esss

Samyeli Vakfı Toplu Sünnet Şöleni gerçekleştirecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samyeli Vakfı Toplu Sünnet Şöleni gerçekleştirecek
Samyeli Engelsiz Yaşam Vakfı Esenyurt’ta yaşayan 200 özel gereksinimi bireyi sünnet ettirdi. Özel çocuklar be aileleri Toplu Şünnet Şöleni kapsamında 17 Şubat’ta Grand Gala Düğün Salonu’ndaki büyük partide buluşacak.

“Toplu Sünnet Şöleni” projesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Samyeli Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Bahattin Demir, Esenyurt Belediyesine başvuran ve sonuç almadığı için vakfa gelen aileler vesilesiyle böyle bir proje başlattıklarını söyledi.

“Esenyurt Belediyesi özel bireyleri görmezden geliyor!”

Bahattin Demir, “Engelli çocuklar önce Esenyurt Belediyenin Sünnet şölenine başvuru yapmış fakat olumlu sonuç alamamışlar bu sebeple bize müracat ettiler. Bizde 2023 yılının Eylül ayından bu tarihe kadar yaklaşık 200 özel bireyin sünnetlerini gerçekleştirdik. Düzenleyeceğimiz toplu sünnet şöleninde özel çocuklarımızı harika bir gün bekliyor. Hepsine en özel kıyafetleri ve hediyeleri hazırlıyoruz. Esenyurt Belediyesi özel gereksinimli çocuklara neden sahip çıkmıyor anlamış değilim. Vatandaşa hizmet hariç her şeyi yapıyorlar. Engelli bireyleri ne yazık ki toplumdan halen dışlayanlar var oysa kurumsal kimliğe sahip belediyenin tabiki böyle yapması tamamıyla insan odaklı olmadıklarını gösteriyor. Engelliler ilgili hiçbir çalışma maalesef ki yürütmüyorlar.

Belediyeler sadece konser festival düzenlemek için değil insanların hayatlarını kolaylaştırmak için var. Esenyurt bölgesinde bir suistimal söz konusu. Esenyurt Belediyesi’nin gelen ödeneklerle ne yaptığını gerçekten halk olarak merak ediyoruz. Bir eğitim kampüsü gündemde onunda gerçekliğini bilemiyoruz. Binlerce özel gereksinimli ailemiz gerek eğitim gerekse akülü sandalye ve medikal malzemeleri için bizlere başvuru yapıyor ve belediyeden destek alamadıklarını söylüyorlar. Kimse kusura bakmasın bizim kimseyle şahsi bir meselemiz yok. Ama söz konusu özel gereksinimli bireylerse biz bunu mesela haline getirmek zorundayız. Yol ve kaldırımlar düzgün olmadığı için özel gereksinimli bireylerin neler yaşadığını size anlatsam derin hüzne kapılırsınız. Ben herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum.”diye konuştu.

Samyeli Vakfı akülü sandalye dağıtımına devam ediyor.

Demir, Toplu sünnet şöleninde onlarca özel bireyinde akülü ve manuel sandalyesine kavuşacağının müjdesini verdi.

Her ay 10-15 arası akülü araba bir o kadarda manuel sandalye vererek yüzlerce aileye hasta bezi gıda ve kıyafet yardımı ulaştıran Samyeli Vakfı bu hizmetlerin 2024 yılında da devam edeceğini duyurdu.

Sadece Esenyurt’a değil Türkiye’nin bir çok iline ulaştıklarını söyleyen Bahattin Demir, biz özel gereksinimli bireylere karşı kendimizi sorumlu hissediyoruz dolayısıyla yeni yılda da yine bir birinden renkli etkinlik ve organizasyonlar düzenleyerek özel gereksinimli bireylere akülü sandalyelerini ulaştırmaya devam edeceğiz.” Diye konuştu.

Geri sayım için gün sayılan Toplu Sünnet Şöleni Esenyurt Grand Gala Düğün Salonunda 17 Şubat tarihinde 13.00-17.00 arasında gerçekleşecek.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Faruk Demir, CHP'li kooperatif başkanına konut yaptıracakÖnceki Haber

Faruk Demir, CHP'li kooperatif başkanına...

Hamit Öncü: Benim derdim sadece hizmetSonraki Haber

Hamit Öncü: Benim derdim sadece hizmet

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!