esss

İstanbul'da Kars-Ardahan- Iğdır İsyanı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul'da Kars-Ardahan- Iğdır İsyanı
2019 Yerel seçimlerinde KAİ’li hiçbir adayın olmaması önümüzde ki günlerde huzursuzluğun giderek artacağı ve özellikle İstanbul'da yaşayan Kars, Ardahan, Iğdır’lı STK’ların tepkisine neden oldu.

AKP, İstanbul'da hemen hemen tüm Belediye Başkan adaylarını açıkladı. Adayların büyük çoğunluğunun Karadenizli olması dikkat çekerken İstanbul’da yaşayan Kars,  Ardahan ve Iğdır’lıların tepkilerine neden oldu. Önümüzde ki günlerde bu tepkilerin giderek çoğalacağı hatta bir isyana dönüşeceği söyleniyor.

Kars,  Ardahan Iğdırlı aday adaylarının İstanbul'da, hemen hemen hiçbir ilçede aday gösterilmemesi üzerine tepkiler başta Esenyurt olmak üzere İstanbul’da bulunan birçok KAİ’li dernekleri harekete geçirdi. İlk tepki Esenyurt’ta bulunan Ardahan Kültürevi’nden   geldi. 

Kültürevi yönetimi açıklamasında şunlara yer verdi.

Bildiği üzere hafta sonu Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ve 39 ilçe Belediye Başkan adayını açıklamıştır.

İstanbul’da Kars Ardahan ve Iğdır 870. 000 Nüfusu sahip ve İstanbul’un 2. Sırasında yer almaktadır.

Ne yazık ki, 39 ilçede hiçbir hemşerimize aday olarak yer verilmemiştir. Kars-Ardahan-Iğdır yok sayılmıştır. Bu durum bizleri fazlasıyla rahatsız etmiş ve üzmüştür açıklamasında bulunuldu.  

Ardından bir açıklamada Ardahan İl Derneği’nden geldi Dernek Başkanı Ahmet Demirbaş, sosyal medya hesabından tepki göstererek şunları söyledi.

Kars-Ardahan-Iğdır yok sayılmıştır

Bildiği üzere hafta sonu Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ve 39 ilçe Belediye Başkan adayını açıklamıştır.

İstanbul’da Kars Ardahan ve Iğdır 1 Milyonun üzerinde nüfusa sahip ve İstanbul’un 2. Sırasında yer almaktadır.

Ne yazık ki, 39 ilçede hiçbir hemşerimize aday olarak yer verilmemiştir. Kars-Ardahan-Iğdır yok sayılmıştır. Bu durum bizleri fazlasıyla rahatsız etmiş ve üzmüştür. Diğer Parti yetkilileri de inşallah yok saymaz ve görmezlikten gelmezler dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Muhtarlar Derneği Ahmet Kuzğun ile ‘devam’ dediÖnceki Haber

Muhtarlar Derneği Ahmet Kuzğun ile ‘deva...

Okuma yazma Seferberliği’nde 2’nci dönem başlıyorSonraki Haber

Okuma yazma Seferberliği’nde 2’nci dönem...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!