© Esenyurt Haberleri

Esenyurt AK PARTİ'de Algı Operasyonu Başladı!

Esenyurt Ak Parti ilçe kongresin de kazan kaynamaya başladı.

Ağustos ayında yapılan temayüllerin ardından Av. Kadir Çakır’ın Genel merkez tarafından isminin uygun bulunmasının ardından iptal edilen kongrelerden sonra yılan hikâyesine dönen ilçe başkalığı seçimleri gündeme yeniden geldi. Geçtiğimiz haftalarda değişen il başkanı Bayram Şenocak’ın ilçe kongreleri kararı almasıyla Esenyurt sil baştan yeniden İlçe başkanı belirleme çalışmalarına başladı.

Doğu ve Kürt Kökenli Adaylar yok sayıldı

Esenyurt Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Erzurumlu Ali Murat Alatepe’nin belediye başkanı seçilmesi ile birlikte hemşerisi olan ilçe başkan adayı Kadir Çakır’ın genel merkez ve il yönetimi tarafından çizik yemesi ile beraber yeni bir arayışa giren Ak Parti Esenyurt İlçe başkanlığı için ‘Doğulu ve Kürt kökenli’ bir adayın olacağı konuşuluyordu. Hatta yaklaşık olarak 15 gün önce bu yönde arayış içerisine giren mevcut ilçe başkanı ve yönetimi temayülün ardından çıkan dedi kodular la birlikte adeta kendi kedileri ile tezada düştüler.

Esenyurt’un %55 nüfusuna hitap eden doğu ve güney doğulular kolları sıvadı. Lakin gelinen süreçte Kıraç teşkilatından Esenyurt’a gelen ayrıca Esenyurt Belediyesi Meclis üyesi Zekeriya Yılmaz’ın adının ilçe başkanlığı için anılması, yeni bir algı operasyonu başladığı izlenimini yarattı. Yılmaz’ın temayül sonrası gerek sosyal medya da gerekse kulislerde İl ve Ankara’ya davet edildiği ifadeleri Ak Partililer tarafından büyük tepki ile karşılandı. Edinilen bilgilere göre hiçbir davetin yapılmadığı ve temayülden birinci çıktığı netleşmeyen bilgiler arasında yer aldı. Zekeriya Yılmaz, Harun Özer ve Ahmet Mutlu’nun da isimleri kasıtlı olarak ön plana çıkartılması Ak Parti içerisinde siyaset yapan Doğu ve Kürt kökenli vatandaşları rahatsız etti.

 Şimdi gözler bu hafta içi yapılacak olan mülakatta.

İlginizi Çekebilir

Fırında Çıkan yangını Belediyenin su tankeri söndürdü

Esenyurt’ta bir fırında çıkan yangına o sırada sokaktan geçen belediye sulama tankerinin şoförü müdahale etti. Yangında üst katlarda bulunan 3 kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarılırken bir fırın çalışanı da yaralandı.

Ardahan’da İhale Tartışması: “Şartname Vatandaşla Alay Gibi”

Ardahan Belediyesi tarafından yol ve kaldırım yapımına ilişkin açılan ihale, kentte tartışma yarattı. İhale şartnamesinde yer alan bazı ifadeler, vatandaşların tepkisini çekerken, “vatandaşla alay ediliyor” yorumları gündeme geldi.

Başkan Aygün'den Kayyum Aksoy’a “Park” Tepkisi: “İnşaatı Bu Alana Yapın!”

Saadet Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Kemal Aygün, Esenyurt Belediyesi Başkanvekili Can Aksoy’a yönelik dikkat çeken bir açıklama yaptı. Aygün, belediyenin Sultaniye ve Yenikent mahalle muhtarlıklarının bulunduğu arsaya ilişkin kamulaştırma kararından vazgeçtiği iddialarına tepki gösterdi.

Esenyurt’ta Korkutan Tablo: 13-14 Yaşındaki Çocuklar Silahla Yakalandı!

Esenyurt’ta vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıyan görüntüler endişe yarattı. Yaşları 13-14 arasında olduğu belirlenen çocukların boş bir arazide silahla atış yaptığı anlar ortaya çıktı. Olayla ilgili çocuklardan biri polis ekiplerince yakalandı.

Esenyurt'ta okul önü ve çevresinde sıkı denetim

Esenyurt’ta okul ve çevrelerinde polis denetimleri artırıldı. Yapılan uygulamalarda şüpheli şahıslar durdurularak Genel Bilgi Taraması (GBT) gerçekleştirildi.

Esenyurt metrosunun hizmete açılacağı tarih belli oldu!

Geçtiğimiz günlerde Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy'un ''Neden Esenyurt metrosunu arıyoruz'' paylaşımının ardından İBB'den açıklama geldi. Yapılan açıklamada metronun ilk etabının 2027 yılında açılması planlanıyor denildi.

TÜM HABERLER