esss

İSDEF iki anlamlı etkinliği birlikte kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İSDEF iki anlamlı etkinliği birlikte kutladı
Merkezi Esenyurt’ta bulunan İstanbul Samsun Dernekler Federasyonu (İSDEF) Esenyurt Nikâh Sarayı’nda hem 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü hem de 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni bir arada kutladı.

Kafkas ve halk oyunu gösterisi beğeni topladı

Samsunlu kadınların yoğun ilgi gösterdiği programa Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, ve sivil toplum örgütleri de katıldı. Düzenlenen programda ilk kez oluşturulan Samsun Federasyonu halk oyunları ekibi gösterisi büyük beğeni toplarken, oyunu hazırlayan hoca tarafından İstanbul Samsun Dernekler Federasyonu Başkanı Bahri Gökmen’e hediye takdim edildi. Kafkas gösterisi sunan ekip, büyük ilgi gördü.

Yılın annesi seçildi

Programda yılın annesi ödülü de verildi. Yılın annesi olarak da Mevlüde Koç ödüle layık görüldü. Bunun yanı sıra tüm katılımcılara 19 Mayıs’ı anlatan ve geçtiğimiz yıllarda insanların bir araya gelerek oluşturdukları figürü yansıtan bir fotoğraf hediye edildi. Düzenlenen etkinlikte Bahri Gökmen, çalışma ve projelerinden bahsetti.

‘’Kadınlar size Allah’ın emanetidir’’

Başkan Gökmen: ‘’Esenyurt’ta 3 yıl boyunca çok önemli projelere imza atmaya çalışan bir sivil toplum kuruluşu olmaya çalıştık. Bugün burada iki şey için bir araya geldik: hem 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü hem de 18 Mart Çanakkale Zaferi için. Kadınlar gününü batı çok iyi kullandı ama biz Müslüman âlemi olarak eksik kaldık. Bundan bin 400 yıl önce kâinatın efendisi Peygamber efendimiz, kadınlar gününü, o kız çocuklarını diri diri toprağa gömmekten çıkarttığı gün belki de ortaya çıkartmıştı. Veda Hutbesi’nden bir ses yükseldi, ‘kadınlar size Allah’ın emanetidir.’ Bunu aklımızdan çıkartmamalıyız.

‘’Geldikleri gibi gidecekler’’

18 Mart 1915 tarihinde başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasın başlatılan kurtuluş mücadelesi, düşman ordusu ülkeyi teslim almak istediklerinde Atatürk ve silah arkadaşları dedi ki ‘Geldikleri gibi gidecekler.’ 19 Mayıs 1919’da kurtuluş mücadelemizin ilk meşalesi yakıldığında Samsunlular o zaman da olduğu gibi aynı ruhla, aynı istikrarla devletinin ve milletinin yanında olacaktır.’’ dedi.

‘’Bize böyle kadınlar lazım’’

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe de kısa bir konuşma yaparak günün anlam ve önemine değindi. Alatepe: ‘’Kadınlarla ilgili yanlış bilinen bir şey var. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır. Her başarılı erkeğin önünde eteğinden tuttuğu bir kadın vardır. Biz sizleri çok seviyoruz. Allah onun için ayaklarınızın altına cenneti koyuyor. Cennet sizin ayaklarınızın altına layık bir yer. Biz birçok savaşları geride bıraktık. Her savaşta cephenin gerisinde ve ilerisinde olan her zaman kadınlar olmuştur. Nene Hatun da daha 18 yaşında bir kadınken 10 aylık çocuğu varken bana çocuk değil vatan lazım deyip elinde baltayla savaşmıştır. Bize böyle kadınlar lazım.’’ dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Benzine büyük zamÖnceki Haber

Benzine büyük zam

Esenyurt'ta yaşlı adamın markette yaptığı 'pes' dedirtti!Sonraki Haber

Esenyurt'ta yaşlı adamın markette yaptığ...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!