esss

Göle Dernekler Federasyonu'ndan Muhteşem Gece

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Göle Dernekler Federasyonu'ndan Muhteşem Gece
Göle’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yılı nedeniyle İstanbul Göle Dernekler Federasyonunun düzenlediği etkinlik çok seviyeli geçti.

Göle’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yılı nedeniyle İstanbul Göle Dernekler Federasyonunun düzenlediği etkinlik çok seviyeli geçti. New York Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Selçuk Şirin 4 öneride bulundu,

1. Büyük hayalleriniz olacak.

2. Hikâyen nerede başladığını unutmayacaksın.

3. Bu yoldan daha önce giden birini bulacaksın.

4. 11 saat çalışacaksınız dedi.

 İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Göleli hemşehrimiz Berfo ananın nöbet tuttuğu Cumartesi anneler gününde polisin orantısız güç kullanıp müdahale etmesini kınadı. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Bizim başarılı olmamızın alt yapısını Köy enstitüleri öğretmenlerimiz oluşturmuştur. Mücadele ruhumuzu onlardan almışız. dedi Esenyurt Kaymakamı Dr. Vural Karagül, Göle'ye hiç gitmedim ama bu ama benim hocam Göleli Prof. Dr Celal Göle'ydi hocamdan çok önemli şeyler kazandım. Dedi.

KARATAY, GÖLE İÇİN YENİ BİR ÖRGÜTLENME İÇİNE GİRECEĞİZ

Etkinliğin hazırlanmasında yoğun çaba gösteren GÖLE –FED’in Danışma Kurulu Başkanı ve etkinliğin organize komite başkanı Eğitimci Veysel Karatay, geceye katılım ve ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür etti.  Karatay, sınır ötesi operasyondan dolayı programı revize ettik. Hepinizin anlayış göstereceğine inanıyorum. Gölelilerin yaşadıkları İstanbul'da güçlü bir toplum olması için yeni bir örgütleme içerisine gireceğiz. Bu noktada herkesten desteğin bekliyoruz dedi.

ANLAMLI GECEDE RERKLİ GÜRÜNTÜLER RENK KATTI

 Esenyurt Kültür merkezinde gerçekleşen 600 yakın kişini katıldığı yemekli gecede Suriye’de ki Türkiye'nin Barış Pınarı Operasyonunda şehit olan askerler nedeniyle müzik programı iptal edilmesine rağmen çok güzel organize edildiği için adata şiir gibi bir etkinlik oldu. Eğitimci Tuncer Avcı’nın Göle'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yılı nedeniyle hazırladığı slâyt gösterisi katılımcılar tarafından alkışlandı.

Öğretmen Gizem Dağ’ın organize ettiği, Serhat Deli yönetiminde Rojin DÜZ ve Havvanur DELİ‘in okuduğu şiirler geceye renk kattı Esenyurt halk eğitim müdürü İbrahim Hakkı Damat'ın katkılarıyla geceye özel hazırlanan halk oyunları ekibinin oynadığı bir birinden güzel Göle ve çevresine ait yöresel oyunlar herkesin beğenisini kazanarak büyük alkış aldılar.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Gecede Göle ilçesinin özenle seçilen resimlerinde yapılan tabloları İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’e, Göle Derneği eski Başkanı Hani Öztürk, New York Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Selçuk Şirin'e, tablosunu sınıf arkadaşı Ayşe Bayraktar, Esenyurt Kaymakamı Dr. Vural Karagül’ün tablosunu Ertekin Baysan ve Serhat Deli verdi.  Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un tablosunu Göle Derneğinin eski Başkanı Günay Kaya verdi. Konuşmasında Göle’ye gitmediği için Göle’yi fazla bilmediğini söyleyen Esenyurt Kaymakamı Dr. Vural Karagül'e, Hani Öztürk ve Mustafa Küpelinin yazdığı "Göle’nin tarihteki izleri" adlı kitabın Arpaşen dernek Başkanı Harun Yıldırım ve Eğitimci Serhat Deli hediye edildi.

GENEL BAŞKAN BAYSAN, GÜÇLÜ BİR GÖLE LOBİSİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Gecede katılım ve ilgiden dolayı konuk ve hemşehrilerin teşekkür eden Göle Dernekler Federasyon Genel Başkanı Ertekin Baysan ise, Göle'nin adı Merdinik mert ve delikanlı İnsanların yetiştiği bir ilçe o kadarda çoğulcu, demokrat, milliyetçi ve yurt sever bir ilçe. Bu gece Göle toplumunu bir arada görmekten çok mutlu oldum. Göle'nin birlik ve bütünlüğü Göle'de olduğu gibi İstanbul'da da güçlü olmaktan başka çaremizin olmadığını bilmemiz gerekir. Bu anlamda güçlü bir Göle lobisi olmamız için bütün Gölelilerden destek bekliyorum. dedi.

BOZKURT, AYRIYTIRMADAN YAŞAYACAĞIZ

 Daha sonra konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ise, Göle'nin Kurtuluşu 1878- 1879 Osmanlı RUS harbinden sonra savaş tazminata olarak Ruslara verilmiş ve 40 yıl RUS egemenliğinden kurtulması için verilen mücadelenin sonunda gerçekleşmiştir. Bizim başarılı olmamızın alt yapısını Köy enstitüleri öğretmenlerimiz oluşturmuştur. Mücadele ruhumuzu onlardan almışız diyerek Göle'nin kısa tarihine değinmiş oldu. 

GÖLENİN SİYASETİ BU GECEDE BULUŞTU

Düzenlenen geceye CHP İstanbul Milletvekli Gürsel Tekin, Esenyurt Kaymakamı Dr. Vural Kargül, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, New York Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Selçuk Şirin, Siyasi Parti Temsilcileri, STK temsilcileri, Basın mensupları, İşadamları,  çok sayıda Göle köy dernekleri ve Göleli vatandaş katılım sağladı.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt'ta 4 katlı binanın çatısı alev alev yanıyorÖnceki Haber

Esenyurt'ta 4 katlı binanın çatısı alev...

14 Ayrı suçtan Aranıyorlardı Esenyurt'ta YakalandılarSonraki Haber

14 Ayrı suçtan Aranıyorlardı Esenyurt'ta...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!