esss

Samyeli Esenyurt’ta fark yarattı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samyeli Esenyurt’ta fark yarattı!
Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Derneği 3 Aralık Dünya Engelliler münasebetiyle her yıl düzenlediği etkinliğin 10.sunu gerçekleştirdi.

Özel çocuklara güzel bir gün yaşatmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Yener,  Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Tarkan Burçak, Ak Parti İlçe Başkanı Harun Özer, Siyasi Parti Yöneticileri, Stk temsilcileri, muhtarlar, öğrenciler ve aileleri katılım sağladı.

Programda 1200 kişi ağırlandı

1.200 kişinin katılımıyla gerçekleşen 10. Geleneksel Farkındalık Şöleninde özel çocukların hazırladığı sahne şovları büyük beğeni topladı. Halk oyunları ve hazırlanan özel danslar görülmeye değerdi.

Animasyon etkinliği, sihirbazlık gösterisi ve sahne şovlarıyla tüm çocuklar keyif dolu bir gün yaşadı. Güne özel hediyeler hazırlayan gönüllülere özel gereksinimli çocuklar plaket takdim etti.

“Özel çocuklara her alanda eşitlik şart”

Programda konuşma yapan Dernek Başkanı Bahattin Demir, katılımcıları selamlayarak, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engelsiz bir dünyaya vesile olmasını diliyorum. Ben engelli diye bir kelime tanımıyorum. Hepsi birbirinden özel çocuklar. Hatta bence bugünün adı 3 Aralık Dünya özel çocuklar günü olmalı. Çünkü bu dünya da çok şeye sahip olanlar değil, her şeye sahip olanlar değil, sadece sahip olduklarının kıymetini bilip onu değerlendirenlerin daha çok mutlu olacaklarına inanıyorum. Biz bu mutluluğu artırmak için hep onların yanındayız. Bu yıl 10. Geleneksel şölenimiz dileriz ki 30-40’ları görelim. Biz gün bir gün değil her gün onlar tebessüm etsin istiyoruz. ” dedi.

Programda Bahattin Demir tarafından farkındalığın oluşması, eğitim, sağlık, çalışma hayatında fırsat eşitliliğinin sağlanarak engellerin hep birlikte aşılacağının mesajı verildi.

Proje kapsamında hazırlanan hediyeler öğrencilere dağıtıldı. Canlı müzik eşliğinde oyun havaları ve halaylar ile etkinlik sona erdi.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt’ta Gençlere geleceğin meslekleri anlatılıyorÖnceki Haber

Esenyurt’ta Gençlere geleceğin meslekler...

CHP Esenyurt'tan açıklama, Eşitsizlik sorunumuzun tek nedeni var: ZİHNİYET!Sonraki Haber

CHP Esenyurt'tan açıklama, Eşitsizlik so...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!