Esenyurt'ta Kapan sürücülerin kâbusu oldu
ESENYURTEsenyurt’ta yeni düzenleme sonrasında tek yöne çevrilerek kapan koyulan yol, kural tanımaz sürücülerin korkulu rüyası oldu. 4 günde yaklaşık 150 araç sürücüsünün teker patlattığı yolda mahalleli “Kapan” nöbeti tutarken, caddede bulunan lastikçi önünde uzun kuyruklar oluştu.
Daha önce çift yön olarak kullanılan Esenyut Sivas Kongre Caddesi, yeni düzenlemenin ardından tek yön olarak trafiğe açıldı. Ters yönden giden sürücüleri engellemek için ise yola kapan konulurken, yol kural tanımaz yüzlerce sürünün korkulu rüyası oldu. Düzenlemenin ardından tabelaları dikkate almayan yaklaşık 150 sürücü, kapandan geçerek araçlarının tekerini patlattı. Yaşanan durum karşısında mahalleli caddede “Kapan” nöbeti tutarken, vatandaşlar duruma isyan etti. Yaklaşık 500 ile 600 aracı günler içerisinde kapana girmekten kurtardığı belirten vatandaşlar durumu gülerek karşılarken, kapanın yanında bulunan lastikçide ise uzun kuyruklar oluştu. Araçların kapana girdiği anlar ise kameralara yansıdı.
“Önceden yolda kavga çıkıyordu, artık sadece lastikleri patlıyor”
Dükkânının önüne kapan kurulan lastikçi Murat Tütün, “Kapan kurulduktan sonra vatandaşlar bana ‘Çok güzel yere dükkan açmışsın’ diyor. Bende onlara ‘Güzel yere kapan koydurdum’ diyorum. Tabi işin şakası bu ben 2,5 yıl önce bu dükkanı açtım. Maalesef vatandaşımız dikkat etmiyor, tabelayı görmüyor. Kapana girip lastiklerini patlatan vatandaşlara yardımcı oluyoruz. Tabi bu durumdan bizi suçlayanlarda oluyor, siz mi yaptırdınız diyerek. Tabi böyle bir şey mümkün değil. Geçtiğimiz Cuma günü kuruldu kapan. Bu 4 günde yaklaşık 150 aracın lastiğini tamir ettik. Tabi millet mağdur olduktan sonra bizim karlı çıkmamız çok önemli değil. İşlerimiz açıldı ama çokta memnun değiliz bu durumdan. Mahalleli ile birlikte nöbet tutuyoruz. Kurulduğu günden beri yaptığımız lastiğin 5 katından fazla araç çevirdik. Daha önceden yolda kavga çıkıyordu, artık sadece lastikleri patlıyor” dedi.
“Tuzak gibi kapan kurmuşlar”
Kapana girdikten sonra duruma tepki gösteren Zekeriya Akgül, “Ben yıllardır burada yaşıyorum, bu yolu da devamlı kullanıyorum. Tuzak gibi buraya kapan kurmuşlar. Yeni düzenleme sonrasında hiçbir yerden dönüş vermemişler. Ben daha önce böyle bir yol görmedim. Yani resmen insanları tuzağa çekmek için yol yapmışlar” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Esenyurt'ta trafikte tartışma pahalıya patladı! 360 bin TL para cezası kesildi
Esenyurt'ta trafikte tartışma pahalıya patladı. Tespit edilen araç sürücülerine toplam 360 bin TL para cezası kesildi. Sürücülerin ehliyetlerine 60 gün süre ile el konuldu.
Esenyurt'ta bir kadın 6'ncı kattan aşağı atladı!
Esenyurt’ta bir sitede kan donduran dakikalar yaşandı. Bir dairede çıkan tartışmada 4 el silah sesi duyulduktan kısa süre sonra bir kadın 6'ncı kattan aşağı atladı. Ağır yaralanan kadın hastaneye kaldırılırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Esenyurt'ta tekstil fabrikasında korkutan yangın
Esenyurt’ta 4 katlı bir tekstil fabrikasının bacasında başlayan yangın, kısa sürede tüm binaya sıçradı. Gökyüzünü siyah dumanların kapladığı olayda işçiler hızla tahliye edilirken, facianın eşiğinden dönüldü.
Esenyurt Muhtarlar Derneği olağanüstü kongreye gidiyor
Esenyurt Muhtarlar Derneği’nde sular durulmuyor. Son dönemde yaşanan tartışmaların ardından dernek, olağanüstü kongre sürecine resmen giriyor.
Hayırlı evlat! Babasını vurarak öldürdü..
Esenyurt’ta intihar ihbarı üzerine olay yerine giden polis ekipleri, inceleme sonucu olayın cinayet olduğunu belirledi. Hastanede hayatını kaybeden 44 yaşındaki Hasan Yıldız’ı oğlu Şenol Yıldız’ın vurduğu ortaya çıktı. Aile içi tartışma sonrası gerçekleştiği değerlendirilen olayda şüpheli hastanede gözaltına alındı, soruşturma sürüyor.
Esenyurt’ta evde yapılan ilaçlama faciaya yol açtı: 7 kişi hastanelik oldu
Esenyurt’ta bir ailenin kendi imkânlarıyla yaptığı ev ilaçlaması, zehirlenme vakasına dönüştü. Sabah saatlerinde fenalaşan 7 kişi, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.