esss

Rumelili ve Trakyalılar Cumhuriyetin 100. Yılını coşkuyla kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rumelili ve Trakyalılar Cumhuriyetin 100. Yılını coşkuyla kutladı
Merkezi Esenyurt’ta bulunan Rumelili Trakyalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Cumhuriyetin 100. Yılında bir ilke imza atarak dernek üyeleriyle birlikte dernek merkezinde Cumhuriyetin yüzyılını kutlayan ilk dernek oldu. Birçok derneğin kutlama mesajı ve programlara katıldı.

Etkinlik kapsamı içerisinde Rumelili Trakyalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ferudun Tiryaki, Başkan Yardımcısı Erkan Sanatsever Dernek Yönetimi ve üyeleri ile Cumhuriyet’in 100. uncu yılını Seyhan Kahraman Kültür Merkezinde büyük coşkuyla kutladılar.

‘En büyük miras ve vazgeçilmez değerimizdir’

Dernek Başkan Başkanı Ferudun Tiryaki ve Başkan Yardımcısı Erkan Sanatsever katılımcı tüm üyelerle tek tek görüşerek sohbet etme fırsatı yakaladılar. Müzik eğlence ikramların yapıldığı gecede yaptıkları açıklama ile Cumhuriyet bayramını kutladılar. ‘ Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlatmış olduğu milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasının ardından, 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. İşte bu değer, bizleri ulusal bir devletin onurlu, özgürce düşünebilen, eşit haklara sahip birer ferdi, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir.

Devlet yönetimini, kişilerin, ailelerin, bir zümrenin yâda sınıfın eline bırakmayan Cumhuriyet rejimi, 1923'ten beri ülkemize büyük katkılar sağlamış, Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturmuş, bireyi yurttaş konumuna yükseltmiştir. Tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır.

Devletimiz, Cumhuriyetin verdiği güç sayesinde uluslararası camiada önemli bir yere sahip olmuş, Atatürk'ün getirmiş olduğu ilkelerin izinden ayrılmayarak, dünyanın saygın ülkelerinden biri haline gelmiştir.

Bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup kollamak, iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde herkesin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz.’ İfadelerini kullandılar. Gecenin geç saatlerine kadar şarkılar eşliğinde kutladılar

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Yerlikaya duyurdu! Esenyurt'ta 'Kalkan' operasyonu düzenlendiÖnceki Haber

Bakan Yerlikaya duyurdu! Esenyurt'ta 'Ka...

Esenyurt'ta döner bıçaklı grup dehşet saçtı!Sonraki Haber

Esenyurt'ta döner bıçaklı grup dehşet sa...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!