Ardahanlı çobanlara seyyar ev
YAŞAMGıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Kars-Ardahan-Artvin Kalkınma Projesi kapsamında Ardahan'da hayvancılığın gelişmesi amacıyla 61 çobana seyyar ev verildi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Kars-Ardahan-Artvin Kalkınma Projesi kapsamında bölgede hayvancılığın gelişmesi amacıyla 61 çobana seyyar evdağıtımı yapıldı.
Havanın yağışlı olması dolayısıyla Kafkas Arısı Üretim, Eğitim ve Gen Merkezi Müdürlüğüne bağlı atölyede yapılan dağıtım töreninde, evlerin anahtarı köy muhtarlarına teslim edildi.
Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, yaptığı konuşmada, projenin önemli olduğuna işaret ederek, devamının geleceğini söyledi.
Bilmez, "Bunun için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çünkü bu bölge hayvancılık bölgesi. Dolayısıyla bu alanda yapılan her yatırım gelecek vaat eden yatırımlardır." dedi.
AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay da hükümet olarak her bir insanın yaşamını daha rahat sürdürmesi için çalıştıklarını ifade etti.
Artık çobanlar açık alanda mağdur olmayacaklar
Proje hakkında teknik bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ertan Ağtürk ise, çobanların bundan sonra açık alanda mağdur olmayacaklarını belirterek, "Çobanlarımızın meralardaki yaşam koşullarının daha iyileştirilmesi amacıyla yaptığımız proje kapsamında Ardahan'a bağlı köylere 20, ilçelere de Göle'ye 16, Çıldır'a 12, Hanak'a 6, Posof'a 5 ve Damal ilçemize de 2 olmak üzere toplam 61 adet ev dağıttık." diye konuştu.
Seyyar evlerin içinde mutfak tezgahı, masa, soba, duş kabini, su deposu, yangın tüpü, ecza dolabı da mevcut olduğunu belirten Ağtürk, 61 köye ayrıca kümeleme çitinin yapıldığını da aktardı.
Ardahan Sulakyurt Köyü Muhtarı Şenol Karabağ da önemli bir ihtiyacın giderildiğini belirterek ilgililere teşekkür etti.
Posof Baykent Köyü Muhtarı Özgül Önder ise, yapılan hizmetin önemine dikkati çekerek, köyün önemli bir ihtiyacının giderildiğini, bu nedenle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına teşekkür ettiğini dile getirdi.
AA Muhabir: Günay Nuh
İlginizi Çekebilir
İstanbul’da fırtına ve yağış uyarısı
Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'da perşembe sabahından itibaren kısa süreli hamlelerle kuvvetli fırtına yaşanmasının beklendiği, hava sıcaklıklarının ise hafta ortasından itibaren hızla düşerek kış değerlerine gerileyeceğinin öngörüldüğü belirtildi.
İstanbul için AKOM'dan sağanak yağış uyarısı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKOM tarafından İstanbul için sağanak yağış uyarısı yayınlandı.
Evden eve nakliyat
Bu makalede evden eve nakliyat hakkında en yeni ve en güncel bilgiler yer almaktadır. Nakliye firması arıyorsanız, taşınma ihtiyacı olan herkesin okumasını tavsiye ediyoruz.
Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı? Tatilciler bu sorunun yanıtını merak ediyor
Kurban Bayramı için sayılı günler kala bayram tatilinin 9 gün olup olmayacağı merak konusu oldu. Turizmciler ve tatile çıkmayı bekleyen vatandaşlar tatilin kaç gün olacağını merak ediyor. Turizmciler tatilin 9 gün olmasını istiyor.
AKOM saat verdi! İstanbul'a kuvvetli sağanak geliyor
İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM İstanbul için bir son dakika uyarısı yaptı.
İnsan Kaynaklarının Görünmeyen Yüzü Hakkında Bilmeniz Gerekenler!
İnsan kaynakları (İK) onlarca yıl boyunca öncelikle bordro, sosyal yardım idaresi ve uyumluluk gibi görevlerden sorumlu olan, kuruluşların idari omurgası olarak görülmüştür. Ancak, İK'nın bu geleneksel algısı, işletmeler üzerindeki potansiyel etkisinin tam genişliğini ve derinliğini yakalayamamaktadır.