© Esenyurt Haberleri

Esenyurt'ta hırsız çamaşır makinesinin arkasında saklanırken yakalandı

Esenyurt'ta yabancı uyruklu kişi, hırsızlık amacıyla girdiği beyaz eşya tamircisinde iş yeri sahiplerine çamaşır makinesinin arkasında saklanırken yakalandı. İş yeri sahipleri, şüphelinin üzerine kapıyı kitleyerek, polise haber verdi. İş yerine zarar verip sonra da sigara içen şüpheli güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, 14 Ağustos Cumartesi günü saat 14.20 sıralarında Esenyurt Üçevler Mahallesi'nde bulunan beyaz eşya tamircisinde meydana geldi. Dükkâna giren yabancı uyruklu kişi, ayak seslerini duyunca çamaşır makinesinin arkasına saklandı.  Dükkânı inceleyen iş yeri sahipleri, hırsızı fark edince kapıyı üzerine kilitleyip durumu polis ekiplerine bildirdi. İş yerinde kilitli kalan şüpheli ise kaçmak için her türlü yola başvurdu. Şüpheli, tamirhanenin duvarlarına zarar verdi. Yaptıkları işe yaramayınca kapının önüne beyaz eşyaları yığan hırsız, daha sonra da sigara içip, beklemeye başladı.

POLİS EKİPLERİ LİNÇ EDİLMEKTEN KURTARDI

Olay yerine gelen polis ekipleri, içeri girerek şüpheliyi kelepçeledi. Çevredekiler, şüpheliyi linç etmeye çalıştı. Araca bindirilen şüpheli ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. İş yeri sahibi Hasan Çoban'ın şikâyetçi olmadığı şüpheli ise ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Yaşananlar ise iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

"ÇALAMADI AMA YAKLAŞIK 30 BİN LİRA ZARAR VERDİ"

Yaşananları anlatan Hasan Çoban, "Burada değildim, işteydim. Çocuklar arayıp, dükkana hırsız girdiğini söyledi. Ben de telefonumdan kameraya baktım. Hırsızın girdiğini gördüm. Kaçma ihtimaline karşı dükkanı kilitledik. Hemen arabaya atlayıp dükkana geldim. Ne için burada olduğunu sordum, bana Arapça cevap verdi. Burada halk toplandı, vurmaya kalktılar. Kimse zarar vermesin diye kapıyı kilitledim. Polisin gelmesini bekledik. İçerde malzemeleri döktü, fayansları kaldırmaya çalıştı. Duvarları delmeye çalıştı. Ne yaptığını biz de anlayamadık. Çalamadı ama bayağı bir maddi zarar verdi. Yaklaşık 30 bin lira zarar verdi" dedi.

İlginizi Çekebilir

Taksi parasını ödemeyi reddeden kadından akılalmaz sözler

Esenyurt'ta taksiye binen bir kadın bin 766 lira olan taksi ücretini ödemeyi reddedince taksici ile arasında akılalmaz bir diyalog geçti.

Başkan Özer, STK Başkanlarına sert çıktı

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Sivil Toplum Kuruluşları ile “2025 – 2029 Dönemi 5 Yıllık Stratejik Plan Çalıştayı” toplantısı düzenledi.

Ödül İstanbul’dan bayram müjdesi

Özyurtlar Holding tarafından yapımı devam eden Ödül İstanbul Projesinde daire teslimleri tüm hızıyla devam ediyor.

Milletvekili Seyithan İzsiz Partisi’nden istifa etti

2023 Genel seçimlerinde İYİ Parti İstanbul 3. Bölgeden Milletvekili olan bölgemizin tanınmış iş insanı Seyithan İzsiz Sosyal medya hesabından Partisinden istifa ettiğini açıkladı..

Başkan Özer: Bu şehir sizin şehriniz, ona sahip çıkın

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçede beş yıl içinde yapacağı yatırımları ve hayata geçireceği projeleri halkla birlikte belirliyor. Katılımcı yönetim anlayışıyla düzenlenen 5 Yıllık Stratejik Plan Çalıştayı’nda konuşan Özer, “Amacımız beş yılda burada bir fark yaratmak. Birlikte bir proje havuzu oluşturarak oradan insanlara dokunacak projeleri seçelim. Herkes bu şehirle ilgili düşüncesini söylesin. Bu şehir sizin şehriniz, bu plan da halkın planı ona sahip çıkın” dedi.

Köroğlu Ailesinin acı günü

Esenyurt Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Mimar Halis Köroğlu’nun babası Şemsettin Köroğlu bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER