© Esenyurt Haberleri

Bakanlık yat limanı ihalesine el koydu

Dortmund Ağır Ceza Mahkemesi’nin mahkûmiyet kararı verdiği Arslan kardeşlerle ilgili İçişleri Bakanlığı da harekete geçti.

Dolandırıcılıkları tescillenen Arslan kardeşlerin Büyükçekmece Belediyesi’nden aldıkları ihaleyle ilgili olarak başlatılan soruşturmada müfettişler soruşturmaya başladı. Konuyla ilgili olarak Yolsuzlukla Mücadele Derneği’nin savcılığa verdiği suç duyurusu esas alındı. Yat limanı ihalesini soruşturan başmüfettişe bir de rapor sunuldu. AKŞAM’ın ele geçirdiği o raporda şu bilgilere yer verildi:

KARA PARA DA AKLAMIŞLAR!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Arslan kardeşlerle kendi ailesinin bağlantısını itiraf etti. Raporda, belediyenin ihale yapmadan 100 milyon Euro’luk Marina İstanbul Tur. İnş. A. Ş. uhdesindeki 1. ve 2. Etap Yat Limanı Yapma ve İşletme İhalesi, 19.06.2015 tarihinde Yeditepe Marina Yatırım Turizm İnşaat adına devrettiği ortaya çıktı. Rapordaki bir başka detay ise dolandırıcı Mustafa Arslan’ın rahat hareket edebilmek için adını değiştirdiğine yer verildi. AKŞAM’ın ele geçirdiği raporun sonuç kısmında şu bilgilere yer verildi: Şirketin kurucularının Almanya’da Alman Bankalarını dolandırdıkları ve buradan elde edilen paralarla, Büyükçekmece Yat Limanı yapımı işinde kara para aklandığı ve bu doğrultuda işlem yapılması gerekmektedir. 

ERCAN ÖZTÜRK/AKŞAM GAZETESİ

İlginizi Çekebilir

Büyükçekmece'de engelli çocuğa şiddet iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı

Büyükçekmece'de özel bir bakım merkezi çalışanlarının 7 yaşındaki Bahar B.'ye şiddet uyguladığı görüntülerin sosyal medyada yayınlanması üzerine başlatılan soruşturmada 2 kişi gözaltına alındı.

Büyükçekmece sahilin yeni hali gündem oldu

İBB'nin Büyükçekmece Sahili'nde yaptığı çevre düzenlemesi sosyal medyada gündem oldu.

Büyükçekmece'de bir sitede bıçakla dehşet saçtılar

Büyükçekmece bulunan Gölşehir Sitesi'nde gece şok edici bir bıçaklı saldırı gerçekleşti. Saldırı sonrası uyuşturucu bağımlısı şahısların yakalanması için çalışma başlatıldı.

Büyükçekmece'de başıboş köpek dehşeti! Köpeklerden kaçarken bacağını kırdı

Büyükçekmece'de futbolcu olma hayali kuran 10 yaşındaki Deniz Ilgar Bal, parktan eve dönerken sahipsiz köpeklerin saldırısından kaçmak isterken dizini demir kapıya çarparak bacağını kırdı.

Büyükçekmece’de baraj suyu çekilince gün yüzüne çıktı

Büyükçekmece Baraj Gölü'nde su seviyesinin düşmesiyle, tarihi Çakmak Hattı'nın bir bölümü gün yüzüne çıktı.

Büyükçekmece'de kavgayı ayırmak isterken, silahla ayağından vuruldu

Büyükçekmece'de gece saatlerinde yol ortasında tartışan 2 kişiyi ayırmaya çalışan O.A., tarafların tepkisiyle kavgaya dahil oldu ve silahla ayağından vuruldu. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

TÜM HABERLER