Melike Al

Melike Al

Mail: melike.al93@gmail.com

Vergi Borcuna Yapılandırma Geliyor

Devlete borcu olan milyonlarca vatandaş, vergi mükellefi, esnaf, sanatkar ve öğrenim kredisi borcu olan üniversite mezunlarının sabırsızlıkla beklediği ve borçların uzun vadeye yayılarak, gecikme zammı yerine daha düşük faiz ,İşsizlik Sigortası Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi “Ak Parti milletvekilleri tarafından 16 Ekim'de Meclis Başkanlığına sunuldu. AKP Grup Başkanvekili, daha önceki düzenlemeleri esas alarak “yapılandırma” düzenlemesi hazırladıklarını, teklifin komisyonda görüşülmesi sırasında yapılandırma hükümlerinin teklife ilave edileceğini söyledi.

Ekonomik kriz ve pandemi nedeniyle devlete ait yükümlülüklerini yerine getiremeyen milyonlarca insanın yapılan 5.500.000 elektronik hacize rağmen, borçlarını ödeyemediğini anlayan iktidarın, nihayet vatandaşın sesini duyup, çözüm için harekete geçmesi çok sevindirici  bir karar oldu. Bu vesile ile hem devlet taksitle de olsa alacağını alacak hem de vatandaş, mükellef zorlanmadan borçlarını ödeyebilecek.

 Ekonomide yaşanan durgunluk nedeniyle genel olarak mükellefler vergi ve sosyal güvenlik primi ödemeleri Ve diğer mali yükümlülüklerini zamanında yerine getirmekte zorlanıyorlar. Bu anlamda içinde bulunduğumuz koşullan göz önüne aldığımızda yapılandırma çalışmalarının bir ihtiyaç olduğunu görüyoruz.

 Zamanlaması en isabetli olan yapılandırma çalışması Diğer yapılandırma kanunlarından farklı olarak ilk taksit ödemesinin yapılandırma tarihinden 6 veya 12 ay sonra yapılmasına yönelik hazırlıkları son derece yerinde bir karar oldu

 “Pandemi nedeniyle ertelenmiş olan borçların ekim, kasım ve aralık aylarında ödenmesi gerekiyor. Pandeminin tüm olumsuzluklarının henüz geçmediği bir ortamda ertelenmiş borçlar ile yapılandırma taksitlerinin aynı anda ödenmesini öngören bir düzenleme Mükellefleri zora sokacağından bununda göz önünde bulundurmak  önemli olacaktır.

Facebook Yorum

Yorum Yazın