Melike Al

Melike Al

Mail: melike.al93@gmail.com

Fırsatçılara Gün Doğdu

On beş yıl önce iktidara gelen AKP hükumeti, Kadınlar başta olmak üzere dinini yaşamak isteyen Türk Halkına bir fırsat tanıdı ‘’ Türban Yasağı kalkmalı, kadın istediği yerde Türbanla Çalışmalı sözleri ile adeta Anayasa Maddelerini Hiçe sayarak toplumun birçok kesiminde. Hayranlık uyandırmıştı.  Fakat hesaba katılmayan bir şey vardı.

Bazı kendini bilmez bilmem kaç yüz yıl uykuda kalmış ve günümüzü hiçe sayan kişiler, yavaşyavaş söz almaya başlayınca. Bu iyi niyeti suiistimal edecekler di.

"Hamilelerin sokağa çıkması terbiyesizliktir" diyen bir Avukat ortalığı karıştırmış binlerce kınama sözü ve eleştiri almıştı. Sonrasında sanki bundan cesaret alınmış gibi, abuk sabuk saçma sapan Dinde yer almayan olmadık sözler ortaya atılmaya başlandı, hangi Meyvelerin şehvet uyandırdığından tutunda, Kadınları,  otobüste bir erkeğin oturduğu yer soğumadan oturmasının günah olduğuna kadar söylendi.

*Kız çocuklarının 9 yaşında Evlendirile bileceği ve o yaşta bir çocuğun bebek doğurabileceği ‘’ Diyanet işleri başkanlığının sitesinde Yer alınca Ülkeâdete ikiye bölündü. Siteden o yazının kaldırması bile kar etmedi, üstelik koskoca Diyanet başkanlığı yalan olduğunu iddia etmişti.

15 yılda Şiddeti Önleme ve Rehabilitasyon Derneği'nin '2016 Çocuk İstismarına Yönelik Raporu'na göre, son 10 yılda çocuk istismarı vakaları yüzde 700 arttı. Türkiye’de. Son 1 yılda 400 çocuk istismara uğradı. Bu çocukların çoğunluğunun Erkek çocukları olması da vahim ve düşünürüdür.

 Ülkemizde Sadece çocuklar için 15 kapalı cezaevi bulunuyor. ... CİNSEL İSTİSMAR. - AKP döneminde, 460 bin çocuk, “anne” olmuş! - 2010-2014 arasında 60 bin 213 çocuk aile içi şiddete uğramış. Bunların 2014'te 15'i, 2016’da... Son 3 yılda taciz ve tecavüze uğrayan ve adli mercilere yansıyan çocuk sayısı 70 bin.

Bütün bu tabloya ve yaşanılanlara konuşulanlara bakıldığında görüyoruz ki ülke ileri değil geriye doğru kayıyor. ve işte bu noktada Cumhurbaşkanımız bir açıklama yapıyor; “Son günlerde bakıyorsunuz. Din adamı olarak ortaya çıkıp da ne yazık ki kadınla ilgili çok farklı açıklamalarda bulunup dinimizde yeri olmayan bazı kendine göre içtihatta bulunan kişiler çıkıyor ortaya. Anlamak mümkün değil. Yani bunlar ya bu asırda yaşamıyorlar, çok farklı bir dünyada zamanda yaşıyorlar. Çünkü İslam’ın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar da aciz bunlar.

 Sayın Cumhurbaşkanımız, İşte tamda bu noktada acı gerçeği ortaya koyuyor.