Başkan Bozkurt hasarlı yapıları yerinde inceledi
ESENYURTİstanbul’da yaşanan deprem sonrası Esenyurt Belediyesi kriz masası oluşturarak, hasarlı yapılarda çalışmalar başlattı. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’ta zarar gören binaları yerinde inceledi.
Esenyurt Belediyesi yaşanan deprem sonrası, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un talimatıyla kriz masası oluşturdu. Belediyenin ilgili birimleri sarsıntının ardından gelen ihbarlar doğrultusunda aralıksız hasar tespit çalışması yaptı. İlçede 3 yapıda hasar tespit edilerek mühürlendi. Mühürlenen yapılardan biri olan bir binada yaşayan vatandaşlar tahliye edilirken, bir kısmı da belediye tarafından misafir edildi.
Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’ta hasar tespit edilen binalarda incelemelerde bulundu. Başkan Bozkurt, kriz masasının çalışmalarını 24 saat aralıksız sürdüreceğini bildirerek, hasar tespiti yapılan binalarla ilgili kararın mühendislerin incelemelerinden sonra verileceğini ifade etti. Başkan Bozkurt, Esenyurtluların güvenliği için ilçenin 60 farklı noktasında toplanma merkezi bulunduğunu bildirerek, vatandaşların geceyi bu alanda geçirdiklerini söyledi. Başkan Bozkurt, okullarda da incelemelerde bulundu. Bozkurt, ayrıca geçtiğimiz aylarda Güzelyurt Mahallesi’nde yaşanan yol çökmesi sonucu hasar gören alan ve binalarda da inceleme yaptı.
80 müracaat geldi
Başkan Bozkurt, ilçe genelinde şimdiye kadar kendilerine 80 müracaatın olduğunu belirterek “Başvuruların 3'ünde sorun tespit ettik ve boşalttık. Binadaki herkes yakınlarına gitti. 3-5 aileyi ise konuk ettik. Şimdi boşalttığımız binada hemen yıkılabilecek bir durum yok ama statiğinde sorun var. Arkadaşlar teknik olarak detaylıca inceleyecekler” dedi. Depremin çok önemli bir uyarı olduğuna dikkati çeken Başkan Bozkurt, yaşanılan bu olayın depremin üzerine gidilmesi gerektiğinin önemini bir kez daha ortaya çıkardığını söyledi. Başvurulan her yerde inceleme yaptıklarını dile getiren Başkan Bozkurt, "Gün içerisinde gelen diğer başvuruları da değerlendireceğiz. Hem vatandaşların binalarını incelemek, hem ihtiyaçlarını karşılamak, hem de sürecin doğru aktarılması açısından bir kriz masası oluşturduk. Kriz masamız 24 saat vatandaşlarımızın emrinde olacak” şeklinde konuştu.
İlginizi Çekebilir
Esenyurt'ta trafikte tartışma pahalıya patladı! 360 bin TL para cezası kesildi
Esenyurt'ta trafikte tartışma pahalıya patladı. Tespit edilen araç sürücülerine toplam 360 bin TL para cezası kesildi. Sürücülerin ehliyetlerine 60 gün süre ile el konuldu.
Esenyurt'ta bir kadın 6'ncı kattan aşağı atladı!
Esenyurt’ta bir sitede kan donduran dakikalar yaşandı. Bir dairede çıkan tartışmada 4 el silah sesi duyulduktan kısa süre sonra bir kadın 6'ncı kattan aşağı atladı. Ağır yaralanan kadın hastaneye kaldırılırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Esenyurt'ta tekstil fabrikasında korkutan yangın
Esenyurt’ta 4 katlı bir tekstil fabrikasının bacasında başlayan yangın, kısa sürede tüm binaya sıçradı. Gökyüzünü siyah dumanların kapladığı olayda işçiler hızla tahliye edilirken, facianın eşiğinden dönüldü.
Esenyurt Muhtarlar Derneği olağanüstü kongreye gidiyor
Esenyurt Muhtarlar Derneği’nde sular durulmuyor. Son dönemde yaşanan tartışmaların ardından dernek, olağanüstü kongre sürecine resmen giriyor.
Hayırlı evlat! Babasını vurarak öldürdü..
Esenyurt’ta intihar ihbarı üzerine olay yerine giden polis ekipleri, inceleme sonucu olayın cinayet olduğunu belirledi. Hastanede hayatını kaybeden 44 yaşındaki Hasan Yıldız’ı oğlu Şenol Yıldız’ın vurduğu ortaya çıktı. Aile içi tartışma sonrası gerçekleştiği değerlendirilen olayda şüpheli hastanede gözaltına alındı, soruşturma sürüyor.
Esenyurt’ta evde yapılan ilaçlama faciaya yol açtı: 7 kişi hastanelik oldu
Esenyurt’ta bir ailenin kendi imkânlarıyla yaptığı ev ilaçlaması, zehirlenme vakasına dönüştü. Sabah saatlerinde fenalaşan 7 kişi, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.