esss

Performans Ritmik Cimnastik Kulübü büyük turnuvaya ev sahipliği yapacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Performans Ritmik Cimnastik Kulübü büyük turnuvaya ev sahipliği yapacak
Performans Ritmik Cimnastik Kulübü tarafından, Türkiye Cimnastik Federasyonu’nun himayesinde düzenlenen ‘2. Uluslararası Performans Ritmik Cimnastik Turnuvası Boğaziçi Kupası 2022’ uluslararası pek çok profesyonel kulübü İstanbul’da buluşturuyor.

Kulüp Başkanı M.Hanifi Kaya Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde, basın mensuplarıyla düzenlediği kahvaltılı toplantıda yapılacak olan turnuva hakkında bilgi verdi.  Kaya, Turnuva, Türkiye Cimnastik Federasyonu’nun himayesinde, 20-22 Mayıs 2022 tarihleri arasında, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait Büyükçekmece Gazanfer Bilge Spor Salonunda gerçekleştirilecek dedi.

MEHMET HANİFİ KAYA ‘GURURLUYUZ’

Düzenlenen büyük organizasyonun mimarlarının başında gelen Performans Ritmik Cimnastik Spor Kulübü Başkanı Mehmet Hanifi Kaya basın toplantısı düzenleyerek turnuva, sporcular ve kulüpleri hakkında bilgi verdi. Kaya, ‘Bu uluslararası turnuvaya Türk kulüplerinin yanı sıra Bulgaristan, Romanya, İngiltere, Bosna Hersek, Ukrayna, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Gürcistan, Mısır, Lübnan, Dubai ve Kuveyt gibi ülkelerden toplam 60 spor kulübü, 80 Antrenör ve 20 Milli hakem katılacak. 2004-2017 yılları arasında doğan 600’ü aşkın profesyonel sporcu, Minikler, Küçükler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler olmak üzere 5 kategoride 13 ayrı yaş grubunda kıyasıya mücadele edip dereceye giren sporcular, düzenlenecek törenle madalya, kupa ve çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek. Turnuvaya katılan sporcular ve aileleri, etkinliğin son gününde düzenlenecek galada yorgunluklarını atacak’ açıklamasında bulundu.

ESENYURT’UN TÜRKİYE’DE Kİ GURURU

Performans Ritmik Cimnastik Spor Kulübü, 2014 yılından bugüne, Türkiye Cimnastik Federasyonu’na bağlı olarak İstanbul Esenyurt’ta, ritmik cimnastik alanında faaliyetlerini sürdürüyor. Ritmik Cimnastik branşında lisanslı ve milli sporcu yetiştiren kulübümüz, kuruluşundan sadece üç yıl sonra, 2017 sezonunda Cimnastik Federasyonu Cimnastlig’de 1. lige çıkma başarısını gösterdi. Minikler, Küçükler, Yıldızlar ve Gençler kategorisinde 38 sporcu ile ulusal ve uluslararası müsabakalara katılarak başarılar elde ettiler.

Yarışma Programı

19 Mayıs Perşembe 2022

Genel Antrenman

Antrenör Toplantısı

20 Mayıs Cuma 2022

Hakem toplantısı

1.Gün Yarışma

21 Mayıs Cumartesi 2022

2.Gün Yarışma

Seramoni (Açılış)

22 Mayıs Pazar 2022

 

İŞTE PERFORMANS RİTMİK JİMNASTİK KULÜBÜNÜN DÜNÜ BUGÜNÜ

Performans Ritmik Cimnastik Spor Kulübü, 2014 yılından bugüne, Türkiye Cimnastik Federasyonu’na bağlı olarak İstanbul Bahçeşehir’de, ritmik cimnastik alanında faaliyetlerini sürdürüyor.

Kulübe müracaat eden, yaşları 3 ile 5 arasındaki kız çocuklarınından en yeteneklilerini ön eleme sonrası kabul ediyor ve onları yoğun bireysel / grup ya da serbest / aletli seri eğitimlerle ulusal ve uluslararası müsabakalara hazırlıyor.

Ritmik Cimnastik branşında lisanslı ve milli sporcu yetiştiren kulüp, kuruluşundan sadece üç yıl sonra, 2017 sezonunda Cimnastik Federasyonu Cimnastlig’de 1. lige çıkma başarısını gösterdi. Ayrıca, 2019 sezonunda Minikler, Küçükler, Yıldızlar ve Gençler kategorisinde 38 sporcu ile ulusal ve uluslararası müsabakalarda yarışmalara katıldı.

Ülkemizde ve dünyada popülaritesi hızla artan cimnastik, estetik açıdan en güzel spor branşlarından biri olarak kabul ediliyor. Tüm sporların atası olan cimnastik, çocukların keyifle yapabileceği eğlenceli bir temel spor. Ritmik cimnastik, çocukların; özgüven, disiplin, zeka, güç, esneklik ve estetik gelişimini etkileyen bir branş. Temel cimnastik eğitimi alan çocukların daha hızla sosyalleştiği ve kendilerini daha iyi ifade eden bireyler haline geldiği bilinen bir gerçek. Çocuk yaşta ritmik cimnastik eğitimi alan bireylerin gerek akademik, gerekse profesyonel hayatta daha başarılı oldukları da biliniyor.

Özellikle küçük yaşlarda en az bir yıl boyunca cimnastik yapan bir çocuğun, derslerinde yaşıtlarına göre daha başarılı olduğunu, aynı zamanda sıçrama, denge, kuvvet, hız ve tırmanma özelliklerinin yaşıtlarına göre daha geliştiğini gözlemliyoruz.

Faaliyetlerimizle Türkiye’de ritmik cimnastiğe profesyonel bir bakış açısı getirmek, ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil edebilecek yetenekli sporcuları keşfedip yetiştirmek, geniş kitlelere sesimizi duyurmak ve spora gönül veren insanları sosyal aktivitelerde bulunabilecekleri bir kulüp çatısı altında birleştirmek en büyük dileğimiz.

Kulübümüz, tamamı uluslararası tecrübeye sahip eski milli sporculardan oluşan, iki vizeli Antrenör, iki koreograf ve iki temel cimnastik Antrenörü olmak üzere toplamda, altı Antrenör ve bir milli hakem ile Türkiye’nin geleceğine katkı sağlamaya devam ediyor.

Ritmik cimnastik, ülkemizde hızla yaygınlaşan ve temel bir spor dalı. Gerek bugüne kadar yetiştirdiğimiz onlarca başarılı sporcu, gerekse uluslararası yarışmalarda Türkiye’ye kazandırdığımız madalyalarla ritmik cimnastiğin gelişimi adına kulüp üzerine düşen sorumluluğu başarıyla yerine getirmeye çalışıyor.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt Kaymakamlığı o iddiaları yalanladıÖnceki Haber

Esenyurt Kaymakamlığı o iddiaları yalanl...

Esenyurt’ta sahte oturma izni düzenleyen yabancı uyruklu şüpheli yakalandıSonraki Haber

Esenyurt’ta sahte oturma izni düzenleyen...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!