esss

İmamoğlu’ndan Ahmet Özer’e destek: Canız, kanız, biriz, birlikteyiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İmamoğlu’ndan Ahmet Özer’e destek: Canız, kanız, biriz, birlikteyiz
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Esenyurt Belediye Başkan adayı Ahmet Özer’in Esenyurt’a düzenlediği Aday Tanıtım Toplantısına katıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Esenyurt Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Ahmet Özer’in adaylık tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum’un, Kent Lokantaları’nı küçümseyen sözlerine sert yanıtlar verdi: “Dün aynen şunu söylemiş: ‘Kent Lokantaları’nı bir projeymiş gibi sunmak beni hayrete düşürüyor.’ Akşam geldim, izledim tamamını bir kanalda. O kadar ağırıma gitti ki. Vallahi akşam uyuyamadım. Canım sıkıldı. Benim bu yaptığım hizmeti eleştirdiği için ağırıma gitmedi; milyonlarca insanın çektiği hayat pahalılığını, geçim sıkıntısının bir belediye başkan adayı nasıl hissedemez, diye ağırıma gitti. Ve de gelmiş İstanbul'a aday olacak. Hadi işine bak sen”

CHP Esenyurt Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Ahmet Özer’in adaylık tanıtım toplantısı; CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP milletvekilleri Zeynel Emre, Engin Altay, Beylükdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirdi. Prof. Özer’in Esenyurt için projelerini anlattığı sunumun ardından konuşan İmamoğlu, rakibi Murat Kurum’un Kent Lokantalarını küçümseyen sözlerine çarpıcı yanıtlar verdi. Esenyurt’a 2 Kent Lokantası açacaklarının müjdesini veren İmamoğlu, şunları söyledi:

YÜREĞİM EZİLDİ

“Dün, Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum adına, inanın benim utandığım bir gün oldu. Utandım. Canım sıkıldı. Böyle yüreğim ezildi yani. Bunu rakibin de dese; hani burkulursun, hani bu insanı mutsuz eder. Çünkü artık gördüm ki, bunların yüzü kızarmıyor. Hani her yol mübah oy için, oy almak için; şaşırmışlar. Bazen kızarak ‘acemi aday’ diye söylüyorum ama hani dersini çalışmamış bir aday kimliğiyle bunu söylüyorum. Meğer bence dertlenen bir insan da değil. Vicdan sahibi olduğu konusunda da endişelerim var. Bakın bu kadar net. Dün aynen şunu söylemiş: ‘Kent Lokantalarını bir projeymiş gibi sunmak beni hayrete düşürüyor.’ Bir de devam etmiş… Gün içinde, kalabalığın içinde basın geldi, bana sordu; işte kent lokantaları için böyle böyle dedi. Yok efendim işte, ‘Küçücük bir çay bardağıyla su vermek, süt dağıtmak, projeymiş gibi anlatıyor’ dedi, siz ne dersiniz’ diye. Ben de o kalabalığın içinde, ‘Bunları mı dedi’ dedim. ‘Aman, dedim böyle, hani biraz da ‘Allah akıl versin’ dedim otobüse bindim.”

 İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kardeşim 3 bin tane pazar var İstanbul'da. Kurban olayım, ben her pazara geldim demiyorum, ama Allah şahittir, her ay en az 3-4 defa pazara gittim. Niye biliyor musun? Milletine en güzel vereceğin sınav yeri orası. Hocam, çok sınava tabi tuttun öğrencileri ama bak bu bir milyon insan seni nasıl sınava tabi tutacak? Söyleyeyim. Hani hocamın notu biraz fazlaymış, öyle duyuyorum öğrencilerinden rastladığımda, ama milletin notu biraz kıt haberin olsun. Kolay beğenmiyorlar. Çok çalışacağız. Milletimizin arasından asla ayrılmayacağız.”

“HARAMİDERE'YE 1 MİLYAR 800 MİLYON LİRA HARCADIK"

Konuşmasında, Haramidere'de yaşanan sel baskınlarına da değinen İmamoğlu, “Dünyanın neresinde bir şehir; bir bölgeyi, imara açıp derenin yönünü değiştirir. Burayı imar açıyor. Derenin yönünü değiştirdikten sonra da derenin boyutunu, kesitini de küçültüyor. Biz orada yaklaşık 2 buçuk senedir ciddi bir altyapı yatırımı yapıyoruz. Sevgili dostlar 1 milyar 800 milyon lira harcadık, 1 milyar 400 milyon lira daha yatırımı devam eden işlerimiz var. Bu söylediğim para Esenyurt Belediyesi'nin 2023 bütçesine eşit. Bizim sadece Haramidere'de 2-3 kilometrelik yere harcamak zorunda kaldığımız para. Bu parayı niye harcıyoruz o dereye? Atık su kanallarını toparlamak, dereyi genişletmek, imara açılan ve derenin kesitini küçülten noktalardaki kamulaştırmaları yapmak, tekrar üst yapısını yapmak, yollarını açmak, meydanlarını düzenlemek ve bir bölümünün yeşil alanını yapmak. Acı bir durum, bir şehre bunu yaşatmak acıdır. Bunu işte bugünün zihniyeti yaşattı İstanbul'a. O koca 20-25-30 katlı konut bloklarının yaşatan zihniyet, o akıl Esenyurt'u sefil etmiştir. Esenyurt'un insanlarını mutsuz etmiştir. Biz buradan bir 'U' dönüşü arayışındayız. 5 yıldır verdiğimiz mücadeleyi şimdi daha üstün bir gayretle, daha büyük bir mücadeleyle, daha çok bilimle, daha çok teknikle, daha çok dayanışmayla yeni bir rotaya sokmak, insanını mutlu eden bir anlayışa taşıma yolculuğudur" ifadelerini kullandı.

“VİCDAN SAHİBİ OLDUĞU KONUSUNDA DA ENDİŞELERİM VAR"

Esenyurt'ta açacakları kent lokantalarından bahsederken, AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum'un Kent Lokantaları üzerine söylediği sözleri hatırlatan İmamoğlu, “Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum adına inanın benim utandığım bir gün oldu. Utandım, canım sıkıldı. Öyle yüreğim ezildi yani. Bunu rakibim de dese, hani burkulursun ya, bu insanı mutsuz eder. Çünkü artık gördüm ki bunların yüzü kızarmıyor. Hani her yol mubah, oy için oy almak için şaşırmışlar. Meğer bence dertlenen bir insan da değil. Vicdan sahibi olduğu konusunda da endişelerim var. Bakın bu kadar. Evet dün aynen şunu söylemiş. 'Kent lokantalarını bir projeymiş gibi sunmak beni hayrete düşürüyor' demiş. Benim, bu yaptığım hizmeti eleştirdiği için ağrıma gitmedi. Milyonlarca insanın çektiği hayat pahalılığını, geçim sıkıntısını, bir belediye başkan adayı nasıl hissedemez diye ağırıma gitti. Ve de gelmiş İstanbul'a aday olacak. Hadi işine bak sen" dedi.

“Yaşar Kemal ne güzel demiş: ‘sen, ben, o varız diye, güzel bir bahçe bu bahçe”

Yaşar Kemal’in “Sevgili dostlar, Yaşar Kemal ne güzel demiş: ‘Sen, ben, o varız diye, güzel bir bahçe bu bahçe” sözünü hatırlatan İmamoğlu, “Bu bahçede hep beraber büyüyeceğiz. Bu bahçede bir aradayız. Canız, kanız, biriz, birlikteyiz. Biri oraya çekiyor, biri buraya. Bu seçim ayrışmanın değil, bir arada olmanın seçimi. Bu seçim kutuplaşmanın değil, birleşmenin seçimi. Bu seçim bir kişiden talimat alanların değil, milletinden talimat alanların seçimi. İşte bu duyguyla yola çıkıyoruz. Ve bu yolculuk, büyük bir yolculuktur. Bu yolculuk bir demokratikleşme, özgürleşme, özgünleşme, çocuklarımızın mutluluğunun pekiştiği, gençlerimizin umutlarının yükseldiği bir seçim olacak. Bu seçim de çok inandığım Esenyurt'ta da çok güvendiğim Prof. Dr. Ahmet Özer'in başkanlığı çok güçlü bir şekilde kazanacağı bir seçim olacak. Ben Ahmet Özer Başkanıma, değerli projelerinde başarılar diliyorum. Yolumuz açık, yolumuz aydınlık olsun. Hepimize tam yol ileri diyorum” sözlerine yer verdi.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt’ta Konuşan Murat Kurum: Taş üstüne taş koymadılarÖnceki Haber

Esenyurt’ta Konuşan Murat Kurum: Taş üst...

Samsunlulardan Hamit Öncü’ye yoğun ilgiSonraki Haber

Samsunlulardan Hamit Öncü’ye yoğun ilgi

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!