esss

Ömer Albayrak; Manevi Duygularımızı Yıprattılar!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ömer Albayrak; Manevi Duygularımızı Yıprattılar!
Esenyurt’ta esnaflık yapan aynı zamanda 2019 seçimlerinde Yenikent Mahalle muhtar adayı olan Ömer Albayrak, Giderek artan işsizlik ve beraberinde gelen derin yoksullukla birlikte artık dilencilik bir meslek haline geldiğini ifade etti.

Albayrak, manevi değerlerimizle oynayan ve artık gerçek ihtiyaç sahiplerinin bile kimler olduğunu bilemediğimiz türler türemeye başladı.  Sokaklarda, caddelerde, meydanlarda, trafik ışıklarında, cami önlerinde, metroda, otobüste, kısacası her yerde her gün mutlaka dilenen insanlarla karşılaşıyoruz.

SOSYAL MEDYA VURGUNCULARI

Birde sosyal medya üzerinden yardım kampanyası başlatıp birileri adına para toplayanlar yok mu onlar tam bir facia, buradan gerçek ihtiyaç sahiplerine sahip çıkanları tenzi ediyorum. Onlara sözüm yok. Ama birde işin diğer yüzü var.  Bin bir çeşit bahanelerle sosyal medya üzerinden başlattıkları kampanyalarla haksız kazanç elde ederek milyonları cebe  atanlar mı dersiniz, lüks hayat sürenler mi derseniz bunun gibi birçok örneği var. Adı yardım, ama gelin görün ki yardımı alan kişi hayal ürünü,  Yardım toplayanlara bir bakıyorsun ki kısa zamanda yüklü meblağdaki banka hesapları, gayrimenkulden otomobile kadar birçok malvarlığı ortaya çıkıyor. Ne yazık ki bu kişiler daha sonra haberlere yansıdığı zaman da suçluluk ve pişmanlık hissetmediklerini biliyoruz.  

Bu örneklerle sık sık karşılaşıyoruz ancak bir gerçek var ki o da mültecilerin sayısıyla birlikte yükselişe geçen ve bir meslek haline dönüşen dilencilikle vatandaşların manevi duyguları sömürülüyor.

Güçlü ve Vatandaşına sahip çıkan bir devletimiz var

Her geçen gün çoğalan ve bu işi meslek haline getiren dilencilere artık itibar etmemiz gerekiyor. Çünkü yokluk ve yoksullukla mücadele eden her daim vatandaşının yanında olan güçlü devletimiz var.  Çok uzağa gitmeden Esenyurt’tan örnek vermek gerekirse, ilçeye geldiği günden itibaren devlet adamlığını hissettiren,  yardım sever ve gönül adamlığını kazanmış bir Kaymakamımız var.  Sayın Dr. Vural Karagül, elinden geldiği kadar bu ilçeye hizmet eden, gariban ve yoksul dostu olduğu herkes tarafından bilinmekte,  eğer gerçekten ihtiyaç sahibi insanlar varsa zaten sosyal yardım kurumları devletin bütün imkânlarıyla hizmet vererek maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarına yardım ediyor dedi.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 2
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aydemir Akbaş rol gereği çarşaf giydiÖnceki Haber

Aydemir Akbaş rol gereği çarşaf giydi

Esenyurt'ta silahlı kavga: 1'i polis 3 kişi yaralandıSonraki Haber

Esenyurt'ta silahlı kavga: 1'i polis 3 k...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!