© Esenyurt Haberleri

Esenyurt'ta Organ Bağışı Semineri Düzenlendi

Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği organ bağışı bilinçlendirme seminerinde konuşan Prof. Dr. Ayhan Dinçken, Türkiye’de beyin ölümü gerçekleşen kişi sayısı yüksek ama organ bağışı oranı çok düşük.

Vatandaşlar başlarına gelene kadar duyarlı değil. Bilinçlendirme şart.” dedi.

Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Organ Bağışı Haftası’nda (3-9 Kasım) Organ Bağışı Bilinçlendirme ve Bilgilendirme semineri düzenledi. Sarıkamış Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere  Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Ahu Doğruyol, İstinye Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkez Başkanı Prof. Dr. Ayhan Dinçken ve İstinye Üniversitesi Hastanesi Organ nakli koordinatörü Emrah Yılmazer, 300 sağlık lisesi öğrencisi ve öğretmenleri katıldı. Programda organ bağışının önemine dikkat çekilirken öğrencilerden gelen sorular da cevaplandı.

Organ bağışı sayısının düşüklüğüne dikkati çeken İstinye Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkez Başkanı Prof. Dr. Ayhan Dinçken, organ bağışında vatandaşların doğru bilgilendirilmesinin önemli olduğunu vurgulayarak organ bağışı konusunda daha duyarlı olmamız gerektiğini belirtti. Dinçken, “Türkiye’de beyin ölümü gerçekleşen kişi sayısı yüksek olmasına rağmen aldığımız organ bağışı oranı çok düşük. İnsanlar kendi başlarına gelene kadar bu konuda duyarlılık göstermiyor. Vatandaşlara organ bağışı konusu ne kadar iyi anlatılırsa bu da diğer hastalara organ bağışı olarak geri döner” diye konuştu.

Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği Organ Bağışı Bilinçlendirme ve Bilgilendirme seminerleri Organ Bağışı Haftası boyunca farklı merkezlerde devam edecek.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Kültürevi Başkanı Mehmet Demir’e yeni görev

Merkezi Esenyurt’ta bulunan Kırıkkale Kültürevi Başkanı Mehmet Demir, geçtiğimiz günlerde İç Anadolu dernek başkanlarının talebi üzerine yapılan kongrede İç Anadolu Platform başkanlığına seçildi.

Esenyurt'ta güpegündüz Eczaneye kurşun yağdırdılar!

Esenyurt'ta 27 gün arayla aynı eczaneye motosikletli ve kasklı 2 kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Polis, saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. Saldırı anları güvenlik kamerası ile cep telefonu kamerasına yansıdı.

Esenyurt'ta Fırın Çalışanından 500 Bin TL'lik Hırsızlık

Esenyurt'ta bir fırın çalışanı, patronunun kaybettiği para kasasının anahtarını alarak kasadan 500 bin TL değerinde altın ve parayı çaldı. Güvenlik kameraları tarafından kaydedilen olayda, çalışan kayıplara karıştı.

Kardeş Kültürler Festivali, Ak Partililerden geçer not aldı

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kardeş Kültürler Festivali ilgi görmeye devam ediyor. AK Parti milletvekili Seyithan İzsiz ve ilçe başkanı Harun Özer festival alanını ziyaret ederken standlar ve çalışmalar hakkında İl Dernekler Birliği Başkanı Orhan Onur’dan bilgi aldı.

Esenyurt Belediyesi'ne tecrübeli basın danışmanı

Mesleki tecrübesi ile ön plana çıkan Gazeteci Cihan Güner Esenyurt Belediyesi Basın Danışmanı oldu.

Esenyurt'ta dehşet! Annesiyle tartışan babasını bıçakladı

Esenyurt'ta M.C. (17), annesiyle tartışan babası Doğan C. 'yi(41) bıçakladı. Doğan C. ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılırken, M.C. ise gözaltına alınarak Çocuk Büro Amirliğine götürüldü.

TÜM HABERLER