Melike Al

Melike Al

Mail: melike.al93@gmail.com

Cehalet Tehlikedir

Hiç dikkat ettiniz mi sabah işe giderken koşuşturmaca halinde Herkes bir yerlere gider.Kimi hastaneye, çoğu işe, kimi okula gider, kimi arabası ile,kimi yaya, Kimi de Toplu taşımaya biner ama her ne olursa olsun Herkesin bir Acelesi ve telaşı vardır Hep bir yerlere yetişmeye çalışırız zamanla yarışırız adeta Oysa zaman o kadar hızlı geçiyor ki onu hiç bekle mümkün bu kadar yenge amelin arasında koşuşturmaca lar arasında bir de insanlarla uğraşırız sesi çeşit Farklı farklı insanlar her huydan var Ama özellikle öyle bir grup var ki insana  illallah ettiriyor.

Cahil insanlar her şeyin en iyisini bildiğini zannederler, asla Kendi hatalarını görmezler, sürekli eleştiriler, Herkeste bir kusur ararlar hiçbir şeyi kolay kolay beğenmezler, onları hiçbir şeyle mutlu edemezsiniz, memnun olmazlar ama Allah'a olan inançlarından dolayı Allah’tan korktukları için şükrederler Çünkü Allah'ın onları cezalandırmasından korkarlar kısacası cahil toplumu korkutmanın en iyi yolu Cehennem gazabıdır. Ve yine onları ödüllendirmenin en iyi yolu cennettir, başka türlü yola gelmeleri mümkün değildir söylediğinizi anlamazlar. Doğru bildiklerini okurlar, gözleri kör kulakları sağırdır. Ve hep onlar haklıdır, Onlara göre de diğer bütün insanlar cahildir bir kendilerini görürler, Bir de korumakla görevli oldukları ailelerini... Sorun onlara, dünyanın en namuslu kadını kendi karılarıdır, en namuslu çocuğu kendi kızlarıdır, geri kalan diğer kadınlar ve kızlar namussuz kolay elde edilebilen kendi tabirleri ile oynaşan tiplerdir.

Maddi durumu olmayan cahil kesim az paraya kanaat getirirken, iş sahibi olan kesim ise parasıyla hükmetmeyi Çalışır. Kadını para ile elde eder Arkadaşlıklarını parayla satın alır, Çünkü insanların ona tahammülü yoktur, onlar bunun farkındadır gösterişi severler dışarıda bonkör davranıp evde 2 kuruşun hesabını yaparlar.

Iş dünyasında bir yere gelmek için paranın gücünü kullanır. Ve en önemlisi İş ahlakından pekte nasibini almadıkları için yanındaki sekreterine göz koyarlar.

Evinde karısından görmediklerini başkasında görmek isterler bir yandan Dinine bağlı harama uçkur çözmem havası, diğer yandan tüm Kadınlar benim diredası...

Ve ne yazı ki bu tipler artık günümüzde çok fazla görünür oldu. Etrafınıza şöyle bir dönüp bakın illaki Çevrenizde bu tiplerden birçok insan göreceksiniz bizim geleceğimizi, çocuklarımızın yarınlarını, tehlikeye atan bunlardır. Kıroyum ama para bende düşüncesiyle hareket eden bu insanlardan siyasetin içinde iş dünyasında çok fazla görebilirsiniz. 21. Yüzyılda geldiğimiz nokta ne yazık ki ileri değil geri kalmışlık noktasıdır eğitim düzeyini ciddi boyutta ele almadığımız sürece toplum olarak daha çok yozlaşacağız.

Facebook Yorum

Yorum Yazın