esss

Öngel, KAI STK’larından destek aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öngel, KAI STK’larından destek aldı
Türkiye 14 Mayıs genel seçimine doğru giderken, milletvekili adayları da seçim çalışmalarına hız verdi. İki haftadan az bir süre kalan ülkenin bu önemli seçiminde vekil adayları kendi bölgeleri ve hemşerileri ile buluşmaya devam ediyor.

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul 3'ncü bölge 5'nci sıra adayı sanayici, iş insani Gökhan Türkeş Öngel Kars-Ardahan-Iğdır dernek başkanları ve yöneticileri ile bir araya geldi.

KOLEKTİF ÇALIŞMALIYIZ

Esenyurt, Beylikdüzü, Büyükçekmece de aktif olarak faaliyetlerini yürüten Kars-Ardahan-Iğdır il dernekleri, ilçe dernekleri, STK temsilcileri ve KAI’lı basın mensupları ile bir araya gelen Gökhan Türkeş Öngel tek ses olmak için STK ve dernekleri dikkate almayan siyasi partilere karşı kolektif çalışma yapılmasının altını çizdi.

KAİ'Lİ STKLAR ‘ARTIK YETER’ DEDİ!

Programa İstanbul Ardahan Kültür Evi Başkanı Efrail Çifçi, Kars Kültür Evi Başkanı Av. Ender Aslan, Büyükçekmece Kars-Ardahan-Iğdır Derneği Onursal Başkanı Burçay Yıldız, Beylikdüzü Kars-Ardahan-Iğdır Dernek Başkanı Temel Altıntaş, Beylikdüzü Kars ve Çevre Köyleri Dernek Başkanı Gürsel İlgüz, Beylikdüzü Ardahanlılar Dernek Başkanı Enver Yıldırım, Posof Derneği Başkanı Mihrican Deniz, Esenyurt Gençlik Hareketi Derneği Başkan Yardımcısı Serhat Deli, Esenyurtlular Platformu Dernek Başkanı Deniz Çilgasit, Kaısiad Dernek Başkanvekilleri Bora İzkübarlas, Sait Üstündağ ve çok sayıda dernek katılım sağladı.

Dernek başkanları yaptıkları konuşmalarında, siyasi parti gözetmeksizin Kars-Ardahan-Iğdır lıların nüfus bakımında iyi bir şekilde temsiliyet hakkının olduğunu vurguladılar.

ÖNGEL, " BİZE BİÇİLEN ELBİSEYE SIĞMAYALIM"

Gökhan Türkeş Öngel yaptığı konuşmasında, " Doğduğum, büyüdüğüm coğrafya ile aidiyetimle her zaman gurur duydum. Sizlerin başını yere eğecek hiç bir durumda olmadım. Bundan sonrada olmayacağına emin olabilirsiniz. Önümüzde seçim var. Benim bir başka yerde seçilecek durumda bir hemşehrilerim olursa o zaman siyasi aidiyetine bakmaksızın, elimden geleni yaparım. Farklı siyasi partilerde çok değerli, çok kıymetli hemşerilerimin önemli yerlerde olmasını isterim. Kars-Ardahan-Iğdır coğrafyası bölge insani ile STKları ile bireysel olarak etkilidir. Fakat bunu toplumsal yani kolektif çalışma sistemine getirmeliyiz. Evet, sınırda bir yerdeyiz. Ama ben hemşerilerim adına bunu ulusal basında da dile getirmek istiyorum. Bize biçilen elbiseyi parçalayalım, sığmayalım. Birlikte olmak, birlikte hareket etmek için bu kolektif düşünme standardını yakalayalım. Benimle mutabık oldunuz. Bende sizi mahcup etmeyeceğim. Kars-Ardahan-Iğdır için her platformda elimden geleni yapacağım. KAI temsiliyetini oluşturmak için her türlü riski de göze alacağımdan emin olabilirsiniz' dedi.

Çifçi; ‘Aynı senaryodan bıktık’

İstanbul Ardahan Kültür Evi Başkanı Efrail Çifçi, "Gökhan beye çıktığı bu yolda başarılar diliyoruz. Bizler sayın vekilimizi meclise gönderirsek büyük bir iş yapmış oluruz. Bizler yıllardır aynı senaryoyu görüyoruz ve artık yeter diyoruz. Çünkü bu KAI STK’ larının, tüm siyasi partilere cevabı olacaktır. İstanbul’da yoğun bir nüfus oranına sahibiz. Oy oranımız azımsanmayacak boyuttadır. Müracaat eden çok sayıda hemşerimiz oldu. Bunların değerlendirilmemesi toplumumuzu yaralamıştır. Bize kim yer verdiyse bizde onunla yol almak zorundayız.’ dedi.

Yıldız; ‘İstanbul’daki oyumuz 870 bin olduğu unutuldu’

Burçay Yıldız, " Bizler İstanbul metropolünde 870 bin nüfusa sahip büyük bir çoğunluğuz. Türkiye de seçimler ekonomik ve bürokratik olarak çok önemlidir. Bu sebeple hangi noktada olursak olalım, hangi siyasi düşünceye sahip olursak olalım toplumsal düşünüp bu yönde hareket etmeliyiz" dedi.

Altıntaş; ‘Hemşerilerimizin arkasında durmak zorundayız’

Temel Altıntaş, " Gökhan beye başarılar diliyorum. Ayrıca bölge insanına ve STK’ larımıza böyle ehemmiyet gösterdiği için tebrik ediyorum. Bu anlamda eğer seçildiği takdirde bizlere çok faydalı olacağını düşünüyorum. Hemşerilerimizin arkasında durmak zorundayız. Kimsenin siyasi partisine bakmaksızın yol almalıyız. Bu şekilde de partilerde mesajını almalıdır’ dedi.

Deniz, ‘Hemşerilerimize yer vermeyenlere kapılarımızı açmayalım’

Esenyurt Posof Dernek Başkanı Mihrican Deniz ise; ‘Hemşerilerimizin listelerinde yer vermeyenlere kapılarımızı açmayalım’ ifadesini kullandı. Deniz; ’14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan seçimlerde hemen hemen tüm partilerden çok sayıda hemşerimiz aday adayı müracaatı yaptı. Siyasete uzak bir yapıya sahip değiliz. Emek vererek ilmek, ilmek mücadelede bulunan hemşerilerimizin değerlendirilmemesi can acıtıcıdır. Bu anlamda bizlerin net bir duruşu olmak zorundadır. Artık bir tavır geliştirmek zorundayız. Yapılan haksızlıklara baş kaldırmalıyız. Bu yok saymanın bir karşılığı olmalıdır. Birlikte hareket etmeliyiz. Hangi partiden hangi siyasi görüşten olduğunun bir önemi olmadan kime yer verilmiş ise onun yanında durmaktan başka yol kalmamıştır. Listelerinde KAI olmayanların kapılarımızdan içeri almayalım. Bu tepkiyi ortaya koymaz isek bizlere yapılan müdahaleler devam edecektir. Bu konuda Posof olarak her zaman hemşerilerinden yana tavır koyan Sayın Gökhan T. Öngel’i elbette ki yanındayız. Hayatta hiçbirşey imkânsız değildir. Kendisine yürekten teşekkür ediyorum.’ dedi.

İlgüz, ‘Ankara’da lobi oluşturmalıyız’

Gürsel İlgüz, " Genel merkezler nezdinde bizler lobi gücümüzü göstermeliyiz. Tabi bu birlikte hareket ederek olur. Bizi yönetenler bizden birileri olmalıdır. Üst yönetimlerde de bizden temsilciler olmalıdır. Bugün o gün demeliyiz. Hemşerilerimize yer vermeyenler Kars, Ardahan, Iğdır’ın gücünü bilmelidirler. Bunu görmek zorundadırlar" dedi.

Deli, ‘Birlikte olmaktan başka yol kalmadı’

Esenyurt Gençlik Hareketi Derneği Başkanı Serhat Deli ise konuşmasında önemli noktalara temas etti. Deli, ‘ Yapılan tüm konuşmacılara katılmamak mümkün değildir. Tüm siyasi partilerde hemşerilerimiz yoğun emek vermektedirler. Ancak görüyoruz ki; seçilecek yerde değerlendirmemişlerdir. Bu toplumu her anlamıyla yaralamaktadır. Biz birlikte hareket etmek zorundayız. Hangi partinin olduğunun hiçbir önemi yok, önemli olan bizlere verdikleri kıymettir. Bu anlamıyla çıktığınız bu zor yolda başarılar diliyoruz. Yanınızda olduğumuzun bilmenizi istiyorum’ dedi.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İYİ Partili İzsiz’den Esenyurt’ta yoğun katılımlı koordinasyon merkezi açılışıÖnceki Haber

İYİ Partili İzsiz’den Esenyurt’ta yoğu...

Suat Işıklı geleneği bozmadı, Yine sporcunun yanında olduSonraki Haber

Suat Işıklı geleneği bozmadı, Yine sporc...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!