© Esenyurt Haberleri

Lüks rezidansa uyuşturucu baskını

Yurtdışından temin ettikleri uyuşturucu maddeleri İstanbul genelinde pazarladıkları ve İzmir'e nakil edecekleri bilgisini alan jandarma ekipleri, uyuşturucuların Esenyurt'ta bulunan lüks bir rezidansta gizlendiğini tespit etti.

Jandarma ekipleri, Esenyurt'ta lüks bir rezidansa uyuşturucu operasyonu düzenledi. Rezidansta yapılan aramada, tuvalette bulunan lavabonun arka kısmına zulalanmış 360 gram kokain ve 1 adet 9 milimetre çapında tabanca ele geçirildi. Ekipler, operasyonun devamında ise Bağcılar'da bir depoda saklanan 52 kilogram esrar buldu. Zehir taciri 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İHA'nın haberine göre, İstanbul Bağcılar'da ikamet eden Ö.O., S.O. ve E.U. isimli şahısların yurtdışından temin ettikleri uyuşturucu maddeleri İstanbul genelinde pazarladıkları ve İzmir'e nakil edecekleri bilgisini alan jandarma ekipleri, aylar süren fiziki takip neticesinde uyuşturucuların Esenyurt'ta bulunan lüks bir rezidansta gizlendiğini tespit etti. Rezidansta bulunan lüks daireye baskın düzenleyen Jandarma ekipleri, narkotik köpeğinin de yardımıyla tuvalette bulunan lavabonun arka kısmına zulalanmış 360 gram kokain maddesi, 1 adet 9 milimetre çapında tabanca ile bu tabancaya ait 6 adet fişek ele geçirdi. Ayrıca, şüphelilerden S.O.'nun aracının bagaj kısmında satışa hazır halde 512 gram esrar buldu. 3 şüpheli ise yakalanarak sorguya alındı.

KAMYONETİN KASASINDAN 52 KİLOGRAM UYUŞTURUCU ÇIKTI
Aralıksız olarak operasyonlara devam eden İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, lüks rezidansa yaptığı baskının ardından şüphelileri sorguya aldı. Ekipler, şüphelilerin sorguları sırasında, Bağcılar'da depolamış olan uyuşturucu maddenin İzmir'e nakil edileceği bilgisini aldı. Tüm kaçış güzergahlarını kontrol altına alan Jandarma ekipleri düzenlediği operasyonla, kamyonetin kasasına gizlenmiş vaziyette 52 kilogram esrar maddesi ele geçirdi. Şüpheli Ö.O., S.O.ve E.U., çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEYE DEVAM
Uyuşturucu ile mücadeleye aralıksız devam eden İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ayrıca, Şile'de hayvancılıkla uğraşan Ü.K. isimli bir şahsın Şile Kervansaray Köyündeki çiftliğinde arama yaptı. Aramada, hayvanların barınması için yapılan çadırların içinde yaklaşık 4 kilogram kubar esrar ele geçirilirdi. Ü.K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İlginizi Çekebilir

Esenyurt Muhtarlar Derneği olağanüstü kongreye gidiyor

Esenyurt Muhtarlar Derneği’nde sular durulmuyor. Son dönemde yaşanan tartışmaların ardından dernek, olağanüstü kongre sürecine resmen giriyor.

Hayırlı evlat! Babasını vurarak öldürdü..

Esenyurt’ta intihar ihbarı üzerine olay yerine giden polis ekipleri, inceleme sonucu olayın cinayet olduğunu belirledi. Hastanede hayatını kaybeden 44 yaşındaki Hasan Yıldız’ı oğlu Şenol Yıldız’ın vurduğu ortaya çıktı. Aile içi tartışma sonrası gerçekleştiği değerlendirilen olayda şüpheli hastanede gözaltına alındı, soruşturma sürüyor.

Esenyurt’ta evde yapılan ilaçlama faciaya yol açtı: 7 kişi hastanelik oldu

Esenyurt’ta bir ailenin kendi imkânlarıyla yaptığı ev ilaçlaması, zehirlenme vakasına dönüştü. Sabah saatlerinde fenalaşan 7 kişi, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Esenyurt’a dev adliye sarayı: İstanbul’un yeni yargı merkezi kuruluyor

Türkiye’nin nüfus bakımından en büyük ilçesi olan Esenyurt, Avrupa standartlarında dev bir adliye sarayına kavuşuyor. Deprem riski taşıyan mevcut yapıların ardından, Adalet Bakanı Akın Gürlek’in talimatıyla başlatılan proje, 1,5 milyonluk nüfusa hizmet verecek kapasitesiyle İstanbul’un yeni yargı merkezi olmaya hazırlanıyor. Yaklaşık 85 bin metrekarelik kompleks, ağır ceza mahkemeleri ve bağımsız adli yargı komisyon yapısıyla dikkat çekiyor.

Esenyurt’ta kaçak muayenehanelere operasyon: 12 adres mühürlendi

Esenyurt’ta ruhsatsız şekilde faaliyet gösteren muayenehanelere yönelik düzenlenen operasyonda, sağlıksız koşullarda hizmet verdiği belirlenen 12 iş yeri mühürlendi. Operasyon kapsamında 4’ü yabancı uyruklu doktor olmak üzere toplam 8 kişi hakkında işlem yapıldı.

Fırında Çıkan yangını Belediyenin su tankeri söndürdü

Esenyurt’ta bir fırında çıkan yangına o sırada sokaktan geçen belediye sulama tankerinin şoförü müdahale etti. Yangında üst katlarda bulunan 3 kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarılırken bir fırın çalışanı da yaralandı.

TÜM HABERLER