Melike Al

Melike Al

Mail: melike.al93@gmail.com

Yeni Yıla Girerken

Bir yılın daha sonuna geldik. Acısı, tatlısı, sıkıntısı, hastalığı, güzelliği ve de umutlarıyla!
Koskoca bir yıl daha bitiyor .!

Ne zaman bir yılbaşı yaklaşsa çılgın bir alışveriş başlar sokaklarda büyük bir telaş koşuşturmaca, sanki bu gireceğimiz yeni bir yıl ama aynı zamanda da yaşadığımız son bir yıl gibi.
Bir daha başka bir yıl başı yaşamayacakmışız gibi özenle, telaşla, bir başka hazırlanırız. Her yıl olduğu gibi.
Oysaki bizim kendimize özgü bayramlarımız var. Büyüğü küçüğü bir araya toplayan küsleri barıştıran, uzağı yakınlaştıran, hasreti bitiren bayramlarımız.
Bakıyorum da o bayramlarda bile bizler bu kadar hevesle vedebu kadar özenle hazırlanmıyoruz.
Yeni yıl denen olay tamamen insanın üstüne çöken psikolojik bir baskıdır. ki İnsanlar kendini yeni yılı kutlamak için şartlandırıyor. Sanki yılbaşı kutlaması yapmamak, evde oturup televizyon izlemek ve erken uyumak çok yanlış bir davranışmış gibi geliyor insana. İnsan kendini eğlence yapmak üzere şartlandırıyor. Sürü psikolojisi yani. Herkes eğleniyor ben de eğlenmeliyim.

Aslında kimsenin eğlendiği falan da yok. Yılbaşından 3 gün önce sorsanız kimse yılbaşına nerede ve nasıl gireceğinden emin değildir. Tüm cevaplar tahminlidir Kimse ne yapacağını bilmiyor, bir yandan da panik halinde hiçbir mekanda yer kalmayacak paniğiyle oradan oraya koşuşturuyor. Bu da eğlenmek yerine daha çok sıkıntı yaratıyor.

Zaten eğlencenin de tadı yoktur. Yılbaşı akşamı her yer dolu olur. Eğlenmesini bilen bilmeyen herkes kendini dışarı atmış olur. Ağzıyla içmesini bilmeyenler, tüm yıl arkadaş bulamamış bu gece birini tavlayacağını sananlarla doludur sokaklar.

En azından benim yaşadığım şehirde (İzmir’de )  öyle

Hafta sonu eğlencelerini yaşayanlar için yılbaşı tatsızdır, maganda larsokaktadır. ortaya çıkan olaylar da cabası olur. kavga edenler. içki içip etrafa sataşanlar. başkasının yanındaki kıza sarkanlarla doludur gece

Bu ve daha aklıma gelmeyen onlarca sebepten ötürüdür ki ben yılbaşı kutlamalarını sevmiyorum. Sevdiğim bir insanla baş başa televizyon karşısında sarılarak yeni yıla girmek bana inanılmaz bir haz verir.

 hem artık ekonomik şartlarda öyle eğlenmeye hele ki dışarda eğlence mekanlarına gitmeye pek  izin vermiyor. Toplumun belli bir kesimi yılbaşında otellerde Restoranlarda yer ayırmış oluyorken diğer bir kesimi de gidecek parası olmadığı içinveya benim gibi sakin bir gece tercih ettiği için evde kutlamayı tercih ediyor. Kısacası her ne şekilde kutlanırsa kutlansın hatta kutlanmazsa da herkese  ŞimdidenHerkese kavgasız gürültüsüz sakin ve huzurlu bir yıl diliyorum.