Esenyurt'tan Başçiftlik'e Gönül Köprüsü
ESENYURTEsenyurt Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan Tokat İli Başçiftlik İlçesi 15 Temmuz Şehitler Meydanı ve toplu açılışlar için kardeş Tokat-Başçiftlik İlçesinde tören düzenlendi.
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Tokat Başçiftlik İlçesinde açılış törenine katılarak bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.
Tören, 15 Temmuz Şehitler Meydanında Saygı Duruş ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program
Kur’an-ı Kerim Tilaveti devam etti.
Programın açılış konuşmasını Ev sahibi Başçiftlik Belediye Başkanı Murat Tunçel yaptı. Başkan Tunçel, toplu açılışa konu olan diğer faaliyetler hakkında bilgi verdi.
15 Temmuz Şehitler Meydanı ile birlikte, darbe girişiminde şehit olan Başçiftlikli Erdem Diker’in adının yaşatılması için isminin verildiği Şehit Erdem Diker Konferans Salonunun açılışı, Belediye Konut ve Düğün Salonu İnşaatı Temel Atma Töreni, 250 Ton İçme Suyu Deposunun Açılışı, 80 Dönümlük Meyve Bahçesi Damlama Sulama ve 250 Tonluk Su Deposu İnşaat Açılışı, ÜçolukGöleti, Mesire Alanı, Başçiftlik Beyazı tanıtımı ve Hasat Töreni yapılan dua sonrası kurdele kesilerek toplu açılışı gerçekleşti.
Murat Tunçel, 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nın yapılmasında desteklerinden dolayı İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na teşekkür etti.Başçiftlik Belediye Başkanı Murat Tunçel tarafından Başkan Necmi Kadıoğlu’na yaptıkları hizmetlerden dolayı ‘Fahri Hemşerilik Beratı’ takdim edildi.
“BÜYÜK TÜRKİYE YOLUNA DEVAM EDECEKTİR”
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, birçok kardeş belediyeleri olduğunu, fakat Başçiftlik’in gönüllerinde ayrı bir yere sahip olduğunu ifade ederken Kardeş Başçiftlik Belediyesine destek olmaktan mutluolduklarını dile getirdi. Toplu açılışların Başçiftlik’e hayırlı olmasını temenni etti.15 Temmuz darbe girişimine de değinen Başkan Kadıoğlu, “Bu toprakların altında yüz binlerce şehit var, evliya var. Bu topraklarda 25 tane sahabe, 3 tane de Peygamber şehri var. Onlar bizi koruyor, Rabbim bizi koruyor. Yeni darbe olacaktır söylemlerine inanmayın, korku dağlarına pirim vermeyin. Büyük Türkiye yoluna devam edecektir” dedi.
Başkan Kadıoğlu ardından açılış töreninde konuşanTokat Valisi Cevdet Can, bu toprakların şehit kanlarıyla sulandığını ifade ederek, “Hepimizin amacı, vatanın her karış toprağını cennet köşesi yapmaktır” dedi.
15 Temmuz darbe girişiminin bizlere çok şey öğrettiğini dile getiren Vali Can, “Bu vatan için, din için, bayrak için ve millet için her zamankinden daha çok çalışacağız. Birbirimizi Allah için seveceğiz. Bu millet 15 Temmuz’u bize yaşatan hainleri de, 16 Temmuzu bize hediye eden kahramanları da asla unutmayacaktır” dedi.
Vali Can ayrıca 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nın yapılmasına destek veren Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na da teşekkür etti.
Konuşmaların ardından plaket törenine geçildi. 15 Temmuz ŞehidiBaşçitlikli Erdem Diker'in babası Hamdi Diker'e, Vali Can tarafından günün anısına Türk Bayrağı ile plaket takdim edildi.
15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda açılan “15 Temmuz Darbe Girişimi Direnişi Fotoğraf Sergisi” gezildi.
Açılışa Vali Cevdet Can, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Niksar Kaymakamı Selami Kapanyaka, İl Jandarma Komutanı J. Albay Hidayet Arıkan, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlü Ayhan Karayama, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Başçiftlik Belediye Başkanı Murat Tunçel, İl Genel Meclis Başkanı Âdem Dizer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.
İlginizi Çekebilir
Esenyurt'ta trafikte tartışma pahalıya patladı! 360 bin TL para cezası kesildi
Esenyurt'ta trafikte tartışma pahalıya patladı. Tespit edilen araç sürücülerine toplam 360 bin TL para cezası kesildi. Sürücülerin ehliyetlerine 60 gün süre ile el konuldu.
Esenyurt'ta bir kadın 6'ncı kattan aşağı atladı!
Esenyurt’ta bir sitede kan donduran dakikalar yaşandı. Bir dairede çıkan tartışmada 4 el silah sesi duyulduktan kısa süre sonra bir kadın 6'ncı kattan aşağı atladı. Ağır yaralanan kadın hastaneye kaldırılırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Esenyurt'ta tekstil fabrikasında korkutan yangın
Esenyurt’ta 4 katlı bir tekstil fabrikasının bacasında başlayan yangın, kısa sürede tüm binaya sıçradı. Gökyüzünü siyah dumanların kapladığı olayda işçiler hızla tahliye edilirken, facianın eşiğinden dönüldü.
Esenyurt Muhtarlar Derneği olağanüstü kongreye gidiyor
Esenyurt Muhtarlar Derneği’nde sular durulmuyor. Son dönemde yaşanan tartışmaların ardından dernek, olağanüstü kongre sürecine resmen giriyor.
Hayırlı evlat! Babasını vurarak öldürdü..
Esenyurt’ta intihar ihbarı üzerine olay yerine giden polis ekipleri, inceleme sonucu olayın cinayet olduğunu belirledi. Hastanede hayatını kaybeden 44 yaşındaki Hasan Yıldız’ı oğlu Şenol Yıldız’ın vurduğu ortaya çıktı. Aile içi tartışma sonrası gerçekleştiği değerlendirilen olayda şüpheli hastanede gözaltına alındı, soruşturma sürüyor.
Esenyurt’ta evde yapılan ilaçlama faciaya yol açtı: 7 kişi hastanelik oldu
Esenyurt’ta bir ailenin kendi imkânlarıyla yaptığı ev ilaçlaması, zehirlenme vakasına dönüştü. Sabah saatlerinde fenalaşan 7 kişi, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.