Melike Al

Melike Al

Mail: melike.al93@gmail.com

Ülkeyi yöneten gizli lider

Yıllardır iktidarda ki liderin hep Erdoğan olduğunu düşünürüz değil mi? Oysaki Türkiye'de bir gizli iktidar var: MHP. Son seçimde 3 milyondan fazla oy kaybetti. Oy oranı yüzde 5'i bile bulmadı. Buna rağmen siyasi etkisi yüzde 50 sayılabilir. Hiçbir sorumluluk almadan iktidara ortaklık ediyor. Desteğinin karşılığını da fazlasıyla alıyor.

Saray-Cemaat ilişkisi de böyleydi… Orada da Erdoğan cemaate “ne istedilerse vermişti”; onları yargıya, polise, orduya, akademiye, medyaya yerleştirmişti. Sonucu, hep birlikte gördük. Darbe girişiminden sonra, cemaatçi kıyımına girişen hükümet, kendi yetişmiş kadrosu olmadığından boşalan yerleri MHP'lilerle doldurdu.

 Oyu düşen AKP'nin Devlet Bahçeli'ye bağımlılığı daha da arttı. Bahçeli de, ülkeyi erken seçime götürme kozunu kullanarak Erdoğan'a istediğini yaptırmaya başladı. Bunun örnekleri çok. Sadece son haftalardan birkaç örnek verelim: Erdoğan, yerel seçimlerin birincisi CHP ile görüşmelere başlayınca, ortaklığın bitebileceğinden endişe eden Bahçeli, elinin altında tuttuğu bir dosyanın yakın plan fotoğrafını sosyal medya hesabında paylaştı. Fotoğraf, Erdoğan'a, "Elimde dosyan var" mesajı olarak yorumlandı.

Erdoğan acilen Bahçeli ile görüştü ve CHP'den hızla uzaklaştı. Bahçeli geçen hafta da Emniyet Özel Harekat Karargâhı'nda polislere elini öptürdü. MHP'nin kolluk gücüne dönüşen bu ağır silahlı birim, "Biz hükümetin değil, Bahçeli'nin emrindeyiz" mesajı verdi adeta.

Bahçeli aynı günlerde Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) iki komutanını makamında kabul etti. Bu da Erdoğan'ın Esad'la yakınlaşma çabasına verilmiş bir cevaptı. ÖSO, Hükümet'e uyarısını Bahçeli üzerinden yapıyordu.

Devlet Bahçeli son olarak da MHP'ye iftira atmakla suçladığı 154 kişiyi listeleyip "Dosya elimizde, günü geldiğinde eyleme geçeceğiz" dedi. Çokları bu şantaj politikasının arkasında Bahçeli'nin danışmanı, eski MİT Müsteşarı'nın olduğunu, yani aslında devletin derinliklerinde bir kavga yaşandığını düşünüyor. Bu kavganın yakında hepten su yüzüne çıkacağına ve bir hayli gürültülü bir final yapacağına inanan çok... AKP-Cemaat aşkının final sahnesini hatırlayınca ürpermemek elde değil. yani aslında devletin derinliklerinde bir kavga yaşandığını düşünüyor. Bu kavganın yakında hepten su yüzüne çıkacağına ve bir hayli gürültülü bir final yapacağına inanan çok... AKP-Cemaat aşkının final sahnesini hatırlayınca ürpermemek elde değil.

Makale Yorumları

  • nilgül ipkin29-07-2024 14:46

    seviyorum ben bu kadını az ama öz yazıyor.hergün saçmalayan yazarlara oranla gerçekçi.bazen kızsamda aslında haklı olduğunu fark ediyorum başarılar dilerim

  • esengül havadan29-07-2024 14:44

    vayy be neler yaşanıyor ülkede herkeste bir kaset, bir dosya .aslında tencere dibin kara seninki benden kara hesabı.al birinbi vur ötekine

Facebook Yorum

Yorum Yazın