© Esenyurt Haberleri

Esenyurt’ta 80 ülke vatandaşına hayali daire satışı

Esenyurt’ta, aralarında İsveç ve İngiltere vatandaşlarının da olduğu 80’i aşkın yabancı ülke vatandaşını dolandıran ve 18 yıl hapisle yargılanan avukat Ercan Gündüz kayıplara karıştı.

Esenyurt'ta yaşanan dolandırıcılık olayı insanları hayrete düşürdü. Hayali daire satışı yapan kişi ise bir avukat. 

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde alarında İsveç ve İngiltere vatandaşlarının da olduğu 80’i aşkın yabancı ülke vatandaşına 'hayali daire satışı' yapma suçundan 18 yıl hapisle yargılanan avukat Ercan Gündüz (52) sırra kadem bastı

Hürriyet Gazetesi'nden Dinçer Gökçe'nin haberine göre, iki İsveçli avukat Ercan Gündüz'e dava açtı ancak avukata ulaşamadı. Gündüz'ün adres olarak verdiği adres kentsel dönüşüm nedeniyle yıkıldı. 

İkisi de İsveç vatandaşı olan Refayet Hossain ve Syeda Mossamed Nasrin Begum, satın aldıkları 12 daire için gerekli ödemeyi yaptı ancak evlerine
kavuşamadı.

Şirket de davalı konumda

Bakırköy Tüketici Mahkemesi'nde İsveçliler için dava açıldı. Mahkeme, görevsizlik kararı vererek dosyayı asliye hukuk mahkemesine gönderdi. Bakırköy 9. Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan dava dosyasına göre, iki İsveçli ödedikler 176 bin 435 Sterlin’in faizi ile ödenmesine talep etti. Anılan davada, Gündüz’ün dışında K. İnşaat şirketi de davalı olarak yer alıyor.

FETÖ'den aranan avukatla ortaktı

Dava dosyasına sunulan dilekçelere göre  avukat Gündüz’ün daha önce, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında aranan avukat Mehmet Katar ile ortak hukuk bürosu işlettikleri kaydedildi. Dosyada yer alan bilgilere göre, anılan daire satışlarının yapıldığı proje ise K. İnşaat’ın, S. İstanbul isimli proje...

Sorumluluk bizde değil

K. İnşaat A.Ş. adına mahkemeye savunma dilekçesi sunuldu. Savunma dilekçelerinde ise oluşan zarardan şirketin herhangi bir sorumluluğunun olmadığı öne sürüldü. Savunma dilekçelerinde, Gündüz’ün hazırladığı sahte e-mail yazışmaları ve sahte banka dekontları ile paraların şirkete gönderildiği izlenimi yaratmaya çalıştığı belirtildi. 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Kültürevi Başkanı Mehmet Demir’e yeni görev

Merkezi Esenyurt’ta bulunan Kırıkkale Kültürevi Başkanı Mehmet Demir, geçtiğimiz günlerde İç Anadolu dernek başkanlarının talebi üzerine yapılan kongrede İç Anadolu Platform başkanlığına seçildi.

Esenyurt'ta güpegündüz Eczaneye kurşun yağdırdılar!

Esenyurt'ta 27 gün arayla aynı eczaneye motosikletli ve kasklı 2 kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Polis, saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. Saldırı anları güvenlik kamerası ile cep telefonu kamerasına yansıdı.

Esenyurt'ta Fırın Çalışanından 500 Bin TL'lik Hırsızlık

Esenyurt'ta bir fırın çalışanı, patronunun kaybettiği para kasasının anahtarını alarak kasadan 500 bin TL değerinde altın ve parayı çaldı. Güvenlik kameraları tarafından kaydedilen olayda, çalışan kayıplara karıştı.

Kardeş Kültürler Festivali, Ak Partililerden geçer not aldı

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kardeş Kültürler Festivali ilgi görmeye devam ediyor. AK Parti milletvekili Seyithan İzsiz ve ilçe başkanı Harun Özer festival alanını ziyaret ederken standlar ve çalışmalar hakkında İl Dernekler Birliği Başkanı Orhan Onur’dan bilgi aldı.

Esenyurt Belediyesi'ne tecrübeli basın danışmanı

Mesleki tecrübesi ile ön plana çıkan Gazeteci Cihan Güner Esenyurt Belediyesi Basın Danışmanı oldu.

Esenyurt'ta dehşet! Annesiyle tartışan babasını bıçakladı

Esenyurt'ta M.C. (17), annesiyle tartışan babası Doğan C. 'yi(41) bıçakladı. Doğan C. ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılırken, M.C. ise gözaltına alınarak Çocuk Büro Amirliğine götürüldü.

TÜM HABERLER