© Esenyurt Haberleri

Araç Sahipleri Dikkat!

Hazine Müsteşarlığı müşterilerine ortalama trafik sigortasının üstünde teklif veren sigorta şirketlerine ceza kesmeye başladı. Şirketler böylece fahiş fiyattan kaçınıyor.

Trafik sigortasında son 1.5 yılda yapılan zamlar bir yandan vatandaşı zorlarken diğer yandan sistemden sorumlu olan Hazine Müsteşarlığı'nın önlemlerini de ART arda getiriyor. Sistemden sorumlu bakan olan Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in girişimleri ile başta kusurlu sürücüye tazminat ödenmemesini sağlayan yasal değişiklik olmak üzere birçok girişim yapıldı. Son olarak Sigorta Bilgi Merkezi bünyesinde kurulu olan internet sitesi ile vatandaşlar bütün şirketlerden aynı anda teklif alabiliyor.

Poliçesini de kolaylıkla bu sistem üzerinden kesebiliyor. Ancak buna rağmen sigorta şirketleri sistemden haberdar olmayan vatandaşlara bu fiyatların üstünde poliçe keserse bu kez Hazine yine devreye giriyor. Diğer yandan bu sistem üzerinde de ya sigorta yapmamak veya fiyatları yükseltmek için ortalamanın çok üstünde fiyat teklifi veren şirketlere ceza kesilmeye başlandı.

KUR VE YARGI KARARI FİYATLARI ARTIRDI

Ancak diğer yandan döviz kurunda meydana gelen artış yedek parça yani tamir masraflarını yükselttiği için sigorta primlerinde tırmanış görüldü. Döviz kurunun yanı sıra Danıştay'ın aldığı bir kararla araçların kaza sonrası tamirinde orijinal parça yerine eşdeğer parça kullanımının önünü açan Hazine düzenlemesini iptal etmesi de sigorta şirketlerinin maliyetlerini ve dolayısıyla primleri artıran etken oldu. Nitekim Sigorta Bilgi Merkezi (SBM) verilerine göre aralık ayında ortalama trafik sigortası tutarının kasıma göre yüzde 5 yükselerek 628 liraya çıktığı gözlemleniyor.

Habertürk

İlginizi Çekebilir

16 ilin valisi değişti

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı, karar ile birlikte 16 ile vali ataması gerçekleştirildi.

Bakanlıktan mevzuata aykırı konut ilanlarına ceza yağdı

Ticaret Bakanlığı, konut ilanlarında manipülatif fiyat artışı yaptığı belirlenen, yetki belgesiz olarak taşınmaz ticareti faaliyeti yürüten veya yönetmeliğe aykırı şekilde faaliyet gösterdiği tespit edilen toplam 2 bin 36 gerçek ve tüzel kişiye yaklaşık 126 milyon TL idari para cezası uyguladı.

İBB Meclisi'nden 2 bin 500 yeni taksi için onay

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 2 bin 500 yeni taksinin ihaleye çıkmasına ilişkin kararı onayladı.

Dilan Polat için tahliye kararı!

Dilan Polat'ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verildiği ortaya çıktı.

İBB’nin sulama sistemi bozulunca, sürücüler araçlarını yıkadı!

Avcılar TEM Otoyolu kenarında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin yeşil alanda kullanılan sulama sistemi patladı. Patlayan hattaki tazyikli su şelale gibi E6 otoyoluna aktı. Durumu fırsat bilen bazı sürücüler, patlayan hattan boşa akan su ile araçlarını yıkadı.

CHP’ye ‘para sayma’ soruşturması: Para ve binanın hazineye geçmesi istendi

Para sayma görüntüleri ile gündeme gelen CHP İstanbul İl Binasının alımıyla ilgili başlatılan soruşturmada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı; paraların usulsüz toplanarak satın alındığı gerekçesiyle, CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının hazine adına tapuya tescil edilmesi ve paraların da hazineye aktarılmasını talep etti.

TÜM HABERLER