Melike Al

Melike Al

Mail: melike.al93@gmail.com

Barış Harekâtı

Haftalar öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada sınır ötesi harekâtının her an başlayabileceğini vurguladığı bir açıklamada bulundu.

Uzun zamandan beridir söylüyordu fakat Amerika ila ile bir türlü masaya oturup anlaşma saplayamadığı için sürekli erteledi. Kendi ülkemizin içini daha temizleyemeden Suriye’ye girip oradaki teröristleri temizlemeye karar verdik.

ABD ile neredeyse yıllardır Suriye de birlik içinde çalışan hükumet çıkarları gözetilmeyince kendi başının çaresine bakma kararı verdi. İyi hoş da  bir savaşa böyle bodoslama dalınmaz ki!,  sınır illerimiz ilçelerimiz var orda yaşayan vatandaşlarımız var onların can  güvenliğini korumadan daldığımız bu savaşta ne yazık ki yine çocuklar bebekler bedel ödedi.

Ülkeyi de zaten öylesine beynelmilel yönetmiyor muyuz sanki dünün ki bir başkan tek adamlık ünvanlını almış 19 yıldır başımızda sözde yönetimi tek başına elinde tutuyor ama ülkede bir olay olsa ‘’benim haberim yoktu’’, ‘’ben bilmiyordum,’’ ‘’bu kadar ciddi olduğundan habersizdim ‘’ gibi talihsiz açıklamalarda bulunuyor zaten daha öncesinde de sürekli kandırıldığını söyleyip durmuyor muydu?

stratejiyi bilmeyen başkanımız halkın can güvenliğini sağlamadan güvenli bölge oluşturmadan Suriye’ye girdik ve adına da her nedense Savaş demiyor Operasyon diyor.

bölgedeki 70-80 bin teröristin temizlenmesi isteniyor ancak bölgede PYD-YPG grupları var. Sınırda betondan tüneller açmaya ve bölgeyi genişletmeye devam eden terörist grupları tünellerin boyunu 170 km’ye ulaştırmış durumda yani orda yıllardır yaşayan pkk ypg liler orayı bizden daha iyi biliyor

Başkanımız açıklamasında ‘’Amacımız Suriye sınırımızı tehditlerden arındırıp, bu güvenli bölgeye 3 milyon Suriyelinin yaşayabileceği güvenli bir alan kurmak’’ diyor peki ya yüzyıllardır orda yaşan Kürtler ne olacak? Onlar savaşta yok mu edilecek?   Suriyelileri korumak adına yıllardır verdiğimiz özverinin fedakârlığın birazını Kürtlere verseydik belki  bugün ülkemiz daha bir güzel olurdu kimbilir belki pkk bile türemezdi

Facebook Yorum

Yorum Yazın