Birçok ünlü ismi Esenyurt'ta bir araya getiren festival devam ediyor
ESENYURTEsenyurt'ta "Yaralarım Aşktandır" adlı tiyatrosu ile seyirciyle buluşan Nazan Kesal, ilçeye ilk defa geldiğini ve Esenyurt Edebiyat ve Sanat Festivali'ni beğeniyle karşıladığını belirterek "Bir yerlerden çok güzel ışıklar sızıyor" dedi.
ESENYURT HABERLERİ- Esenyurt Belediyesi'nin 15-24 Ocak 2022 tarihleri arasında gerçekleştirdiği Esenyurt Edebiyat ve Sanat Festivali 3. gününde festival, tiyatro, söyleşi, atölyeler ve müzikaller ile devam ediyor. Esenyurt Edebiyat ve Sanat Festivali'nin 2. gününde: Gazeteci Yazar Barış İnce Yazarlık Atölyesi'yle, Siyasetçi ve Yazar Akın Birdal ve Everest'e çıkan ilk Türk Dağcı Yazar ve Fotoğrafçı Nasuh Mahruki, tarihe ışık tutan çalışmalarıyla adından söz ettiren Yazar Sinan Meydan söyleşi ve imza günüyle ve tiyatro sanatçısı Nazan Kesal, sahnelendirdiği "Yaralarım Aşktandır" adlı tiyatro oyunuyla sanat ve edebiyatseverlerle bir araya geldi.
AKIN BİRDAL: İDEOLOJİK HEGEMONYAYA KARŞI SANATIN, EDEBİYATIN, KÜLTÜRÜN ÇOK ÖNEMLİ BİR YERİ VAR
Esenyurt Belediyesi eski meclis salonunda Esenyurtlu vatandaşlarla bir araya gelen siyasetçi Akın Birdal, demokrasi ve insan haklarına yönelik bir söyleşi gerçekleştirdi. Sanata ve edebiyata yönelik çalışmaları için "Sayın Başkan'a, yöneticilerine ve emekçilerine gerçekten teşekkür ediyorum" diyen Birdal, "Esenyurt Belediyesi'ni kutluyorum. Tam da Türkiye'de demokratikleşme bu. İdeolojik hegemonyaya karşı sanatın, edebiyatın, kültürün çok önemli, vazgeçilmez bir yeri var. Bence bu platform fırsat yaratmıştır. Bizi de Esenyurtlu arkadaşlarla buluşturmuşlardır. Kendilerine teşekkür ediyorum ve devamını diliyorum. 15 Ocak, festivalin başlangıç gününün, Nâzım Hikmet'in de doğum gününe rastlamış olması da ayrıca bir anlam kazandırmıştır. Devamını diliyorum, teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
KESAL, FÜRUĞ'UN İSYANKAR RUHUNDAN FIŞKIRAN ŞİİRİNİ ÜFLEDİ
İran'ın güçlü kadın şairi Füruğ Ferruhzad'ın hayat hikâyesini sanatla yoğurarak anlatan "Yaralarım Aşktandır" adlı oyunla seyirci karşısına çıkan Nazan Kesal, performansıyla ayakta alkış topladı. Esenyurt'a ilk defa geldiğini ve ilçede böyle bir etkinlik olacağını duyunca çok şaşırdığını söyleyen Kesal, ilçede bir ilke imza attıkları için Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. "Bir yerlerden çok güzel ışıklar sızıyor" diyen tiyatro sanatçısı Nazan Kesal, şöyle konuştu: "Ben ilk defa geliyorum Esenyurt'a. 'Yaralarım Aşktandır' sebep oldu. Çok da merak ettiğim bir bölgeydi aslında. Esenyurt'ta bir kitap fuarı olacağını, bir tiyatrolar zinciri olacağını, okuyucuların yazarlarla söyleşilere katılabileceğini, imza günlerinin düzenleneceğini; şairlerle, oyuncularla, sanatçılarla beraber bir şenlik havası eseceğini duyunca çok mutlu oldum. Program bayağı güzel bir program. Buradaki halkın bütün bu benim görebildiğim listedeki isimleri hak ettiğini düşünüyorum. Festivale katılacak olan isimlerin, Esenyurt'ta bu akşamki oyunumda olduğu gibi seyircisiyle karşılaşmasının çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Akıl edenleri kutluyorum. Buradaki kitleye, kültürü ve sanatı böyle kaliteli bir yerden servis ettiği için önce Belediye Başkanı sonra bu işi organize eden yapımcıları, organizatörleri çok kutluyorum. Hepsine teşekkür ediyorum. Bir yerlerden çok güzel ışıklar sızıyor."
Esenyurt Edebiyat ve Sanat Festivali 3. gününde yazarların imza günüyle devam etti. Festival, 19.30'da Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi'nde, oyuncu Fırat Tanış'ın "Gelin Tanış Olalım" adlı oyunuyla devam edecek.
Festivalin 4. Gün programı ise şöyle:
SAAT: 13.00
NURAN TAYDAŞ / İMZA GÜNÜ
YAYINEVİ STANT
SAAT: 13.00
BEDİA CEYLAN GÜZELCE
İMZA GÜNÜ
YAYINEVİ STANT
SAAT: 16.00
PINAR YILMAZ / İMZA GÜNÜ
YAYINEVİ STANT
SAAT: 16.00
ÖZEL ETKİNLİK
AYŞE KULİN - NEBİL ÖZGENTÜRK
ONUR KONUĞU
EKM BÜYÜK SALON
SAAT: 17.00
METİN UCA / İMZA GÜNÜ
YAYINEVİ STANT
SAAT: 18.00
BARIŞ PEHLİVAN - BARIŞ TERKOĞLU
SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ
ESKİ BELEDİYE MECLİS SALONU
SAAT: 19.30
METİN UCA
BUNU MU DEMEK İSTEDİM?
TİYATRO
ŞEHİT EROL OLÇOK KÜLTÜR MERKEZİ
ÜCRETSİZ / BİLETLİ
İlginizi Çekebilir
Saadet Partisi Esenyurt Kadın Kolları’ndan Okullardaki Saldırılara Sert Tepki
Saadet Partisi Esenyurt Kadın Kolları, bugün Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda düzenledikleri basın açıklamasıyla, son günlerde okullarda yaşanan silahlı saldırılara tepki gösterdi. Açıklamada, yaşanan olayların yalnızca bir güvenlik sorunu değil, toplumsal bir çöküşün yansıması olduğu vurgulandı.
Esenyurt'ta 15 yaşındaki çocuk arkadaşı tarafından muştayla öldüresiye dövüldü!
Esenyurt’ta 15 yaşındaki Bünyamin B., aynı yaştaki arkadaşına "Bana şaka yapma" dediği için muştalı saldırıya uğradı. Gözünü kaybetme riski bulunan Bünyamin B.’nin tedavisi hastanede devam ederken, çene ve elmacık kemiklerinin de kırıldığı, kulağından alınan kıkırdak ile ameliyat edildiği öğrenildi.
ABD’nin kara listesine, Esenyurt'taki tekstil devide girdi!
Türkiye’nin tekstil merkezlerinden Esenyurt’ta faaliyet gösteren bir firma, pamuk sevkiyatı yaptığı gerekçesiyle ABD’nin yaptırım radarına girdi. ABD Hazine Bakanlığı, basit bir tekstil hammaddesi olarak bilinen ürünlerin İran’ın balistik füze programında kullanıldığını öne sürüyor.
23 Nisan Kutlama mesajları
Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 106. yıldönümünü coşkuyla kutlayacak. Bu anlamlı günde bölgemizin siyasi ve iş adamlarından kutlama mesajları yayımlandı.
Türkiye Üçüncülüğü Esenyurt’tan: Ödülü Genel Başkan Mahmut Arıkan takdim etti
Saadet Partisi’nin Büyük Türkiye Divanı öncesinde düzenlediği bir günlük üye kampanyasında, Esenyurt teşkilatı önemli bir başarıya imza attı. İlçe yöneticisi Ekrem Özkan, 22 yeni üye kaydıyla Türkiye genelinde üçüncü oldu.
Seyithan İzsiz’den anlamlı okul ziyareti: “Evlatlarımız güvende”
İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz’e, Esenyurt’taki okul ziyaretinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu da eşlik etti. İzsiz, Seyithan İzsiz İlkokulu’nda öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelerek moral ve motivasyon ziyaretinde bulundu.