© Esenyurt Haberleri

Tapu Çetesi Çökertildi

Tapu dairelerinde alım satım yapan vatandaşları gizlice takip ederek ellerindeki para dolu çantaları gasp eden çete üyeleri suçüstü yakalandı.

Büyükçekmece, Beylikdüzü, Sancaktepe ve Bahçelievler ilçelerinde tapu dairelerinin önünde pusu kurarak vatandaşları gasp eden iki kişi yakalandı. İddialara göre ilçelerdeki tapu dairelerinin önüne araçla giden şüpheliler, daireden çıkan vatandaşları takip ediyor ve bir anlık boşluktan yararlanarak kapkaç yapıyorlardı. Polis, Ataşehir'de tapu dairesi önünde çalışır vaziyette bekleyen araçtan şüphelenmesi üzerine içindeki şüphelileri takibe aldı. Şüphelilerden birinin araçtan ayrılarak tapu dairesine girdiği, etrafı gözetlediği ve hiçbir işlem yapmadığı görüldü. Telefonla gözüne kestirdiği vatandaşları araçtaki diğer çete üyelerine aktardığı görülen şüpheli daha sonra tapu dairesinden çıktı. Bu sırada araçtan çıkan diğer şüpheli takibe aldığı vatandaşın para çantasını çalacağı sırada polis ekiplerince yakalandı.



İKİ KİŞİDEN 300 BİN LİRA ÇALDILAR
Yapılan tahkikat sonucu şüphelilerin daha önceden poliste suç kaydının olduğu ve buna benzer işleri yaptıkları belirlendi. Yapılan incelemelerde Beylikdüzü, Sancaktepe, Bahçelievler ve Büyükçekmece ilçelerinde tapu dairelerinin önünde parasını kaptıran vatandaşların şüpheliler tarafından gasp edilmiş olduğu belirtildi. Şüpheliler Beylikdüzü tapu dairesinin önünde işlem yaptıktan sonra çıkan Emin Y.'nin 175 bin lirasını, Sancaktepe'de Murtaza U'nun 80 bin lirasını ve Büyükçekmece'de emekli Astsubay Zühtü A'nın değerli evraklarının olduğu çantasını gasp ettikleri anlaşıldı.

İlginizi Çekebilir

Esenyurt’un Hızlı Kentleşmesi: Geleceğe Yönelik Planlama

Esenyurt, son yıllarda hızlı kentleşme süreciyle dikkat çeken İstanbul’un önemli ilçelerinden biridir. Bu hızlı büyüme, hem fırsatlar hem de zorluklar yaratmaktadır.

İstanbul'da denize girilebilecek plajlar

Yaz geldi, deniz mevsimi açılıyor. İstanbul'da yaşayıp şehri terk edemeyenler için İstanbul'da da pek çok seçenek bulunuyor. İstanbul, yaz aylarında serinlemek isteyenler için birçok plaj alternatifine de ev sahipliği yapıyor.

'Evlerinize gelirse sakın inanmayın'. Bakanlık tüm Türkiye'yi uyardı

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden çok önemli duyuru...Kapı kapı dolaşıp, nüfus sayımı bahanesiyle vatandaşların kimlik bilgilerinin ele geçirilmeye çalışıldığı belirtildi. Genel Müdürlük "sakın inanmayın" diye de uyardı.

Meteoroloji 13 ile kod uyarısı verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 13 ile sarı kodlu uyarı yaparak kuvvetli yağışın geleceğini duyurdu.

İGD Başkanı Hınıslı'dan 'Kamu Tasarruf Paketi'ne tepki

Basının yaşatılması, tasarruftan daha önemli basın açıklaması yapan İstanbul Gazeteciler Derneği Başkanı Hasan Hınıslı, “Kamuda Tasarruf Paketi”ne sert tepki gösterdi.

Kurbanlık sevkine ilişkin Bakanlık, kuralları belirledi

Tarım ve Orman Bakanlığı, kurbanlık hayvan sevklerinin, hayvan refahının gözetilip bulaşıcı hastalıklara karşı gerekli önlemler alınarak yapılması için uyulacak kuralları belirledi. Şap hastalığına karşı korunmuş bölge kabul edilen İstanbul'un Avrupa yakası dahil Trakya bölgesine sevklere özel kısıtlama getirilirken; kentin giriş noktasındaki köprüler ile feribot ve tekne gibi nakil araçlarına etkin kontrol sağlanacak.

TÜM HABERLER