esss

İl Dernekler Birliği Muharrem ayı orucunu birlikte açtılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İl Dernekler Birliği Muharrem ayı orucunu birlikte açtılar
Muharrem ayında oruç ibadetlerini yerine getiren Alevi vatandaşlar için, Esenyurt İl Dernekler Birliğinin Erenler Cem Evin’de hayır lokması verdi.

43 İl Derneğinin oluşturmuş olduğu Esenyurt İl Dernekler Birliği Muharrem Ayında hayır lokması programına Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, İl Dernekler Birliği başkanları, Erenler Vakfı Başkanı Yavuz Selçuk ve çok sayıda alevi vatandaşlar katıldı. İftar vaktinde hep birlikte dua ederek orucunu açan Alevi vatandaşlar, yemek için teşekkürlerini dile getirdi.

Burası Paylaşma Sofrası

‘’Orucun açılmasının ardından mikrofonu alan Başkan Bozkurt sözlerine, “Bu akşam aslında burası dertleşme sofrası, paylaşma sofrası. Yaşanan o derin acılardan sonra birbirini hissetme sofrası. Dolayısıyla dostluğun, kardeşliğin, barışın, huzurun, hak ve hukukun adaletle birleştirilerek, mutlu yaşama adına ümitleri tazeleme, umutları besleme masası. Bu sofrada oruçlarımızın kabulünü diliyorum. Allah, tuttuğunuz oruçları kabul etsin” dedi.

Kerbela hadisesi insanlık tarihine kara bir sayfa olarak yazılmıştır

İl Dernekler Birliği Başkanı Bahri Gökmen,  ise yaptığı konuşmada “10 Ekim 680 yılında Kerbela'da Yezit tarafından şehit edilen İmam Hüseyin ve 71 kişi için tutulan oruç aslında bir yas ibadetidir ve İmam Hüseyin şahsında bütün mazlumlara adanır. Muharrem ayı içerisinde İslam tarihinin en hazin ve en acı vakası ortaya çıkmış, Kerbela hadisesi insanlık tarihine kara bir sayfa olarak yazılmıştır. İnsanlıktan nasibini alamamışların, Hazreti Peygamberin insanlığa emaneti, kanı, canı olan Hazreti Hüseyin Efendimizi ve beraberindeki kadın, çocuk, erkek toplam 72 kişiyi şehit ettikleri o günleri yâd ederken acılarını her gün yeniden kalbimizin en derin noktasında hissediyoruz. Hz. Peygamberin (s.a.v.) sevgili torunu Hz. Hüseyin, nefret yerine sevginin, karanlık yerine aydınlığın hükümdar olduğu büyük ahlakıyla, insanları birleştirmeye ve onlara doğru yolu göstermeye çalışmış bir insanlık abidesidir. Onun hayatı da şahadeti de hepimiz için, sonsuza dek örnek teşkil edecektir. Kerbela şehitlerini rahmetle anarken, Muharrem Ayının; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine, gözyaşı, zulüm ve yaşanan olumsuzlukların sona ermesine vesile olmasını diliyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Beylikdüzü'nde öğrenci servisi devrildiÖnceki Haber

Beylikdüzü'nde öğrenci servisi devrildi

Avcılar Belediyesi'nden vefa örneğiSonraki Haber

Avcılar Belediyesi'nden vefa örneği

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!