© Esenyurt Haberleri

Ardahan'da tarihi kalıntılar gün yüzüne çıkarılıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ardahan Posof'ta "Arkeolojik Yüzey Araştırmaları" başlatıyor

Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Klasik Arkeoloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi İsaf Bozoğlu Bay'ın başkanlığını yapacağı "Arkeolojik Yüzey Araştırmaları", Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü'nün katılımı ile gerçekleşecek. 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Dede "Posof'ta pek çok doğal mağara bulunuyor. Bununla birlikte araştırma ekibi, insan eliyle işlenen ve çeşitli işlevlerde kullanılan mağaralar üzerine odaklanarak yeni bulgulara ulaşmayı başardı. Haç plana sahip mağaralardan birinin ibadet amaçlı kullanılmış olabileceği düşünülmektedir. Çok katlı ve birbiriyle bağlantılı farklı mekanlardan oluşan mağaralar, Ortaçağ Ardahan'ında kaya oymacılığı ve inşa kültürünün oldukça uzmanlaşmış ellerce uygulandığını göstermektedir." şeklinde konuştu. 

Çalışmada, Posof kaya mezarlarının, mağaralar gibi kaliteli kaya işçiliğiyle oluşturulduğunu ifade eden Dede, bu tarihi yapıların oldukça küçük ve erişilmesi güç konumlarda olduğunu ifade etti.   

İlginizi Çekebilir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şen'den Ardahan’a ziyaret

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Ardahan’da bir takım ziyaretlerde bulundu. Şen’e AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç, İl Başkanı Ersin Yılmaz, Kadın Kolları, Gençlik kolları eşlik etti.

Ardahan Arıcılar Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu: Sahte Ballara Dikkat çekti!

Ardahan Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu, Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de küresel ısınma nedeniyle oluşan kuraklık sonucu son iki yılda bal veriminde yüzde 70 ile yüzde 90 arasında düşüş yaşandığını söyledi.

DAP’tan Ardahan tarımına 15 milyonluk kaynak

Ardahan İl Tarım Müdürlüğü, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile 15 milyonluk yatırım sözleşmesi imzaladı.

Ardahan’da ’Eğitim ve güvenlik’ toplantısı düzenlendi

Ardahan’da 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasının ardından Vali Hayrettin Çiçek başkanlığında ’Eğitim Güvenlik Toplantısı’ yapıldı.

Vekil Koç, Ardahan'ın sorunlarını bir bir çözmeye devam ediyor

Çalışmalarıyla halkın gönlünde taht kuran AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç, Ilgar dağı tüneli su tahliyesi, Kura viyadüğü ve kurp iyileştirme çalışmalarının başladığının müjdesini verdi.

Vekil Koç duyurdu: Ardahan'a 52 doktor atandı

Sağlık Bakanlığı, Ardahan’a 13’ü uzman doktor, 39’u pratisyen olmak üzere toplam 52 doktor atadı.

TÜM HABERLER