© Esenyurt Haberleri

Dikkat! Yoğun manipülasyon başladı

Türkiye'nin Suriye'deki PKK/YPG/IŞİD terör unsurlarına karşı başlattığı 'Barış Pınarı' harekatına karşı terör örgütüne yakın hesaplar sosyal medya üzerinden manipülasyon yapmaya başladı.

Halep ve İdlib'te Türkiye'nin operasyonundan önce çekilmiş fotoğraflar montajlanarak sosyal medyada yayınlandı.

Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacı taşıyan Barış Pınarı Harekatı’nda düğmeye basılmasıyla, terör örgütüne yakın hesaplar sosyal medyada manipülasyon ve dezenformasyon girişimlerine hız verdi.

2014 YILINDA ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAFLAR

Terör örgütüne yakın hesaplar, Suriye iç savaşı sırasında 2014 yılında çekilen ve bir annenin çocuklarına sarıldığı kareyi değiştirerek, Barış Pınarı Harekatı’nda olmuş gibi göstermek istedi.

EMNİYET’TEN AÇIKLAMA

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Suriye’deki PKK/YPG/IŞİD hedeflerine yönelik harekat sonrası sosyal medya paylaşımları nedeniyle 78 kişi hakkında işlem yapıldığı açıklandı.

İŞTE O AÇIKLAMA

'Bazı sosyal medya platformları ve muhtelif internet siteleri üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda Barış Pınarı Harekatı üzerinden halkı kin ve nefrete tahrik eden paylaşımlar yapıldığı tespit edilmiştir. Söz konusu paylaşımlara ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur; 09.10.2019 tarihi itibari ile başlamış bulunan Barış Pınarı Harekatı üzerinden ülkemiz aleyhinde kara propaganda yaparak halkı kin ve nefrete tahrik eden, güvenlik güçlerimizin itibarını zedelemek maksadıyla kaynaksız ve yalan paylaşımlarda bulunan, terör örgütü propagandası yaptığı görülen 78 şahıs ile ilgili gerekli yasal işlemlere başlanılmıştır. Türk Polis Teşkilatı olarak suç ve suçlularla mücadelemizi her alanda sürdürdüğümüz gibi sanal ortamda da sürdürmeye devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'SÖZCÜ

İlginizi Çekebilir

Motokuryelere Ceza Kapıda: 30 Günlük Süre Başladı!

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, yüz binlerce esnaf kurye için sicil tescili sürecini yürürlüğe aldı. 30 gün içinde kayıt yaptırmayan motokuryeler, iş yerinin kapatılması ve para cezası yaptırımlarıyla karşı karşıya kalacak.

Sakın Sarı sitelerde sahte emlak ilan tuzağına kanmayın!

Beylikdüzü ve Esenyurt'ta ev fiyatları döviz ve inşaat maliyetlerinin çok çok altında. Bu ilanlara inanan vatandaşlar, emlakçıyı aradıklarında ise ya dolandırılıyor ya da eli boş dönüyor. Peki bu ilanların perde arkasında ne var...

MHP İstanbul il ve ilçe teşkilatlarını feshetti

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partisinin İstanbul İl Teşkilatı ve 39 ilçe teşkilatını feshettiklerini duyurdu. 

İBB davasında 18 kişiye tahliye kararı

107'si tutuklu, 5'i müşteki sanık olmak üzere 407 sanığın yargılandığı İBB davasında 18 kişi için tahliye kararı verildi.

Kent Life Dergisi 10. Sayıya Ulaştı: Şehrin Nabzını Tutmaya Devam Ediyor

İmtiyaz Sahibi Mihrican Deniz, Genel Yayın Yönetmeni Hakan Azar, Yayın Koordinatörlüğünü Murat Karakoç’un yaptığı Kent Life Dergisi'nin 10. Sayısı okuyucularından tam not aldı.

İki meslek grubuna toplu taşıma ücretsiz oldu!

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, gümrük ve orman muhafaza memurları şehir içi toplu taşımadan ücretsiz yararlanacak. Uygulama 31 Aralık 2027’ye kadar geçerli olacak.

TÜM HABERLER