© Esenyurt Haberleri

Esenyurt'ta uyuşturucu operasyonu: 172 kilo eroin ele geçirildi!

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Esenyurt'ta yaptığı operasyonda 172 kilogram eroin ele geçirdi

UYUŞTURUCU ETKİLENİNCE HASTANEYE KALDIRILDI

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri  A.Y.'nin yüksek miktarda uyuşturucu maddeye maruz kalarak fenalaştıktan sonra hastanede tedavi gördüğü bilgisini aldı. Araştırma başlatan jandarma ekipleri,  A.Y. ve arkadaşı R.U.'nun uyuşturucu madde imali ile uğraştıklarından şüphelendi. Araştırmalarını derinleştiren jandarma, şüphelilerin Büyükçekmece'de bir ithalat ihracat şirketi olduğunu belirledi. Şirketin faaliyeti konusunda  yaklaşık 10 ay süren araştırma yapan ekipler  A.Y. adına kayıtlı bir otomobilin şirkete gün içerisinde belirli saatlerde giriş çıkış yaptığı belirledi. Jandarma şirketin uyuşturucuyu yurtdışına kaçırmak için paravan olarak kullanıldığını tespit etti.

UYUŞTURUCUYU AVCI BULDU

Jandarma, şirketin son bir yıl içerisinde Polonya'ya 4 kez oto yedek parçası ihraç ettiği ve hâlihazırda yeni bir sevkiyatın gümrük işlemlerini yaptıklarını belirledi. İhraç edilecek yedek oto parçalarının bir lojistik firmasına teslim edildiği bilgisine ulaşan Jandarma ekipleri, vakit kaybetmeden harekete geçerek yükleme işlemini erteletti. İhraç edilecek olan malların bulunduğu Esenyurt'taki antrepoya baskın düzenleyen jandarma ekiplerine dedektör köpek Avcı da destek verdi. Burada yapılan aramada Avcı'nın ambalajlı hava filtrelerine tepki vermesi üzerine 120 hava filtresi ile 36 aktif karbon filtresi ekipler tarafından tek tek incelemeye alındı. Filtrelerin dışından tespit edilemeyecek şekilde iç kısmına kömür parçalarının döküldüğü ve kömürlerin içine vakumlanmış poşetler içerisinde eroinin zulalandığı tespit edildi. Aramalarda 172 kilogram uyuşturucu ele geçirilirken, şüpheliler evlerinde yakalandı. Yakalanan 2 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İlginizi Çekebilir

Türkiye Üçüncülüğü Esenyurt’tan: Ödülü Genel Başkan Mahmut Arıkan takdim etti

Saadet Partisi’nin Büyük Türkiye Divanı öncesinde düzenlediği bir günlük üye kampanyasında, Esenyurt teşkilatı önemli bir başarıya imza attı. İlçe yöneticisi Ekrem Özkan, 22 yeni üye kaydıyla Türkiye genelinde üçüncü oldu.

Seyithan İzsiz’den anlamlı okul ziyareti: “Evlatlarımız güvende”

İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz’e, Esenyurt’taki okul ziyaretinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu da eşlik etti. İzsiz, Seyithan İzsiz İlkokulu’nda öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelerek moral ve motivasyon ziyaretinde bulundu.

Esenyurt'ta trafikte tartışma pahalıya patladı! 360 bin TL para cezası kesildi

Esenyurt'ta trafikte tartışma pahalıya patladı. Tespit edilen araç sürücülerine toplam 360 bin TL para cezası kesildi. Sürücülerin ehliyetlerine 60 gün süre ile el konuldu.

Esenyurt'ta bir kadın 6'ncı kattan aşağı atladı!

Esenyurt’ta bir sitede kan donduran dakikalar yaşandı. Bir dairede çıkan tartışmada 4 el silah sesi duyulduktan kısa süre sonra bir kadın 6'ncı kattan aşağı atladı. Ağır yaralanan kadın hastaneye kaldırılırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Esenyurt'ta tekstil fabrikasında korkutan yangın

Esenyurt’ta 4 katlı bir tekstil fabrikasının bacasında başlayan yangın, kısa sürede tüm binaya sıçradı. Gökyüzünü siyah dumanların kapladığı olayda işçiler hızla tahliye edilirken, facianın eşiğinden dönüldü.

Esenyurt Muhtarlar Derneği olağanüstü kongreye gidiyor

Esenyurt Muhtarlar Derneği’nde sular durulmuyor. Son dönemde yaşanan tartışmaların ardından dernek, olağanüstü kongre sürecine resmen giriyor.

TÜM HABERLER