Silivri'de facia ! Define bulma umudu böyle bitti
YERELSilivri'de bir evin altında define arayan 2 kişi karbondioksit gazından zehirlendi. Arama kurtarma çalışlmaları devam ediyor.
Silivri Gümüşyaka Mahallesi'nde define arayan 2 kişi karbondioksit gazından zehirlenerek kazdıkları tünelde kaldı. Olay yerine itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Olay yerine iş makinesi de getirilirken, ekiplerin 2 kişiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
VALİLİKTEN AÇIKLAMA
İstanbul Valiliği'nden olayla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, "Silivri Gümüşyaka Dağlalesi Sokak'ta kiraladıkları yazlık evin bahçe kısmında tarihi eser bulmak amacıyla kazı yapan 5 kişi 12 Mart'ta kazdıkları tünel içine girmiştir. Tünel içine giren kişilerden 2'si karbondioksit gazından zehirlendiği değerlendirilmekte olup ulaşmak amacıyla çalışmalar başlatılmıştır" deniydi.
KAYMAKAMDAN AÇIKLAMA
Olay yerine gelen Kaymakam Ali Partal konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Toplamda 5 kişi define aramak için epeyce zamandır bölgede konuşlanmışlar. Yazlık ev kiralamışlar ve bu evin içerisinden kazıya başlamışlar. Şuanda 2 kişi olduğu değerlendiriliyor. İlk ifadelerden bu anlaşılıyor. Göçükten değil içerdeki gazdan yani karbondioksitten zehirlenmeden kaynaklı. AFAD ekiplerimiz ve İstanbul itfaiyemiz çalışıyor. Gelişmeleri sizlere aktaracağız. Gözaltında 3 kişi var. Cumhuriyet Başsavcılığımız soruşturmalarını sürdürüyor" dedi.
Belediye Başkanı Özcan Işıklar ise "Şuana kadar bildiğimiz 2 kişinin göçük altında kaldığı düşünülüyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Edindiğimiz bilgi bu yönde. Silivri'de tarihi değeri çok yüksek kalıntıların olması nedeniyle bu şekilde izinsiz kazılara zaman zaman rastlanıyor. Tarihi değeri olan eserlerin yurt dışına kaçırıldığını basından görüyoruz. 7 bin yıllık insan yerleşimi olan bu bölgede bu şekilde izinsiz kazılar yapılıyor ne yazık ki. Bizim kontörlümüz dışında yapılan kaçak yapılar ile tarihi değerlerimiz hoyratça harcanmak isteniyor" şeklinde bilgilendirmede bulundu.
DHA
İlginizi Çekebilir
Arnavutköy'de 46 yıllık Merkez Camii yıkılıyor
Arnavutköy’de 46 yıldır hizmet veren ve ilçenin simgelerinden biri olarak bilinen Arnavutköy Merkez Camii, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılarak yeniden yapılacak. Yıkım öncesi camide söküm çalışmaları başlarken, son görüntüler dron kamerasına yansıdı.
Arnavutköy'de İSKİ’nin Terkos Arıtma Tesisi hizmete girdi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından tamamlanan Terkos Yusuf Ziya Ortaç İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin ilk kademesi, 4,4 milyar TL’lik yatırımla hizmete açıldı.
Trakya’da Ayçiçeği kuraklığa yenik düştü
Trakya'da bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle ayçiçeği tarlaları beklenen verimi veremedi. Dekar başına 300 kilo olması beklenen ürün miktarı 100 kiloya düşerken, yağ oranında da ciddi bir azalma yaşandı.
İstanbul'da okullarda ilk tatil haberi geldi
İstanbul'da Sultangazi ilçesinde okullar tatil edildi.
Arnavutköy'de erkek arkadaşıyla otelde konaklayan kız ölü bulundu!
Arnavutköy'de erkek arkadaşıyla otele giden genç kızın sabah saatlerinde cansız bedenine ulaşıldı. Soruşturma kapsamında genç kızın şeker hastası olduğu ve gece eczaneye gittikleri öğrenildi. Polisin olayla ilgili çalışması devam ediyor.
Arnavutköy’de 81 gün otelde konaklayan iki sevgili parayı ödemeden kaçtı
Arnavutköy’de bir otelde kız arkadaşıyla birlikte 81 gün konaklayan kişi, iddiaya göre konaklama ücretinin bir kısmını ödemeden kaçtı. Otel’e kimlik ve pasaportu bırakarak kaçan kişi güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.