© Esenyurt Haberleri

Esenyurt'ta Kurbanlık Alanı Örnek Teşkil Ediyor..

Esenyurt Belediyesi tarafından kurbanlık hayvan satış ve kesim alanında uygulamaya koyduğu ‘Sineksavarlı’ önlem vatandaşları rahatlatıyor.

Esenyurt Belediyesi, Kurban Bayramı’na iki hafta kala vatandaşların kurban ibadetlerini sorunsuz ve hijyenik bir şekilde yerine getirmeleri için tüm hazırlıklarını tamamladı. Bu çerçevede Selahaddin Eyyübi Mahallesi’nde 40 dönüm arazi üzerine Esenyurt Adak, Kurban Satış ve Kesim Merkezi kuruldu. Merkezin tüm alt yapısı tamamlanırken, hayvan satış ve kesim yerleri de eksiksiz hazırlandı. Birçok bölgeden satış alanına gelen hayvanların ve satıcıların gerekli ihtiyaçları belediye tarafından sağlanıyor. Hayvanların sağlık kontrolü ve ilaçlama da yine belediye tarafından yapılıyor. Esenyurt Belediyesi aynı zamanda ücretsiz mobil büfede alışveriş yapacaklar için çay, su, simit ve çorba gibi hizmetler veriyor.

Sineksavarlı önlem alındı

Genellikle sineklerin yoğun olduğu bu alan için ‘Sineksavarlı’ önlem de alındı. Alınan önlem sayesinde binlerce hayvanın bulunduğu noktada sineklerin yok denecek kadar az seviyeye indirildiği görüldü. Belediye yetkilileri halkın sineklerden rahatsız olmamaları, hayvanlarımızın rahat etmesi için böyle bir hizmette bulunduklarını vurgulayarak, kokuyu önlemek için çadırların dezenfekte edildiğini, dışkıların da toplanarak gömüldüğünü söylediler.

Esenyurt Belediyesi görevlendirdiği ekiple Kurban Bayramı‘nın sonuna kadar satıcıların her türlü ihtiyaçlarıyla ilgilenmeye devam edecek. Kesimlerini burada yapmak istemeyen vatandaşlar için de ilçe genelindeki 7 kapalı pazar kesim yeri olarak hazırlandı.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Kültürevi Başkanı Mehmet Demir’e yeni görev

Merkezi Esenyurt’ta bulunan Kırıkkale Kültürevi Başkanı Mehmet Demir, geçtiğimiz günlerde İç Anadolu dernek başkanlarının talebi üzerine yapılan kongrede İç Anadolu Platform başkanlığına seçildi.

Esenyurt'ta güpegündüz Eczaneye kurşun yağdırdılar!

Esenyurt'ta 27 gün arayla aynı eczaneye motosikletli ve kasklı 2 kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Polis, saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. Saldırı anları güvenlik kamerası ile cep telefonu kamerasına yansıdı.

Esenyurt'ta Fırın Çalışanından 500 Bin TL'lik Hırsızlık

Esenyurt'ta bir fırın çalışanı, patronunun kaybettiği para kasasının anahtarını alarak kasadan 500 bin TL değerinde altın ve parayı çaldı. Güvenlik kameraları tarafından kaydedilen olayda, çalışan kayıplara karıştı.

Kardeş Kültürler Festivali, Ak Partililerden geçer not aldı

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kardeş Kültürler Festivali ilgi görmeye devam ediyor. AK Parti milletvekili Seyithan İzsiz ve ilçe başkanı Harun Özer festival alanını ziyaret ederken standlar ve çalışmalar hakkında İl Dernekler Birliği Başkanı Orhan Onur’dan bilgi aldı.

Esenyurt Belediyesi'ne tecrübeli basın danışmanı

Mesleki tecrübesi ile ön plana çıkan Gazeteci Cihan Güner Esenyurt Belediyesi Basın Danışmanı oldu.

Esenyurt'ta dehşet! Annesiyle tartışan babasını bıçakladı

Esenyurt'ta M.C. (17), annesiyle tartışan babası Doğan C. 'yi(41) bıçakladı. Doğan C. ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılırken, M.C. ise gözaltına alınarak Çocuk Büro Amirliğine götürüldü.

TÜM HABERLER