Melike Al

Melike Al

Mail: melike.al93@gmail.com

Ekonomiye katkı olsun diye

 Ben bu yaz iyiinternette buldum ve okadar hoşuma gitti ki sizinle paylasmak istedim

Mevcut Yönetimi beğenmiyoruz, çok kızıyoruz falan. Ama...Yine de ülkesini seven insanlar olarak ekonomiye katkıda bulunalım. Ekonomimiz güçlensin, canlansın.  Nasıl Eğer:

Rakı içersen:

Bağcı kazanır, bağ direği satan kazanır, bağ teli satan kazanır, üzüm fidanı satan kazanır, gübreci, toprak analizcisi kazanır. Ayrıca traktör yapan satan, tamircisi, bakıcısı, servisi kazanır. Tarım ilacı üreten, satan kazanır. Bağda emeği geçen (rençberi, marabası) herkes kazanır, anason üreticisi kazanır.

Rakı içersen:

Rakı fabrikası kazanır, rakı fabrikasında bekçisinden tut, gıda mühendisine ve paketlemecesine kadar herkes kazanır. Rakı fabrikasına her kim ne satıyorsa onlar da kazanır. Şişe fabrikası kazanır, silis kumu çıkaran madenciler kazanır, iş makinesi yapan satan da kazanır.

Rakı içersen:

Rakı şişesine kapak yapan kazanır, etiket tasarımcısı kazanır, etiketin yolculuğunda; ağaç sanayii, kâğıt sanayii ve boya sanayii kazanır, etiketi basan matbaa sektörü kazanır.

Rakı içersen:

Ana bayi, tali bayi ve tüm perakende satış noktaları kazanır, dağıtımda kullanılan araç imalatçıları araçları kullanan şoförler kazanır, şoföre ceza yazan trafik polisi de, devlet de kazanır.

Rakı içersen:

Manavlar, peynir imalatçıları ve dağıtıcıları kazanır, mezeciler kazanır, meze fabrikasyonsa fabrikası, ev mezesi ise, Ayşe yenge kazanır.

Rakı içersen:

Balıkçılar kazanır, kaptanı, tayfası, miçosu kazanır, ağcısı malzemecisi mazotçusu kazanır, tekne imalatçısı kazanır, teknenin bakımcısı tamircisi kazanır, Temel reis (Popeye) kazanır, Kabasakal kazanır.

Rakı içersen:

Meyhanede, barda, gazinoda içersen, mekâncı kazanır. Aşçısı, garsonu ve komisi kazanır, program yapan sanatçısı kazanır. Gazinoda sigara, çiçek satan kız kazanır (eski türk filmi izleyenler iyi bilir). Tavernaya gidersen, hava olsun diye tabak kırarsan, tabak sanayii kazanır. Havaya peçete atarsan peçeteci kazanır.

İşi ileri götürüp şarkıcı kadının ayakkabısından şampanya içmeğe kalkarsan, ayakkabıcı da kazanır, şampanyacı da kazanır.

Rakı içersen:

Nerede içersen iç, masaya kuruyemiş iste; hem kuruyemiş toptancısı hem kuruyemişçi kazansın, fıstık yersen Silifkeli, Anamurlu, Osmaniyeli kazanır. badem yersen Siirtli, Datçalı kazanır.

Leblebi yersen Kulalı, Çorumlu, Tavşanlılı kazanır. Fındık yersen Ordulu, Giresunlu kazanır. Kabak çekirdeği yersen Edirneli, ayçekirdeği yersen Kayserili, Erzurumlu kazanır, Antep fıstığı yersen Antepli, Siirtli kazanır.

Rakı içersen:

Sıcak mezeydi, soğuk mezeydi çiğköfteydi, sakatat, içli köfte derken, fazla bulaşıktan bulaşıkçılar, deterjancılar ve bulaşık makinesi satanlar kazanır.

Rakı içersen:

Ama dur bir dakika; rakı içtikten sonra sakın araba kullanma, taksiye bin. Taksici para kazansın. (Eskiden küfeciler kazanırmış) Yok illâ araba kullanacağım dersen, kesin kaza yaparsın. O zaman Sigorta Şirketleri kazanır, kaportacı kazanır, tamirci kazanır, hastaneler kazanır, doktorlar kazanır, ilâç fabrikaları kazanır, yara bantçısı kazanır.

Rakı içersen:

Haydi arabayı kullandın, kaza da yapmadın diyelim, ilerde trafik çevirme var, trafik kontrolünden geçinceye kadar kullanıp, ileride arabayı veren valeler kazanır. Vale diye kandırıp; arabayı alıp kaçarlarsa hırsızlar kazanır.

Rakı içersen:

Evde, meyhanede, yolda hır çıkarırsan, adliyede arzuhalciler, avukatlar, dosya arşiv memuru, mübaşir kazanır. Duruşmayı beklerken çay içersen adliye çaycısı kazanır. yalancı şahit istersen yalancı şahitler kazanır.

Rakı içersen:

Apartmana geldiğinde sallanıyorsan, kapı deliğini bulamıyorsan ve hatun uyanmasın istiyorsan, kapıcılar bahşişten kazanır. Gürültü yapıp hatuna sarhoş yakalanırsan kesin dayak yersin. O zaman da oklavacı, merdaneci kazanır. Hatun evi terk etmişse ve giderken kilidi değiştirmişse çilingir kazanır.

Rakı içersen:

Paralar suyunu çeker, cüzdanına kredi kartı dolduran bankalar kazanır.

Rakı içersen:

Asıl parayı devlet kazanır. KDV, ÖTV, bu satışlardan doğan gelir vergisi derken, malı götürür. Dünyanın en pahalı akaryakıtı yanında dünyanın en pahalı içkisini de Türkler içer.

Tabii bu vergileri ödemek sevaptır da aynı zamanda... Devlet bu paralarla Diyanet İşleri'nin bütçesine katkı sağlar. İmamların maaşını öder. O zaman ne oluyor, rakı içersek hem ekonomiye katkı sağlamış, hem de sevaba girmiş oluruz.

Hadi o zaman: Afiyet şeker olsun. Şerefe!...

Facebook Yorum

Yorum Yazın