esss

İşadamı Kazım Aydemir; 'Ekonomik krizi müşterilerimize yansıtmıyoruz' dedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İşadamı Kazım Aydemir; 'Ekonomik krizi müşterilerimize yansıtmıyoruz' dedi
Aydemir Group Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Aydemir, mobilya sektörü ve kendi firmaları hakkında gazetemize bilgi verdi.

Yaşanan ekonomik krizden firma olarak etkilendiklerini belirten Kazım Aydemir; “krizi müşterilerimize yansıtmadan atlatmaya çalışıyoruz” dedi.

Kazım Aydemir kimdir, ne iş yapar? Kendinizi okuyucularımıza tanıtır mısınız?

1978 doğumluyum. 2005’te Esenyurt’a geldik. Esenyurt’ta daha sonra inşaat sektörüne girdik 2010’a kadar. 2010’dan sonra da kapı ve mobilya üzerine fabrika kurduk. 4 bin m2 kapalı, 2 bin m2 açık alanımızla ayda 5-6 bin kapı üretiyoruz. 2 bin 500 m dolap üretiyoruz. Esenyurt bölgesinden yaklaşık 90 kişiyi istihdam ediyoruz. Kapılarımız çok kaliteli 8 mm’den oluşuyor. Birçok kapı fabrikaları bu özelliği kullanmazken bizim kapılarımız içten cam, kasalarından fitil geçmeli şekilde tasarlanmıştır. Kasalarımız ve bazalarımız oval olarak üretiliyor. Tüm ürettiğimiz mallarımıza 3 ile 5 yıl arası garanti veriyoruz. Müşteri memnuniyeti bizim için her şeyden önemlidir. Eğer bir sorun oluşursa anında hizmet vererek sorunu çözüme kavuşturuyoruz. Mesela kapıda sorun oluştuğu durumlarda montajı yapılmış kapıyı sökerek hemen yenisi ile değiştiriyoruz.

Fabrikanızda son model üretim makineleri var. Bunlar da ciddi maliyet; yeni cihazlar, yeni ekipmanlar, yeni çalışanlar… Son dönemde döviz kurunun artmasıyla birlikte bu ekonomik durum sizi etkiledi mi?

Tabi ki etkilendik. Çünkü biz hammaddelerimizi dolar bazında alıyoruz. Ama biz bu sorunu müşterilerimize çok yansıtmadan, kendimizi de koruyacak bir şekilde durmadan hizmetimize devam ediyoruz.

Fabrikanızda tam olarak ne üretiyorsunuz?

Kapının dışında; mutfak dolabı, banyo dolabı, oda takımı, kar dolabı, pot manto çalışmalarımız var.

Satışlarınız yurt içi veya yurtdışı değişiklik gösteriyor mu? Bayilikleriniz var mı?

Türkiye genelinde 18 bayiliğimiz var. Yurtdışına da tabi ihracat yapıyoruz. Yurt dışı olarak da Moskova’ya ihracatımız var. Her ay 2 bin 500 kapı Moskova’ya gönderiyoruz. Şu an bir de Irak ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz inşallah en kısa zaman içinde onuda nihayete erdireceğiz.

Pazarlamanızı nasıl yapıyorsunuz?

Bizim şirket bünyesinde 4 tane pazarlama müdürümüz var. Şirket araçları ileher gün her bir pazarlama müdürümüz İstanbul genelinde ayrı ayrı bölgeleri geziyorlar. Gerekse mobilya üretimlerine geziyorlar, inşaatları dolaşıyorlar, bire bir mal sahipleriyle görüşüyorlar.

Siz faaliyete Aydemir Mobilya olarak başlamıştınız daha sonra Akaydorr ismini aldınız. Ürünlerinizi hangi marka üzerinden çıkarıyorsunuz?

Biz burada Aydemir Mobilya olarak markayız. Akaydoor da Aydemir Mobilya’nın adı altında bir markadır.Ürettiğimiz ürünlerde Akaydoor Markasını ve logosunu kullanarak piyasaya sürüyoruz.Biraz da markanızdan bahsedermisiniz?

Uzun yıllardır emek verdiğimiz inşaat, mobilya ve ahşap tasarım tecrübelerimize dayanarak yaptığımız Akaydoormarkasını müşterilerimize sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Akaydorrköklü bir geçmişe sahip olup, bir Aydemir Group markasıdır.

Akaydoorİstanbul Esenyurt bölgesinde hizmet vermektedir. Fabrikamızda 4 bin m2 kapalı 2 bin m2 açık alanda üretimini gerçekleştirmektedir. Akaydooraylık 5 bin adet iç oda kapısı ve 2 bin m2 mutfak üretim yeterliliğine sahiptir.

Akaydoorüç kriteri temel almıştır ve asla vazgeçmez; iyi kaliteye iyi hizmet. Her zaman ürettiğine güvenir ve ürünün arkasında durarak müşteri memnuniyetini esas alır, uzun soluklu çalışma peşindedir, tecrübesini ve birikimini paylaşır. Sektörün en iyi makine ve ekipmanlarıyla donatılmış üretim tesisleriyle tüketicinin taleplerini hızlı ve kaliteli bir hizmet anlayışıyla karşılamayı amaçlamıştı. 

Ürünleriniz nereden geliyor, nasıl işleniyor bahseder misiniz?

Kapıyla ilgili hammaddelerimizin hepsi tır ile bize geliyor. Fabrikamızda portifle indiriyoruz. Ondan sonra ayrı ayrı makinelerle kesiyoruz. Tutkal odasından sonra hepsi bütün makinelerimizden işlenip çıkarılıyor.

Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?

Esenyurt bölgesinden 4 bin m2 alanında kapı üretim fabrikamız var. Bütün iş adamlarını, müteahhitlerini, mobilyacılarını davet ediyorum. Bire bir direkt fabrikadan imalattan alsınlar. Fiyat politikası olarak bölgede en uygun mobilya üretimi yapan firmaların başında geliyoruz diyebilirim.  Onun için gelsinler fabrikamızı ve çalışmalarımızı yerinde görsünler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Böyle Baba Olmaz Olsun.. İkiz Kızlarına kabusu yaşattı!Önceki Haber

Böyle Baba Olmaz Olsun.. İkiz Kızlarına...

İSDEF'den Anlamlı iftar ProgramıSonraki Haber

İSDEF'den Anlamlı iftar Programı

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!