esss

İmamoğlu: En büyük mağdur Binali Yıldırım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İmamoğlu: En büyük mağdur Binali Yıldırım
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, AK Partili rakibi Binali Yıldırım'ın kendisine bilgi verenler tarafından mağdur edildiğini öne sürdü.

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP'li Ekrem İmamoğlu, Halk TV, KRT ve Tele 1'in ortak yayınına katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal'ın Büyükçekmece'de seçmen kaydırması yapıldığı iddiasına değinen Ekrem İmamoğlu, "Süreci canlı canlı takip ettim. Bazen öyle açıklamalar duyuyorum ki kulaklarıma inanamıyorum. Dinledikçe insan verileri anlatmak konusunda bu kadar mı acemi? Bu kadar mı kötü niyetli olur insan diye düşünmekten alamıyorum kendimi" dedi.

‘CUMHURBAŞKANI, UYSAL'A OLAN GÜVENİNİ TEKRAR KONTROL ETMELİ'

Büyükçekmece'deki seçmen sayısı hakkında bilgi veren İmamoğlu, şunları söyledi:

"Seçim tarihi 7 Haziran 2015 seçmen sayısı 158 bin 611. 1 Kasım 2015, seçmen sayısı 161 bin 699. 6 ayda seçmen sayısı 3 binin biraz üzerinde artmış. Kullanılan oy 7 Haziran'da 135 bin 426. 1 Kasım'da 141 bin 811. Geçerli oy 7 Haziran'da 126 bin 069. 1 Kasım'da 139 bin 286. Hemen bu yıla gelelim. 24 Haziran 2018'de Büyükçekmece'nin seçmen sayısı 172 bin 351. Kullanılan oy 151 331. Geçerli oy 149 bin 138. Deniyor ya 20 bin hareket, 25 bin hareket. Eğer doğru konuşuyor olsalar geçerli oyun 175 binlerde olması gerekiyor. Yerel seçimlerde katılım düşüyor, geçerli oy 31 Mart'ta 144 bin 733. YSK Başkanı çok net ‘taşınmış oy ya da hayali oy diye bir şey yoktur' diye açıklamaları var şubat ayında."

Sancaktepe ve Çekmeköy ilçelerinden daha yoğun nüfus hareketleri olduğunu dile getiren İmamoğlu, "İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'ın bir takım verilerini söylemek istiyorum. Sözüm ona İBB Başkanı Sayın Uysal ve ne yazık ki sözüne çok güvendiğini söyleyen, aslında aldatıldığını ifade edeceğim Sayın Cumhurbaşkanı'na burada tekrar güvenini kontrol etmesini önereceğim" ifadelerini kullandı.

'11 KİŞİ AYNI ADRESE TAŞINMIŞ'

Seçmen listelerinin 18 Ocak 2019'da kesinleştiğini hatırlatan Ekrem İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Çok enteresan Büyükçekmece'ye seçmen kaydırma noktasında iki ilçenin aktif olduğunu tespit ediyor Sayın Karabat. Bir tanesi Başakşehir. İkincisi Fatih. Biliyorsunuz Büyükçekmece adayı aynı zamanda bir önceki Başakşehir belediye başkanı. Masum olduğunu düşünelim. Bu süreçte özellikle 4 ismin Büyükçekmece Kamiloba'da, tam 11 kişi aynı adrese kaydı yapılıyor. Bu 11 kişi arasındaki dikkat çekici 4 kişiyi Sayın Karabat bana aktarıyor. Sayın Nuretten Ertemel, Hüseyin Sevim, Kaan Şahin, bu üçü aynı zamanda Büyükçekmece adayı Uysal'ın vakıf başkanlığı yaptığı vakfın yönetim kurulu üyeleri, Başakşehir kulübünün yöneticileri, başkan yardımcısı. Artı Abdullah Yasin Durmuş, yine Uysal'ın özel kalem müdürü. Başka ev bulamamışlar aynı adrese kaydolmuşlar. Tam 11 kişi var aynı adreste. Aynı tarihte Başakşehir'den 231 kişi Başkaşehir'den kayıt yapıyor. Bir arkadaş Fatih'te STK'larda yoğun görevi olan bir arkadaş, Kızılay vs".

‘İNSANLARI RAHATSIZ EDİYORLAR, YETER'

Seçmenlerin polislerin evleri dolaşarak seçmen listelerini kontrol etmesinden rahatsız olduğunu söyleyen İmamoğlu, "Seçimi karalayarak başka bir mecraya taşıyan insanlara diyorum ki yeter. Yalanla iftirayla yönetmeyin. İnsanları rahatsız ediyorlar, yeter. Neyi baskı altına almaya çalışıyorlar. Ne olur bize moral var diye arıyorlar vatandaşlar. Ben diyorum ki: Uydurma süreçlerden vazgeçin" dedi."Seçimin kazananı belli Büyükçekmece'den bahsedersek Sayın Akgün. Kaybedeni belli" diyen İmamoğlu, "Büyükçekmece'de AK Parti'de siyaset yapmış insanları biliyorum tanıyorum. İyi biliyorum ki başları öne eğik, üzüntülüler. İftira dolu tanımlamalarla bu ilçeyi bilmeyen bir insan, insanları rencide ediyor. Yapmayın kardeşim, seçim bitti işinize bakın. Niye kaybettik diye önünüze bakın. Alın başınızı önünüze düşünün. Bir sonraki seçime hazırlanın" diye konuştu.

‘TEK BİR İHTİMAL VAR, AA VERİLERİ AK PARTİ'DEN ALIYOR'

Seçim gecesi yaşananları anlatan İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"31 Mart'ta 18.00 gibi veriler akmaya başladı kanallarda. Endişesi olan kanallar giriş yapamadılar. Yasakların kaldırıldığını da açıklayan YSK. Beklemeden veriler girilmeye başlandı. İlk akan veri rakibimizin oyu yüzde 64 bizim oyumuz yüzde 32. Anladık klasik. İşin enteresanı verileri veren kaynak Anadolu Ajansı. AA, saat 6 küsürlerden 11'lere kadar veri girdi. Ne zaman biz çıktık 10.00 gibi. 3 kanaldan takip ediyoruz YSK, parti sistemi, sadece büyükşehir belediye başkanlığı verilerini takip ettiğimiz kimsenin bilmediği sistem. Tüm ıslak imzalı veriler elimizdeydi. Sultangazi hariç. 2 gün sonra tamamlandı. YSK açıkladı Anadolu Ajansı'na ‘bizim müşterimiz değilsin' dedi. Her okulda partimizin sorumluları var, müşahitlerimiz var. Bizden tek bir sayı istemedi Anadolu Ajansı. Tek bir ihtimal kalıyor AK Parti'nin temsilcisinden."

‘YILDIRIM'IN YERİNDE OLSAM HAKLARIMI ARARIM'

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım'ın mağdur edildiğini savunan Ekrem İmamoğlu, "En büyük mağdur Binali Yıldırım. ‘3 bin 870 oyla seçimi kazandık' dedi. O salondakiler de alkışladılar. Yıldırım, aldatıldığı için konuşma yaptı. Ve sabahın köründe İstanbul'a afişler asılmaya başlandı. Sayın Binali Yıldırım'ın yerinde olsam o kişilerin yüzüne bakmam, adam yerine koymam, haklarımı ararım" ifadelerini kullandı.

‘BANA VERİLEN CEVAP YAYINLANDI, BENİM AÇIKLAMAM YAYINLANMADI'

Yeniden yapılan sayımlarda hem Yıldırım'a hem de kendisine oy yazıldığını hatırlatan İmamoğlu, "Direk ampule basıldığından yanlış yönlendirmeden kaynaklı geçersiz sayılan oylar geçerli hale getirildi. MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin ‘1 oy bile geçerlidir' dediğini hatırlatırım. Sonra '14 bin oyla kazandınız havalarına girmeyin' diyorlar. Benim yaptığım basın toplantısına cevap veriyor, o cevap yayınlanıyor ama benim ne dediğim yayınlanmıyor. Vatandaş ne anlayacak bundan? Ben uyarımı yaptım, tehdit falan benim umurumda değil. Tehdit, iftira, kin, nefret bunlar benim ruhumda yok" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt'ta feci kaza... Az Daha ÖlüyorduÖnceki Haber

Esenyurt'ta feci kaza... Az Daha Ölüyord...

Zammın yarısı devletten yarısı millettenSonraki Haber

Zammın yarısı devletten yarısı milletten

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!