esss

Projelerinden Bahseden Ahmet Özer: Esenyurt Çekim Merkezi olacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Projelerinden Bahseden Ahmet Özer: Esenyurt Çekim Merkezi olacak
CHP Esenyurt Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Ahmet Özer adaylık tanıtım toplantısında projelerini açıkladı. Vizyon projelerle Esenyurt'ta yeni bir dönem açacaklarını belirten Özer, "Biz çalışacağız, Esenyurt kalkınacak" dedi.

CHP Esenyurt Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Ahmet Özer’in adaylık tanıtım toplantısı; CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP milletvekilleri Zeynel Emre, Engin Altay, Beylükdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirdi.

SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK

Esenyurt küçük bir Türkiye’dir ifadesini kullanan Özer, “Ülkemizin farklı şehirlerinden göç almış, Balkanlardan ve diğer komşu coğrafyalardan vatandaşlarımızın bir arada yaşadığı, insan kültürüyle zengin farklıklarıyla bir ilçe. Aynı zamanda dinamik ve genç nüfus oranıyla İstanbulumuzun yarınları için oldukça önemli bir potansiyele sahip. Fakat iyi yönetilemediği için, geçmişinden gelen hızlı kentleşme süreci, iyi yönetilemediği için, çarpık ve plansız gelişmenin sonucu olarak eğitim ve sağlık sorunları başta olmak üzere ulaşım, altyapı, yeşil alan, kültür sanat alanları ve diğer hizmetlere yönelik eksiklikler ile sorunlar dağ gibi büyümüş. İşte bizler sorumlu birer ekip olarak, başta İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığımız kaptanlığında bu sorunları çözmek için yola çıktık” dedi.

ESENYURT ÇEKİM MERKEZİ OLACAK

Esenyurt’ta İBB ile birlikte yeni bir dönem başlatacaklarının altını çizen Özer, “İlçemizdeki toplumsal zenginliğin tamamını içeren, sivil toplumdan emek örgütlerine, siyasi partilerden hemşehri derneklerine kadar büyük bir kapsayıcılığın neferi olarak çıktığımız bu yolda ortak değerlerimizi, ortak hayallerimizi ve ortak geleceğimizi inşa etme azmiyle karşınızdayım. Bu amaç doğrultusunda, en önemli gücümüz olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte el ele verip Esenyurt’u sorunlarla gündeme gelen bir ilçe olmaktan çıkaracağız. Esenyurt yeni dönemle birlikte İstanbul’un ve Türkiye’nin itici gücü olacağı gibi kaliteli kentsel yaşam alanlarıyla bir çekim merkezi haline gelecektir. Esenyurt’ta yaşam kalitesini artırmak için yola çıkıyoruz. Belediye hizmetlerini ilçemizdeki her mahalle, her sokak ve her haneye eşit ve adil şekilde yaymak ana şiarımız olacak. Esenyurt Belediyesi, halkçı belediyecilik prensipleriyle tam anlamıyla kimsesizlerin kimsesi olacak. Bu ilçe, ortak akla değer veren, vatandaşın sesine kulak veren, liyakatli ve şeffaf bir belediye olacak. Biz çalışacağız, Esenyurt kalkınacak. Bu ilçe kavganın değil sevginin merkezi olacak. Esenyurt umudun, birliğin, beraberliğin ve kalkınmanın yeni adresi olacak.” diye konuştu.

CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ahmet Özer projelerini açıkladı:

ULAŞIM SORUNUNU GÜNDEMDEN ÇIKARTACAĞIZ

Ulaşım sorununu Esenyurt’un gündeminden çıkaracak ve bölgeye alınabilecek en yüksek ulaşım desteğini sağlayacak bir planla hareket ediyoruz. Yol ve kavşak düzenlemeleri ile trafik akışını iyileştirirken, istiklal kavşak düzenlemesi ve küçük ayazma geometrik düzenleme projesi ve esenkent girişi kavşak düzenleme projesi gibi önemli adımlarla hem sürücüler hem de yayalar için güvenli ve hızlı bir ulaşım altyapısı oluşturacağız.

 PRESTİJ CADDE VE BİSİKLET YOLLARI

Mahalleler arasında prestij cadde ve bisiklet bağlantıları ile sürdürülebilir ulaşımı teşvik ederek çevreye duyarlı bir ulaşım altyapısı oluşturmayı amaçlıyoruz.

DEMİR KÖPRÜ

 İlçemizin önemli sembollerinden Demir Köprü’nün bakım ve onarımını yaparak ilçemize yeniden kazandıracağız.

PARK ET DEVAM ET OTOPARKLARI

Toplu ulaşımı ilçemizde yaygınlaştırmak için yer altı ve yer üstü otoparkları inşa edeceğiz, otopark sorununu çözeceğiz.

 TRAMVAY HATLARI

Ayrıca beykent-akçaburgaz ve haramidere-akçaburgaz tramvay hattı gibi büyük projelerle ulaşım ağını daha da genişleteceğiz. esenyurt uzak değil yakın olacak. tüm bu projelerle esenyurt’u çağdaş bir ulaşım altyapısına kavuşturarak, hemşehrilerimizin yaşam kalitesini artıracak ve ulaşım sorunlarını gidereceğiz.

 KENTSEL DÖNÜŞÜM

Bildiğiniz gibi deprem İstanbul’un en önemli gündemi ve bu konuda ekrem başkanımızın yaptığı seferberlik ilanının en büyük destekçisi biz olacağız. Söz veriyoruz. Sağlam bir Esenyurt’u inşa etmek için Esenkent, Balıkyolu, Çınar ve Örnek mahallelerimiz başta olmak üzere sitelerimizi de kapsayan kentsel dönüşüm projeleriyle, yapı stoğunu yenileyerek daha sağlam ve modern yapılar inşa edeceğiz. Hak sahiplerini mağdur etmeden ve özellikle altını çizerek Toki mantığıyla hareket etmeden sağlıklı bir yenileme sürecini başlatacağız. Dönüşümü sadece binaların yıkılıp yapılması olarak değil, kreş, spor tesisi, otopark ve yeşil alanlarıyla nitelikli yaşam alanları oluşturarak ele alacağız. kentsel sağlıklaştırma çerçevesinde, riskli yapıların tespit edildiği alanlarda hızlı ve etkili dönüşümler gerçekleştirerek, belediye öncülüğünde parsel bazlı dönüşüm sağlanacak. Ayrıca, kentsel sağlıklaştırma projeleriyle hemşerilerimizin güvenli bir çevrede yaşamasına olanak oluşturacağız.

AFET EĞİTİM MERKEZİ

 Mevcut yönetimin ele alamadığı tam donanımlı bir afet eğitim merkezi kurarak tüm hemşerilerimizin sosyal ve psikolojik yönleriyle afet durumuna hazır olmalarını sağlanacak. Her sokakta afet anını ve sonrasını soğukkanlılıkla yönetecek kadar bilgi ve birikime sahip en az 10 hemşerimiz olacak. Esenyurt’u sürdürülebilir, insan odaklı ve afete hazır bir kent haline getirmek için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz.

YAŞAM VADİLERİ

Esenyurt Belediyesi ve İBB işbirliği ile Haramidere ve Balıkyolu Yaşam Vadilerini ve bölge parklarını yapacağız.

MAHALLE PARKLARI

Spor, oyun, mahalle ve cep parklarından oluşan 10 mahallede toplamda 12 yeni yeşil alan projemizle ilçemize nefes aldıracağız.

YER ALTI KONTEYNER

 Katı atık yönetim sistemi, yer altı konteyner sisteminin geliştirilmesi, sıfır atık cadde ve bulvarlar projeleriyle esenyurt’u temiz ve sürdürülebilir bir kent haline getireceğimiz gibi yeşil dönüşümde türkiye’nin örnek ilçesi biz olacağız.

ANNE İŞE ÇOCUKLAR KREŞE

Kreşlerimizin sayısını artırarak her mahalleye bir kreş kazandıracağız. İlk yılımızda Selahaddin Eyyübi, Hürriyet, Pınar, Süleymaniye ve Talatpaşa mahallerimizde 5 kreşimizi hızla hayata geçireceğiz. LİSE KAMPÜSÜ Yapımı devam eden lise kampüsümüzü 2025-2026 eğitim öğretim yılında faaliyete geçmek üzere tamamlayacağız.

DİL MERKEZİ

Kuracağımız dil merkezleriyle kültürel entegrasyonu ve etkileşimi artıracağız.

 MATEMATİ KÖYÜ

Ayrıca, etüt merkezleri ve üniversiteye hazırlık kurslarıyla gençlerimizin akademik başarılarına destek olacak, eğitim ve araştırmalar için matematik köyü kuracağız.

GENÇLİK MERKEZİ

Gençlerimiz kendini yalnız, terk edilmiş, umutsuz hissetmeyecek,  gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak kültüre, sanata, spora meslek edindirmeye yönelik merkez ve iş kursları kuracağız.

KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTANESİ

 Kadınların ve çocukların sağlığını korumak için kadın ve çocuk sağlığı merkezleri inşa edeceğiz. bu merkezlerimizde, özellikle sağlık güvencesinden yoksun anne ve çocuklarımıza ücretsiz hizmet vereceğiz.

GERİATRİ MERKEZİ

Gökevler Mahallesi’nde geriatri merkezi açarak yaşlı vatandaşlarımızın sağlıklı ve sosyal bir yaşam sürmelerine destek olacağız. evde bakım hizmetlerini iyileştirerek yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza kesintisiz ve kaliteli bir hizmet sunacağız.

YOKSULLUK FONU

Kent yoksulluk fonu ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını dayanışma temelli bir anlayışla karşılayacağız. bunun için ne gerekiyorsa tüm imkanlarımızı seferber ederek, yoksul Esenyurtlu hiçbir vatandayımız olmayacak.

ESEN KART

Esen kart ile ihtiyaç sahibi vatandaşların enflasyondan etkilenmesine engel olacak ve yerel ekonomiyi canlandıracak yeni pazarlar yeni hedefleri hayata geçireceğiz.

ÖĞRENCİ YURTLARI

Öğrenci yurtları ve üniversite burslarıyla eğitim olanaklarını kat be kat artırarak, bir ilke imza atacağız.

ANADOLU’NUN RENKLERİ MERKEZİ

İl derneklerimizin mekan sorunlarını çözeceğiz. Esenyurt’un tüm renklerinin temsil edildiği ve anadolu kültürünün yaşatıldığı bir merkez inşa ederek, STK’ları kira ödemekten kurtarıp, birlikte yönetmeyi hayata geçireceğiz.

KONUT MAĞDURLARI

Farklı proje ve farklı sebeplerden ortaya çıkan yaklaşık 30 bin konut mağdurunun sorunlarını her projeye özgü farklı modeller ile çözüme kavuşturacağız.

KÜLTÜR SANAT VE KONGRE MERKEZİ

 İlçemizi kültür sanat açısından daha zengin bir hale getirmek, ulusal ve uluslararası kongrelerle, sempozyumlarla ve açık oturumlarla öne çıkarmak için yeni bir kültür, sanat ve kongre merkezi inşa edeceğiz. Esenyurt’u kültür ve sanatın başkenti yapacağız.

YEREL SANATÇIYA DESTEK

Yerel sanatçıların güçlendirilmesi amacıyla ilçemizden yetişen ve yeni yetişecek sanatçılara destek olacak projeler geliştireceğiz. tiyatro oyunlarından konserlere, sergilerden festivallere kadar her alanda yerel sanatçıları sürece dahil ederek destekleyeceğiz. ve bu sanatçılarımızın sahne performansları için yurtiçi ve yurtdışı turneleri tarafımızdan desteklenecek.

SOSYAL VE KÜLTÜREL TESİSLER

 Yeşilkent mahallemizde 1400 metrekarelik belediyemize ait alanda ve kent parklarımızda sosyal tesisler inşa ederek, kültür ve sanatın yanı sıra sosyal etkinliklere de ev sahipliği yapacağız.

 GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ ESENYURT

 Bizler, kadınların sesini her alanda daha yükseğe çıkarmak ve etkin rol almalarını sağlamak için kararlıyız. Bu doğrultuda, pozitif ayrımcılık politikalarıyla kadın istihdamına destek olacak, kadın meclislerini güçlendirerek yerel demokrasiye katılımı artıracağız. Şiddete uğrayan kadınların korunmasını sağlayan, onları yeniden sosyal ve ekonomik açıdan güçlendiren bir merkeze dönüştüreceğiz. Çünkü kadın varsa birliktelik var, kadın varsa esenyurt var! Birlikte daha güçlüyüz, birlikte daha ileriye gideceğiz.

ENGELSİZ BİR ESENYUT

 Engelsiz bir esenyurt inşa etme sözüyle yola çıkıyoruz. Esenyurt’ta özellikle engelsiz bir gelecek planlamak adına önemli projelere imza atacağız.

ENGELSİZ KENT ÇALIŞMALARI

Engelsiz kent projemiz ile engelli bireyler, sınırlı hareketliliğe sahip yaşlılar ve çocuklu vatandaşlarımız için kentimizi daha erişilebilir ve yaşanabilir hale getireceğiz.

ENGELSİZ İSTİHDAM MODELİ

Engelli hemşerilerimizin belediye hizmetlerinde ve özel sektörde istihdam oranını arttırmak için gerekli desteği ve teşviki sağlayarak, birlikte daha kapsayıcı bir esenyurt için çalışacağız.

YENİ KENT KİMLİĞİ

Esenyurt’a tarihinin en kapsayıcı, en katılımcı ve en şeffaf dönemini hep birlikte yaratacağız. kentimizdeki kültürel çeşitliliğe sahip çıkacağız.

ESENYURT MOBİL

Esenyurtlu Kobil uygulaması ve mobil belediye hizmetleri ile vatandaşlarımızın belediye hizmetlerine kolay erişimini sağlayacak ve katılımcı bir kent tasarımı modeliyle kent aidiyetini artıracağız. Online esenyurt projesiyle kamu binaları ve kamusal alanlarda ücretsiz wi-fi hizmetini sunacağız.

MAHALLE-EMEK MECLİSİ

Mahalle meclisi, emek meclisi ve halk kürsüsü gibi yapılar aracılığıyla kentin tüm paydaşlarını yönetime daha etkin katacağız. Demokratik, katılımcı, vesayetten uzak bir yönetim modelini hep birlikte inşa edeceğiz.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yıldız: Esenyurt dayatılan adaylarla değil, Esenyurt’lularla yönetilecekÖnceki Haber

Yıldız: Esenyurt dayatılan adaylarla değ...

Engin Grup’tan Biga’ya 50 Milyon’luk yatırımSonraki Haber

Engin Grup’tan Biga’ya 50 Milyon’luk yat...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!