Melike Al

Melike Al

Mail: melike.al93@gmail.com

Süleyman Soylu hakkında büyük iddia

Geçen gün CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kamu kaynaklarını kullanarak nasıl kendisine çalışacak, muhalefeti taşlayacak bir trol ordusu oluşturduğunu belgelerle kanıtladı.

Karşımızda trol eğitimi veren bir bakanlık müşaviri, tek talimatla saldırıya geçen bir sanal çete, parti eliyle çürütülmüş, soysuzlaştırılmış bir devlet yapısı var. Erdoğan'a ya da AKP'ye de değil, doğrudan Soylu'ya çalışan sekiz bin kişilik örümcek ağı, kıskaca aldıklarını hakaretlerle yıldırma, yalanlarla sindirme kampanyaları yapıyor

Muhatap, bazen bir muhalif milletvekili, bazen cesur bir gazeteci, bazen Soylu'yla çatışan bir iktidar mensubu oluyor. Sosyal medya mecralarında anında TT yapılıp hedefe konuyor.

İşin asıl korkunç yanı, bu internet çetelerinin, Emniyet ve Jandarma teşkilatının hesaplarını da Soylu'nun siyasi ihtirasları için kullanıyor iddiasınınolması. Böylece AKP'ye, Saray'a ya da Soylu'ya muhalefet edenler, karşılarında kamunun kolluk güçlerini buluyorlar.

Özgür Özel'in bunları açıklamadan önce "başına bir iş gelmesi" ihtimaline karşı dosyaları üç arkadaşına dağıttığını açıklaması, devletteki çeteleşmenin, ana muhalefet sözcüsünün bile ölüm tehdidi hissettiğini kanıtlıyor. Bu, polis devletinin fotoğrafıdır.

Türkiye'nin önündeki asıl sorun şu: Daha geçen gün, ülkenin Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları, Cumhurbaşkanı'nın, Trollerin mesajları, devletin güvenlik kurumlarının resmi hesaplarında paylaşılıyor.

Yani Türkiye seçime, trolleşmiş polis, partili ordu, yandaş jandarma, suç işleyen İçişleri Bakanı ile gidiyor. Halkın sandıkta ortaya koyacağı irade, parti rozeti takılmış polis, asker ve milislerin silahlı gücü karşısında nasıl korunacak? Türkiye'nin önündeki büyük soru budur.

Facebook Yorum

Yorum Yazın