para, 10 bin 29 gram has altın, 384 adet çeyrek altın, 188 adet cumhuriyet altını, 4 adet yarım altının konu olduğu 'Güveni kötüye kullanma' suçunu işlenmiş oldukları tespit edildi.

3 KARDEŞ TESLİM OLDU

Şüpheli Salih Kodaz, Volkan Kodaz ve Murat Kodaz isimli şahıslar 23 Temmuz günü kendiliğinden polis merkezine geldikleri ve yakalama işlemlerinin yapıldığı belirtildi. Şüpheliler emniyetteki işlemleri ardından Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na çıkarıldı.

TUTUKLAMA TALEBİYLE NÖBETÇİ HAKİMLİĞE SEVK EDİLDİLER

Başsavcılıkça sorgu işlemleri tamamlanan 3 kardeş tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Savcılık sevk yazısında, şüphelilerin kurucuları olduğu Efe Altın Kuyumculuk bünyesinde faaliyet gösteren Efen Kuyumculuk isimli işyerinde 237'i aşkın müştekinin; altın alım-satımı amacıyla yüklü miktarda parayı şüphelilerin şahsi ve şirket hesapları ve elden ödeme suretiyle teslim ettikleri kaydedildi.

Bir kısım müştekilerin altın satım ve yatırımı amacıyla altın da teslim ettikleri, akabinde şüphelilerin işyerini kapattıkları, müştekilerin alacaklarını alamadıkları belirtildi. Şikayetlerin başlangıcından itibaren işyerlerinin menfaat temininde suçta araç olarak kullanılması amaç edinilerek ticari faaliyetin devam ettirildiği kaydedildi. Şüphelilerin şirket kurucuları oldukları, 'Nitelikli dolandırıcılık' suçu kapsamında tutuklanmaları talep edildi.

TUTUKLANDILAR

Sevk edildikleri Büyükçekmece 3. Sulh Ceza Hakimliği'nce işlemleri tamamlanan şüpheliler atılı suçtan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Kaynak:Sabah

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 2
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt'ta park halindeki yolcu otobüsünde şoför ölü bulunduÖnceki Haber

Esenyurt'ta park halindeki yolcu otobüsü...

Esenyurt’ta Kurban Satış Alanında ‘Sineksavarlı’ önlemSonraki Haber

Esenyurt’ta Kurban Satış Alanında ‘Sine...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!