esss

Üç Fidan Esenyurt’ta anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üç Fidan Esenyurt’ta anıldı
68 Kuşağı’nın öğrenci liderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişlerinin 47. yılında Esenyurt’ta anıldı.

Siyasi parti temsilcileri, demokratik kitle örgütleri ve çok sayıda vatandaşın hazır bulunduğu anma törenine Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt da katıldı.

Türkiye’nin çeşitli yerlerinde düzenlenen törenlerle anılan 68 Kuşağı’nın üç yiğit yüreği Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, katledilişlerinin 47. yıl dönümünde Esenyurt’ta da unutulmadı. Üç Fidan için, Nazım Hikmet Parkı’nda anma töreni düzenlendi. Esas-Der Başkanı Yusuf Ulu’nun sunumu ile başlayan anmada Üç Fidan için yazılan şiirler okundu, Deniz Gezmiş’in idamından önceki son isteği olan Rodrigo’nun Gitar Konçertosu çalındı.

KATILIM ÇOK YOĞUNDU

Anma törenine Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un yanı sıra belediye meclis üyeleri, CHP İl Başkan Yardımcısı Server Gökmen, CHP Esenyurt İlçe Örgütü, CHP Esenyurt Gençlik Kolları, Erenler Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Yavuz Selçuk, Halkevleri, Esenyurt Alternatif Kültür Sanat Derneği (Esas-Der), Dersimliler Derneği, Güney Kültür Merkezi, Çağrı Dergisi, Esenyurt İşçi Kültür Evi, Ardahan Kültür Evi yöneticileri, Yaşam Ağacı aktivistleri, Emektar Daktilo Dergisi aktivistleri ve Avcılar Pir Sultan Abdal Derneği gibi kurumların yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

“DÜN BURADAYDIK BUGÜN DE BURADAYIZ”

Törenin açılış konuşmasını yapan Esas-Der Başkanı Yusuf Ulu, “Bizler Esenyurt’un dostları, Esenyurt’un yoldaşları olarak bugün burada bir araya geldik. Bazen üç kişi, bazen onlar, bazen de yüzlerce kişi olduk ama hiç pes etmedik. Çünkü biliyorduk her kışın sonu bahardır. Yine ülkenin çeşitli yerlerinde insanların sesini kısmaya, aydınlığı boğmaya çalışıyorlar. Ama bizler yine buradayız, yine Denizleri, yine Yusufları, yine Hüseyinleri anıyoruz. Geçmişte bu üç yiğit 6. Filo’yu denize dökerken 6. Filoyu’ kıble edip secde duranlar yıllardır bizi yönetiyorlar. Şimdi de çıkmışlar Anti Amerikancıyız diyerek insanları kandırmaya çalışıyorlar. Biz kanıyor muyuz? Hayır! Deniz Gezmiş ve arkadaşları bu soruya ta o zamanlardan şöyle yanıt vermişti, “Vatan onu parsel parsel satanların değil uğruna darağacına gidenlerin vatanıdır!” diye konuştu.

MÜZİK VE ŞİİR DİNLETİSİ YAPILDI

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan anısına gerçekleştirilen bir dakikalık saygı duruşunun ardından “Esenyurt Dostları” adına hazırlanan ortak açıklamayı tiyatro ve sinema oyuncusu Murat Aydın okudu. Esas-Der Genel Sanat Koordinatörü Ali Yıldırım, Sultan Karadaş ve Sıla Ataşer’in birer şiir okuduğu törende Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, CHP İl Başkan Yardımcısı Server Gökmen ve CHP İlçe Sekreteri Fevzi Özcan ve Dersimliler Derneği Başkanı Hüseyin Kalanç da duygu ve düşüncelerini paylaştı.

“TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İÇİN MÜCADELE ETTİLER”

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın Türkiye’nin geleceği için mücadele ettiğine vurgu yapan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Türkiye’nin geleceği için, çocukları için, aydınlıkları için, halkların birlikte kardeşçe yaşaması için emperyalizme karşı mücadele den Üç Fidan’ımız katledildi. Onlardan bize kalan miras bu ülkeye sahip çıkmaktır. Yıllardır gelip gidiyorum, buradaydım, bundan sonra da burada olacağım. Birliğimiz ve beraberliğimiz hiç bitmesin mücadelemiz sürekli olsun ve diri olsun” ifadelerini kullandı.

“HALKIN KALBİNDEN SÖKEMEDİLER”

Esenyurt Dostları adına hazırlanan ortak açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Değerli dostlar, bugün üç güzel yüreği, üç güzel ve yiğit devrimciyi anmak için bir aradayız. Herkesin eşit ve adil koşullarda yaşadığı, sosyalist ve tam bağımsız bir ülke için hayatlarını ortaya koyan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan 47 yıl önce bugün idam edildiler. Onları asan gerici iktidarın sömürü ve zorbalık düzeni, aradan yarım asra varan uzun bir süre geçmiş olmasına karşın bu devrimcileri halkın kalbinden söküp atamadı. Onları anmak devrim ve sosyalizm mücadelesini yükseltmektir. Asimilasyona ve inkâr politikalarına karşı her kimliğin kendini ifade etmesi gerektiğini savunmaktır. Suyuna deresine yaşam alanlarına sahip çıkmaktır, ataerkil düzene karşı kadınların verdiği mücadeledir. Kindar bir nesil çocuk işçi ve gelinler yetiştirmek isteyen sermayenin yönelimleri doğrultusunda işleyen eğitim sistemi ve zihniyetine karşı durmaktır.

“UMUT OLUP, IŞIK OLDULAR”

Devlet tarafından idam sehpasına gönderilen üç yiğit devrimci, darağacına yürürken dahi halkların kardeşliğine, devrim ve sosyalizm mücadelesine ve Tam Bağımsız Türkiye’ye olan inançlarını haykırdılar, gelecek kuşaklara umut olup, ışık oldular. Bugün bizlere düşen; kurdukları hayalleri, uğruna hayatlarını feda ettikleri idealleri yaşatıp, dayanışma bilinciyle onların açtığı yoldan yürümektir.

“AYDINLIK YÜZLERİMİZİ YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Onların isimlerini, anılarını, ideallerini hafızalarımızdan silmeye, yarattıkları karanlıkta yok etmeye çalışanların beyhude çabalarına karşın bizler bugün yine buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz. Bugün Denizler için, yarın Nazım Hikmet için bir başka gün de Şeyh Bedreddin için toplanacağız. Bu toprakların yiğit ve aydınlık yüzlerini, bu toprakların iyiden, güzelden ve doğrudan yana olan tüm değerlerini anmaya, yaşatmaya devam edeceğiz.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çukur'a Azer rolüyle Cihangir Ceyhan damga vurdu!Önceki Haber

Çukur'a Azer rolüyle Cihangir Ceyhan dam...

Diyanet'ten 'nikotin' fetvasıSonraki Haber

Diyanet'ten 'nikotin' fetvası

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!