esss

Samyeli Engelsiz Yaşam Derneği 5. Geleneksel Down Balo’da özel çocuklarla buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samyeli Engelsiz Yaşam Derneği 5. Geleneksel Down Balo’da özel çocuklarla buluştu
Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Derneği 21 Mart Down Sendromu Farkındalık günü amacıyla Yusuf Özvatan Ortaokulunda özel çocuklar ve ailelerine5. Geleneksel +1 Down Baloetkinliğini düzenledi. Programa Ak Parti İlçe Başkan Temsilcisi Engin Karaboz, Esenyurt Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı İsmail Ayaz, down sendromlu bireyler ve aileleri katıldı.

Özel çocuklara müthiş hediyeler

Down sendromlu bireylerle ailelerinin bir araya geldiği etkinlik, ritim şovları, sahne gösterilerinin yanı sıra down sendromlu bireylerin müthiş danslarıyla renklendi.Etkinlikte özel çocuklara gönüllülerin ulaştırdığı hediyelerde teslim edildi. Fiziksel engeli bulunan Turhan Arslan ve Ahmet Yasin’e akülü tekerlekli sandalye ve engelli puseti verildi. Derneğin Onursal Başkanı Down Sendromlu Osman Korkaman’a ise cep telefonu hediye edildi.

Bahattin Demir: “ Farkındalık için hepimize düşen görevler var”

Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Demir, Down sendromunun bir hastalık değil, genetik bir farklılık olduğunu vurgulayarak, “Farklı olmak normaldir. Bunu herkese duyurmak ve bu duyarlılığı arttırmak çok önemlidir. Bu anlamda herkesin üzerine düşen çabayı göstermesi gerekmektedir. Yarın ne olacağını kimse bilemez bu yüzden herkes gereken özeni göstermeli” dedi.

Demir, Gönüllülere teşekkür etti

“Down sendromlu bireylerin sosyalleşmesini sağlamak, hayata bakış açılarını ve yaşam tarzlarını olumlu yönde geliştirmeleri için çalışmanın herkesin sorumluluğu olduğunu vurgulayan Demir, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Her yıl olduğu gibi bu yılda özel çocuklarımızla bir arada olmak paha biçilemez bir duygu. Bu etkinlikte  bize ev sahipliği yapan okul müdürümüz Resul Aydoğan’ave  emeği geçen tüm gönüllülerimize teşekkür ederim.

Ahmet Selim Köroğlu ve Serkan Bayram telgrafla özel çocukların gününü kutladı

Programa davetli olup katılım sağlayamayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından Ahmet Selim Köroğlu ve Ak Parti Milletvekili Serkan Bayram bir telgraf göndererek down sendromlu çocukların gününü kutladı..

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gişelerde ceza karmaşasına sonÖnceki Haber

Gişelerde ceza karmaşasına son

ATM Faresi Esenyurt'ta Yakalandı!Sonraki Haber

ATM Faresi Esenyurt'ta Yakalandı!

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!