Esenyurt Belediyesi'den İlçeye iki tıp merkezi
ESENYURTEsenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ilçede eğitim, sağlık, işsizlik gibi yoğun beklentilerin olduğu konularda yakın zamanda önemli projelerin devreye gireceğini belirterek, iki tıp merkezinin kısa sürede yapılacağını söyledi.
Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt için önemli ve ihtiyaç duyulan alanlarda çözüm yollarını ve projelerini devreye sokuyor. Sultaniye Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek onlarla sohbet eden Başkan Kemal Deniz Bozkurt, eğitim, sağlık, işsizlik, çocuk kreşleri gibi birçok alanda yapılacak çalışmaların müjdesini verdi. Kıraç ve Esenyurt bölgesinde yapılacak olan iki tıp merkeziyle Esenyurt’ta yaşanan sağlık sorununa çözüm bulmayı amaçladıklarını ifade eden Başkan Bozkurt, “Mevcut hastane, ilçe nüfusu için yetersiz. Bu yüzden, tıp merkezi projesini devreye sokarak vatandaşların poliklinik hizmetlerini daha rahat almalarını sağlayacağız. Yapımı devam eden hastane ek hizmet binası ise en kısa sürede tamamlanacak” diye konuştu.
Öğrencilere burs imkanı için çalışıyoruz
Üniversite öğrencilerine burs verilmesi için ilçedeki iş adamlarıyla görüşme yapıldığını ifade eden Başkan Bozkurt, “Burs imkanının yanı sıra iş adamlarımızla birlikte vatandaşlarımıza iş bulmayla ilgili bir çalışmamız var. Zannediyorum o da 6 ay veya 1 yıl sonra devreye girer. Bu sorunu önemli oranda aşacağız” dedi. Kemal Deniz Bozkurt, belediye bünyesindeki çocuk kreşlerinden daha çok vatandaşın yararlanmasını sağlayacaklarını ve ücretlerde indirime gideceklerini söyledi. Belediye Başkanı Bozkurt, ilçedeki seyyar satıcılarla ilgili olarak da, “İlçemizde çok fazla seyyar satıcı vardı, biz onlara bayrama kadar süre vermiştik. Ekiplerimiz bu konuyla ilgilendi. Artık seyyarlar ulu orta yerde satış yapamayacaklar. İnsanları rahatsız etmelerine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.
Bir vatandaşın sorusu üzerine ilçedeki Suriyeli konusuna değinen Başkan Bozkurt, onların da Esenyurtlu vatandaşların tabi olduğu tüm kurallara uymaları gerektiğini belirterek, iş yerlerinin denetlendiğini ve ruhsatsız çalışan tek bir iş yeri kalmayacağını söyledi. Başkan Kemal Deniz Bozkurt, memleketlerine dönmek isteyen Suriyelilerin ücretsiz olarak ülkelerine gönderildiği belirterek, “Gidenlerin oturma izinleri iptal olduğu için geri dönemiyorlar, dönseler bile 5 yıl içerisinde bu bölgeye giriş yapmaları yasak” dedi.
İlginizi Çekebilir
Esenyurt Muhtarlar Derneği olağanüstü kongreye gidiyor
Esenyurt Muhtarlar Derneği’nde sular durulmuyor. Son dönemde yaşanan tartışmaların ardından dernek, olağanüstü kongre sürecine resmen giriyor.
Hayırlı evlat! Babasını vurarak öldürdü..
Esenyurt’ta intihar ihbarı üzerine olay yerine giden polis ekipleri, inceleme sonucu olayın cinayet olduğunu belirledi. Hastanede hayatını kaybeden 44 yaşındaki Hasan Yıldız’ı oğlu Şenol Yıldız’ın vurduğu ortaya çıktı. Aile içi tartışma sonrası gerçekleştiği değerlendirilen olayda şüpheli hastanede gözaltına alındı, soruşturma sürüyor.
Esenyurt’ta evde yapılan ilaçlama faciaya yol açtı: 7 kişi hastanelik oldu
Esenyurt’ta bir ailenin kendi imkânlarıyla yaptığı ev ilaçlaması, zehirlenme vakasına dönüştü. Sabah saatlerinde fenalaşan 7 kişi, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Esenyurt’a dev adliye sarayı: İstanbul’un yeni yargı merkezi kuruluyor
Türkiye’nin nüfus bakımından en büyük ilçesi olan Esenyurt, Avrupa standartlarında dev bir adliye sarayına kavuşuyor. Deprem riski taşıyan mevcut yapıların ardından, Adalet Bakanı Akın Gürlek’in talimatıyla başlatılan proje, 1,5 milyonluk nüfusa hizmet verecek kapasitesiyle İstanbul’un yeni yargı merkezi olmaya hazırlanıyor. Yaklaşık 85 bin metrekarelik kompleks, ağır ceza mahkemeleri ve bağımsız adli yargı komisyon yapısıyla dikkat çekiyor.
Esenyurt’ta kaçak muayenehanelere operasyon: 12 adres mühürlendi
Esenyurt’ta ruhsatsız şekilde faaliyet gösteren muayenehanelere yönelik düzenlenen operasyonda, sağlıksız koşullarda hizmet verdiği belirlenen 12 iş yeri mühürlendi. Operasyon kapsamında 4’ü yabancı uyruklu doktor olmak üzere toplam 8 kişi hakkında işlem yapıldı.
Fırında Çıkan yangını Belediyenin su tankeri söndürdü
Esenyurt’ta bir fırında çıkan yangına o sırada sokaktan geçen belediye sulama tankerinin şoförü müdahale etti. Yangında üst katlarda bulunan 3 kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarılırken bir fırın çalışanı da yaralandı.