© Esenyurt Haberleri

Esenyurt depreme en hazır ilçe

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, ilçenin yüzde 85’inin dönüşen 5 katlı binalardan oluştuğunu belirterek olası bir depreme en hazır ilçe olduklarını söyledi.

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Esenyurt’ta faaliyet gösteren müteahhitlik firmalarının temsilcileriyle bir araya geldi. Alatepe, ilçede yapılan projeler hakkında bilgiler verirken, müteahhitlerin çeşitli sorularını da cevaplandırdı. Başkan Alatepe, Esenyurt’un yüzde 85’inin 5 katlı binalardan oluştuğunu belirterek, “Bu binaların büyük bir kısmı da sizlerin dönüştürdüğü yapılar. Bu binalar oldukça sağlam. Kentsel dönüşümü yerinde yapan tek ilçeyiz.  Esenyurt olası bir depreme hazır.  Allah korusun bir deprem sırasında  bu 5 katlı binalar hayat kurtaracak“ dedi.  Alatepe, yüksek binalara karşı olmamasına rağmen ilçede az katlı binaların artık daha çok olacağını söyledi.

Metroya hazırlanıyoruz

Ali Murat Alatepe, 2020 yılında metronun Esenyurt ilçe merkezine geleceğini hatırlatarak, “Hazırlıklarımızı buna göre yapıyoruz, 5 üst geçit ve 3 alt geçidi 30 Kasım tarihi itibarıyla bitireceğiz, 12 kilometrelik ek bir tek şeridi de yakın zamanda tamamlayacağız.”diye konuştu.

Toplantıya katılanları belediyenin faaliyetleri hakkında da bilgilendiren Başkan Ali Murat Alatepe, madde bağımlılığı ile de topyekûn mücadele edeceklerini vurgulayarak, “Sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geleceğiz. Uzmanları çağıracağız. Bir yol haritası belirleyip mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Esenyurt'un İstanbul'un nüfus yoğunluğu açısından en kalabalık ilçelerinden birisi olduğunu vurgulayan Alatepe, “Spora ve sporcuya da büyük önem veriyoruz. 100 bine yakın lisanslı sporcuyla en fazla lisanslı sporcuya sahip ilçeyiz. Kültür merkezlerimiz çok verimli şekilde vatandaşlarımıza hizmet veriyor“ şeklinde konuştu.

Alatepe, zor durumdaki vatandaşlara yapılan yardımı karta taşıyan Eskart hakkında da bilgi verirken “Bu kartla vatandaşlarımız yardımları istedikleri yerden onlara verilen kartlarla rahatça alabilecekler. Bu sayede yapılan 60 milyonluk yardım miktarı ilçedeki esnafımızda kalacak” dedi.​

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Kültürevi Başkanı Mehmet Demir’e yeni görev

Merkezi Esenyurt’ta bulunan Kırıkkale Kültürevi Başkanı Mehmet Demir, geçtiğimiz günlerde İç Anadolu dernek başkanlarının talebi üzerine yapılan kongrede İç Anadolu Platform başkanlığına seçildi.

Esenyurt'ta güpegündüz Eczaneye kurşun yağdırdılar!

Esenyurt'ta 27 gün arayla aynı eczaneye motosikletli ve kasklı 2 kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Polis, saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. Saldırı anları güvenlik kamerası ile cep telefonu kamerasına yansıdı.

Esenyurt'ta Fırın Çalışanından 500 Bin TL'lik Hırsızlık

Esenyurt'ta bir fırın çalışanı, patronunun kaybettiği para kasasının anahtarını alarak kasadan 500 bin TL değerinde altın ve parayı çaldı. Güvenlik kameraları tarafından kaydedilen olayda, çalışan kayıplara karıştı.

Kardeş Kültürler Festivali, Ak Partililerden geçer not aldı

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kardeş Kültürler Festivali ilgi görmeye devam ediyor. AK Parti milletvekili Seyithan İzsiz ve ilçe başkanı Harun Özer festival alanını ziyaret ederken standlar ve çalışmalar hakkında İl Dernekler Birliği Başkanı Orhan Onur’dan bilgi aldı.

Esenyurt Belediyesi'ne tecrübeli basın danışmanı

Mesleki tecrübesi ile ön plana çıkan Gazeteci Cihan Güner Esenyurt Belediyesi Basın Danışmanı oldu.

Esenyurt'ta dehşet! Annesiyle tartışan babasını bıçakladı

Esenyurt'ta M.C. (17), annesiyle tartışan babası Doğan C. 'yi(41) bıçakladı. Doğan C. ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılırken, M.C. ise gözaltına alınarak Çocuk Büro Amirliğine götürüldü.

TÜM HABERLER