esss

İşçi Filmleri Festivali 'Çirkin Kral Efsanesi' ile başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İşçi Filmleri Festivali 'Çirkin Kral Efsanesi' ile başladı
14. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, Esenyurt Alternatif Kültür Sanat Derneği’nin ev sahipliğinde Esenyurt’a taşındı. Dört büyük kentte eş zamanlı olarak gerçekleşen festivalin Esenyurt’taki ilk gününde Hüseyin Tabak’ın 'Çirkin Kral Efsanesi' belgeseli gösterildi.

İncirtepe Mahallesi’nde kısa süre önce kurulan Esenyurt Alternatif Kültür Sanat Derneği (Esas-Der), Türkiye’nin önemli film festivalleri arasında yer alan 14. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’ni Esenyurtlularla buluşturdu. İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır’da eş zamanlı olarak gerçekleşen ve 7 Mayıs’a kadar sürecek olan festivalde bu yıl 32’si kurmaca, 39’u belgesel ve 3’ü de canlandırma olmak üzere toplam 74 film gösterilecek.

Festivalin Esenyurt’taki ilk gününde Hüseyin Tabak’ın “Çirkin Kral Efsanesi” belgeseli sinemaseverlerle buluştu. Bugün saat 17.00’de Yönetmen Sinem Atakul'un ev işçilerini konu alan “Gurur Yarası” belgeselinin gösterileceği Esas-Der’de, sırasıyla 5 Mayıs Pazar saat 17.00’de Hemşire, 7 Mayıs salı saat 20.00’de Feminista adlı filmlerin gösterimleri yapılacak.

DÖRT BÜYÜK KENTTE EŞ ZAMANLI DÜZENLENİYOR

Türkiye ve dünyanın dört bir yanından emekçilerin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturmayı amaçlayan festival bu yıl da Sine-Sen (DİSK), Dev Sağlık-İş (DİSK), Basın-İş (DİSK), Tez Koop-İş (TÜRK-İŞ), Tek Gıda-İş (TÜRK-İŞ), Ses (KESK), Türk Tabipleri Birliği, Halkevleri, Sendika.Org, Alternatif Medya Derneği tarafından düzenleniyor. Festival filmlerinin dört ildeki gösterim yerleri ise şu şekilde:
Ankara: Çağdaş Sanatlar Merkezi, Sinetopya, ODTÜ Vişnelik Tesisleri, Çankaya Evleri, Halkevi Şubeleri.
İstanbul Avrupa Yakası: Fransız Kültür Merkezi, Beyoğlu Sineması, Yeşilçam Sineması, Aynalı Geçit Etkinlik Mekanı, Komşu Kapısı Maçka Dayanışma Derneği, Esenyurt Alternatif Kültür Sanat Derneği.
İstanbul Anadolu Yakası: Caddebostan Kültür Merkezi, Kozyatağı Kültür Merkezi, İstanbul Tabip Odası Kadıköy Temsilciliği, Kimya Mühendisleri Odası, Kadıköy Halkevi, Nazım Hikmet Kültür Merkezi.
İzmir: İzmir Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi, İzmir Sanat, İzmir Halkevi, Buca Hasanağa Parkı, İzmir Karantina Meydanı açık alan.
Diyarbakır: Mordem Sanat ve Meslek Odası salonları.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Beylikdüzü'nün dört bir yanında Ramazan heyecanı yaşanacakÖnceki Haber

Beylikdüzü'nün dört bir yanında Ramazan...

İBB'den Flaş KararSonraki Haber

İBB'den Flaş Karar

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!