Melike Al

Melike Al

Mail: melike.al93@gmail.com

Medya'nın Gücü

15 Temmuz ,Akşamından bu Güne kadar  durmadan,hiç Yaşanan olayları Takip ettim. 

Büyük bir sabırla,  Her gün her Dakika  Medyanın Reyting  uğruna Nasıl olayları Abartarak anlattıklarını açık oturum Programlarını, Söyleşileri, Röportajları, Belgeselleştirilen programların yayınlanmasını izledim.

Bazı TV Programlarında meydanlara Çıkan Ünlülere Övgüler yağdırılırken, Meydanlara Gitmeyen ünlüleri Vatan haini edişlerini dehşetle izledim.

 Bu ülkede meydanlara katılmayanlar ve  Evinden çıkmak istemeyip, sessiz kalmak isteyenler, olaylara katılanlar tarafından eleştiri Bombardımanına tutulurken, Medya mensupları bunları çok iyi fırsat kapsamında  kullandı, Halende kullanmaya devam ediyor.

Reyting peşinde koşan medya, Ülkeyi Ötekileştiriyor. İnsanları birbirine düşürmekle kalmıyor, aynı zamanda olayları olduğundan daha abartılı, daha farklı gösteriyor. Günlerce aynı kareyi nasıl  yayınladıklarını hepimiz gördük.

Bu ülkede Darbe girişiminden sonra  çok büyük olaylar olmaya devam etti. Mesela Güneydoğuda, çatışmalar devam ediyor, Aleviler halen büyük baskı ve tehdit altında yaşıyor, güneydoğudaki Şehit haberleri halen geliyor, Kürtlerin üzerindeki gerek Devlet gerekse PKK baskısı bitmiş değil. OHAL uygulaması kalkmış değil.

Piyasalar Allak bullak, bir düzelir gibi oluyor bir  yükselişe geçiyor bir düşüşte;  en önemlisi bütün bu şeyler yaşanıyor ken, HDP ortalarda görünmüyor. HDP, PKK sempatizanı olsa bile  belli bir oy ile gelmiş bir Parti olarak o Partiye Saygı duyulması gerekmektedir. Kaldı ki artık dokunulmazlık yok,ve yargı yolu herkese açık.

Demokrasi mücadelesi veriliyor, yeni Anayasa değişikliliği yapılacağı söyleniyor Cumhurbaşkanı Sayın Devlet bahçeliyi, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu nu,  Başbakan Binali yıldırımı davet ediyor, Ama Sayın HDP eş başkanı

Selahattin Demirtaş  yok.. !

Basında onunla Alakalı haber var mı? Yok. Açık ve net biçimde Dışlanmış olan ve o Parti olmadan yola devam Etmeye çalışan hükumet Üçüncü Parti olarak meclise giren HDP'yi yok sayıyor. Bir tek onlar değil, Asıl Medya

Yok sayıyor  ve Halk bunun farkında değil, Neden? Çünkü medyanın temcit pilavı gibi  ısıtıp ısıtıp önümüze koyduğu

Kahramanlık destanı ile o kadar uyuşturuluyoruz ki, HDP'nin yokluğu aklımıza bile gelmiyor. Diğer olaylardan bi haberiz.

İşte Medya Bu kadar etkili, medya Ne derse o olur. Erdoğan yandaşı olan kanallara baktığımızda, buram buram Reklam kokan kahramanlık destanı ve Erdoğan'ın başarısı, yani Halkın deyimi ile (Büyük başkumandan) yılın kahramanı ilan edilirken bakıyoruz ki, diğer Parti Başkanları, Başbakan  Binali Yıldırım dahil  figüran rolünde arada yeşillik olsun diye gösteriliyor,  neyse ki Mitingler yapılıyor da   yüzlerini görebiliyoruz.

Burada dikkat çekmek istediğim konu şu; Artık eski Tarafsız Medya yok, Artık gerçek Düşüncelerini dile getiren yazarlar yok, artık Doğru nedir Yanlış nedir Bilen yok, Ülkemizin kaos Yaşadığı bu günlerde Doğru habercilik yok,

Basın Yayın mensubu Kişiler maalesef tutunabilmek için cambazlık yapmak zorunda bırakılıyorlar. Taraflı  medya, Yandaş medya ve magazinci medya var. Onlar bile kendi Aralarında bölünmüş durumda.

Ve diyorum ki bu Halk  uyutulmayı, uyuşturulmayı, hak etmiyor, Artık biraz Özümüze dönme zamanı gelemedi mi.

Artık daha düzgün, daha Ciddi ve daha Sağlıklı haberler, Programlar yapılmalı.